Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Δίκη Λιγνάδη: «Με βίασε δύο φορές, έμεινα στο σπίτι του από ανάγκη» κατέθεσε ο τέταρτος καταγγέλλων

Μοιραστείτε το

Με την έναρξη της διαδικασίας ο συνήγορος του κατηγορούμενου Αλέξης Κούγιας, ζήτησε να αποβληθεί από πολιτική αγωγή ο δικηγορος Γιάννης Βλάχος που εκπροσωπεί έναν ακόμη άνδρα ο οποίος καταγγέλει τον Δ. Λιγνάδη για βιασμό.

Όπως υποστήριξε ο κ. Κούγιας ο δικηγόρος έχει πλαστογραφήσει την υπογραφή του φερόμενου θύματος στην εξουσιοδότηση εκπροσώπησης που φαίνεται να του χορηγήθηκε τον περασμένο Μάρτιο.

Ο συγκεκριμένος καταγγέλλων ούτε σήμερα εμφανίστηκε να καταθέσει, παρόλο που το δικαστήριο είχε διατάξει την βίαιη προσαγωγή του κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Η κατάθεση

Ο μάρτυρας σήμερα ξεκίνησε την κατάθεσή του περιγράφοντας το πως γνωρίστηκε με τον ηθοποιό στο Μεταξουργείο όπου κι αυτός έμενε.

«Τέλος Ιανουαρίου αρχές Φεβρουαρίου του 2015 καθόμουν σε ένα παγκάκι στον Αγιο Παύλο με φίλους. Πέρασε και μας μίλησε. Στη συνέχεια έλαβα μήνυμα φιλίας το οποίο αποδέχτηκα γιατί με ενδιαφέρουν οι Τέχνες και κατόπιν αυτού μου ζήτησε να βρεθούμε. Το σκέφτηκα στη αρχή αλλά μετά δέχτηκα. Συναντηθήκαμε 6-8 Φεβρουαρίου του 2015. Πήγα σπίτι του κι εκεί με ρώτησε αν θέλω να πάμε στα γενέθλια ενός φίλου του. Δέχτηκα. Πήγαμε σε ένα μαγαζι στην περιοχή του Συντάγματος, καθίσαμε, ήπιαμε και το βράδυ με άφησε σπίτι μου. Μετά από αυτό μου πρότεινε να πάω σε καποιες παραστάσεις. Τότε πήγαινα Β´ Λυκείου, ήμουν 17 ετών.»

Ο μάρτυρας περιέγραψε μία ζωή δύσκολη. Ζούσε με την μητέρα του, παράνομη μετανάστρια από την Ουκρανία, η οποια ήταν αλκοολική όπως και ο πατέρας του που δεν τον είχε αναγνωρίσει κι ερχόταν περιστασιακά στο σπίτι. Όπως είπε αντιμετώπιζαν πολλά οικονομικά προβλήματα ενώ υφίστατο και σωματική κακοποίηση. «Πολύ ξύλο, ζώνη, αφαγία. Τιμωρία μέχρι αίματος.

Πρ.:Στο σχολείο;

Μαρτ.:Δεν νομίζω ότι γύρισε κάποιος να κοιτάξει.

Μεχρι το 2015 έμενε μαζί με τη μητέρα του αλλά κάποια στιγμη αυτή έκανε μια σχέση κι εξαφανίστηκε από το σπίτι. «Με είχε αφήσει μόνο μου, χωρις συζήτηση. Δεν είχα πει σε κανένα τα προβλήματα που είχα, από ντροπή.» Τελικά τα είπε στον κατηγορούμενο αρχές Φλεβάρη του 2015 όταν πήγαν μαζί σε μια παράσταση. «Τον εμπιστεύθηκα. Του είπα για τη μανα μου, για τον πατέρα μου, ότι δεν έχω ρεύμα στο σπιτι ούτε και χαρτιά για την παραμονή μου στη χώρα. Μου προτεινε να μείνω μαζί του. Μου είπε «δεν θέλω να στο επιβάλλω, δικη σου είναι η επιλογή» . Ενοιωθα ότι θα μπορούσε να με βοηθήσει. Ένοιωθα εμπιστοσύνη γιατί μου είπε ότι κι ο δικός του πατερας ήταν κακοποιητικός και ότι αγαπούσε τη μητέρα του. Ένοιωσα ότι με καταλάβαινε. Το είδα ως ευκαιρία να ξεφύγω από όλα. Να τελειώσω το σχολείο, να είναι πιο νορμαλ η ζωή μου.»

Αρχές Μαρτη πήγε να μείνει στο σπίτι του. Μέχρι τότε είχαν βρεθεί 6 φορές ενώ ειχαν και συχνή επικοινωνία μέσω μηνυμάτων.

«Σταδιακά πήρα τα πράγματα μου από το σπίτι μου…Κοιμόμουν στο σαλόνι. Μετά από καποιες ημερες μου εδωσε και κλειδιά…Ενοιωθα άσχημα που δεν είχα κάτι να προσφέρω. Του είπα αν θέλει να μαγειρεύω. Μου άφηνε ένα ποσό, ψώνιζα, μαγείρευα. Ταυτόχρονα πήγαινα σχολείο. Καθάριζα και το σπίτι, τακτοποιούσα. Ενοιωθα υποχρέωση.

