Κυριακή, 14 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Χωρίς λεωφορεία η βορειοανατολική Αττική – «Έχουμε να πληρωθούμε μήνες» καταγγέλλουν οι οδηγοί

Μοιραστείτε το

Στάση εργασίας πραγματοποιούν συμβασιούχοι οδηγοί λεωφορείων, καταγγέλλοντας πως δεν έχουν λάβει τους μισθούς μηνών. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, έχουν ακινητοποιηθεί αρκετά οχήματα στο αμαξοστάσιο στην Ανθούσα.

Οι εργαζόμενοι, που απασχολούνται για εργολάβο που έχει σύμβαση με τον ΟΑΣΑ, καταγγέλλουν πως έχουν να πληρωθούν τουλάχιστον 2,5 μήνες, αλλά και μιλούν για άθλιες συνθήκες εντός των λεωφορείων.

Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε ο ΑΝΤ1, τόσο η καμπίνα του οδηγού όσο και το υπόλοιπο εσωτερικό των οχημάτων είναι σε πολύ κακή κατάσταση, με χαρακτηριστικό ότι για να μην σβήνει το όχημα αναγκάζονται να βάζουν μία μαγκούρα στο γκάζι, καθώς μετά είναι πολύ δύσκολο να ξαπάρει μπρος.

Επίσης, υπάρχουν περιστατικά κατά τη διάρκεια των οποίων έχει ξεσπάσει φωτιά εν κινήσει και οι οδηγοί, για προληπτικούς λόγους έχουν πάντα δίπλα τους ένα μπουκάλι με νερό.

Ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο υποστηρίζει πως υπάρχει κόλλημα με τον ΟΑΣΑ όσον αφορά στην πληρωμή των μισθών, ενώ ο Οργανισμός δεν έχει εκδόσει κάποια ανακοίνωση.

«Είμαστε απλήρωτοι από τον Δεκέμβριο. Έχουμε να πάρουμε 3,5 χρόνια την έκτη μέρα (σ.σ. εργασίας), δεν έχουμε πάρει ποτέ κουπόνια, ενώ μας τα έχουν τάξει» επεσήμανε ένας εκ των οδηγών.

Ο ίδιος σημείωσε πως είναι περίπου 200 οι εργαζόμενοι που βιώνουν αυτή την κατάσταση. «Απ΄ό,τι μας λένε τα αφεντικά μας, υπάρχει ένα πρόβλημα με τον ΟΑΣΑ και δεν πληρώνει ο ΟΑΣΑ» είπε ο ίδιος, αλλά τόνισε πως δεν γνωρίζει αν αληθεύει ο ισχυρισμός.

Σημειώνεται πως ακινητοποιημένες παραμένουν οι γραμμές: 304, 305, 307, 308, 319, 324, 326, 122. 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.