Πρ.:Σας είχε ζητησει κάτι ο κατηγορούμενος για όσα σας πρόσφερε;

Μαρτ.:Όχι.

Πρ.:Σας είχε προσφέρει χασίς;

Μαρτ.:Μου είχε δείξει ένα σακουλάκι και μετά επειδή είχε καλεσει φίλους τους πρόσφερε. Το κατάλαβα γιατί έχει άσχημη μυρωδιά. Εγω δεν έκανα ποτέ. Είπα όχι και δεν μου ξαναέδωσε.»

Στο σπίτι του Λιγνάδη έμεινε από αρχές Μάρτη έως τέλος Οκτώβρη.

«Στην αρχή ήταν πολύ ευγενικός. Τίποτα το περίεργο. Προς το τέλος της διαμονής μου όμως μου μιλούσε άσχημα. Τσακωμοί, αντιπαραθέσεις, ψυχολογικός πόλεμος. Μου έλεγε να πιάσω δουλειά αλλά δεν είχα χαρτιά…»

Ο πρώτος φερόμενος βιασμός

Η πρώτη φορά που τον βίασε όπως είπε ο μάρτυρας ήταν ένα βράδυ αρχές Μαρτίου του 2015 στο σπίτι. «Ανοιξε πάλι κουβέντα τι έχω κάνει στη ζωη μου αν έχω κάνει σχέση. Εγω του είπα πως οχι.. Ξαφνικά με πλησίασε, με πήρε από το χέρι. με τράβηξε στο δωμάτιο και με εριξε στο κρεββάτι. Μου κατέβασε το παντελόνι. Πάγωσα…Προσπάθησε να διεισδύσει μέσα μου. Δεν μπορούσα να αντιδράσω . Μου είπε ηρέμησε…. Δεν μπορούσα να αντιδράσω.. έκανα την πράξη με πολύ πόνο…,»

Ο μάρτυρας ξεκαθάρισε προς το Δικαστήριο πως «Δεν ζήτησα ποτέ σεξουαλική επαφή μαζί του, ούτε μου άρεσε ως άντρας. Δεν μίλησα γιατί στην αρχή αναρωτιόμουν μήπως έκανα κάτι εγώ και το προκάλεσα…Έλεγα ότι εγώ λογικά φταίω.»

Με αυτές τις σκέψεις και καθώς δεν είχε που να πάει συνέχισε να μένει στο σπίτι του Λιγνάδη δίνοντάς όπως είπε μια ακόμη ευκαιρία στον κατηγορούμενο.

Πρ. Έκτοτε είχατε ξανά επαφή;

Μάρτυρας: Αυτό που σας είπα πριν. Μέσα Μαρτίου. Ήταν στο σπίτι ένας φίλος μου, (τοπαλίδης) μας είπε ο κατηγορούμενος ότι θα έρθει ο Τεό και ο Σεΐφ.

Πήγα με τον φίλο μου στην κρεβατοκάμαρα ντυμένοι και ξαφνικά ήρθε ο κατηγορούμενος από πάνω μου και ακολούθησε μια βίαιη διείσδυση.

Μου κατέβασε το παντελόνι, δεν τον είδα αρχικά, ένιωσα το βάρος του, με μπλόκαρε.

Ήρθε ξαφνικά από το πουθενά. Πάγωσα ξανά, δεν μπορούσα να αντιδράσω. Έγινε ο,τι και την προηγούμενη φορά. Πήγα στο μπάνιο, άρχισα να κλαίω.

Όταν βγήκα ο κατηγορούμενος ήταν στο σαλόνι με Τοπαλίδη, Τεο και Σεΐφ.

Πρ. Στον φίλο σας δεν είπατε κάτι;

Μάρτυρας: Όχι, ποτέ.

Πρ. Γιατί σαστίσατε;

Μάρτυρας: Ήταν ξαφνικό. Δεν αντέδρασα (δακρύζει). Από όλο αυτό που έχω βιώσει φοβάμαι να αντισταθώ στη βία.

Πρ. Άλλη φορά έγινε κάτι τέτοιο;

Μάρτυρας: Προσπάθησε να μου κάνει στοματικό έρωτα, αλλά εγώ δεν ήθελα, ήταν Απρίλιος. Τελικά, έγινε, φαντασιώθηκα κάτι άλλο και έγινε.

Άλλη φορά τέλη καλοκαιριού είδα το περιστατικό με ένα παιδί σκουρόχρωμο που ήταν στα τέσσερα και ο κατηγορούμενος από πάνω.

Με έπιασε να με ερεθίσει για να συνευρεθούμε όλοι, εγώ δεν ήθελα και μου είπε “μου το χάλασες”.

Δεν θυμάμαι άλλο περιστατικό. Από το καλοκαίρι άρχισαν οι κουβέντες για χαρτιά-δουλειά. Υπήρξαν οι πρώτες εντάσεις.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.