Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Η δεκάωρη απολογία που δεν έπεισε – Πώς τον «στρίμωξε» η εισαγγελέας

Μοιραστείτε το

Ζητώντας πολλές φορές συγγνώμη για τα όσα έπραξε, ενίοτε ξεσπώντας σε λυγμούς και αφού υποστήριξε πως όλα ήταν τέλεια στο γάμο του με την μητέρα του παιδιού του, και ποτέ μεταξύ τους δεν υπήρξε βία, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μετά από 10 ολόκληρες ώρες (και μια μόνο μικρή ανάπαυλα) απολογήθηκε για τη στυγερή δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς αλλά και του σκυλιού της οικογένειας πριν από ακριβώς ένα χρόνο στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Αποκάλυψη: Ήξεραν από την αρχή ότι ο πιλότος δεν λιποθύμησε

Ο ίδιος έδωσε «μάχη» για να αποδείξει ότι τέλεσε το έγκλημα εν βρασμώ, ότι έχασε τον έλεγχο από μια ακόμη έξαρση θυμού της κοπέλας και ότι επί πέντε λεπτά «είχε ανέβει πάνω της», για να την ηρεμήσει! Παρά τα όσα είπε, ωστόσο, δεν φαίνεται να έπεισε ούτε την πρόεδρο, ούτε την εισαγγελέα της έδρας που τον «βομβάρδισαν» με ερωτήσεις και παρατηρήσεις.«Να σας πω ότι όπως έχω πει και στην ανάκριση, για αυτό που εξετάζουμε σήμερα δεν υπάρχουν δικαιολογίες, ούτε προς τον εαυτό μου ούτε προς κανέναν. Δεν υπάρχει δικαιολογία που να έχει έστω ένα ψήγμα από την αξία από αυτό που χάθηκε πριν έναν χρόνο. Αυτό ήταν αναντικατάστατο. Δεν υπάρχει αρκετή λέξη για συγγνώμη. Τι συγγνώμη; Όσες φορές και να πω συγγνώμη δεν είναι εδώ να χαρεί τη ζωή της. Πώς μπορώ να πω συγγνώμη στην κόρη μου που δεν θα δει την μητέρα της. Στην πεθερά μου πόσες συγγνώμη να πω. Δεν υπάρχουν λέξεις για αυτό που νιώθω. Το τι συνέβη θα σας το πω με κάθε ειλικρίνεια. Δεν μπορώ εγώ στον εαυτό μου να εκλογικεύω τίποτα από εκείνη την ημέρα. Δεν με ενδιαφέρει τι έχει συμβεί στην καριέρα μου, στη ζωή μου για τον κόσμο που με καταριέται. Σημασία για μένα έχει ότι δεν θα την ξαναδώ» είπε στην αρχή της μαραθώνιας απόλογίας του.

«Σφυροκόπημα» από την εισαγγελέα της έδρας

Ότι κι αν έλεγε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ωστόσο, δεν ήταν αρκετό ώστε να πείσει την εισαγγελέα της έδρας η οποία αφού μίλησε για «εργώδη προσπάθεια θανάτωσης», για «περιγραφή που δεν συνάδει στη λογική» αλλά και για «απόλυτο κυριαρχικό τρόπο» από πλευράς του συζυγοκτόνου «σφυροκόπησε» τον Αναγνωστόπουλο με ερωτήσεις και παρατηρήσεις.

Εισαγγελέας: Βλέπω μια εργώδη προσπάθεια να θανατωθεί η Κάρολαϊν. Ακόμα και το μαξιλάρι σκοπό έχει να λειτουργήσει ηχομονωτικά. Μόνο στρογγυλεμένο λόγο είδα από εσάς. Δεν κατάλαβα τι θα μπορούσε να σας είχε προκαλέσει θυμό εκείνο το βράδυ.

Κατηγορούμενος: Δεν ήταν μια στιγμιαία αντίδραση σε ένα στιγμιαίο ερέθισμα. Είμαι σε ψυχική κατάσταση τεταμένη. Το ότι έφτασα εκεί που έφτασα, ήμουν ήδη σε ένα βαθμό. Ήταν προγράμματα που συσσωρεύτηκαν και αθροίστηκαν σε ένα βράδυ και εκείνη η στιγμή τα έβαλε εκτός ορίων.

Εισαγγελέας: Κάνετε συνεχώς επίκληση της λογικής ενώ δεν συνάδει η περιγραφή στη λογική. Αν την είχατε ρίξει από τις σκάλες, αλλά ήταν σε κατάσταση ύπνου. Δεν είναι συμβατό με αυτό που λέγατε ότι κατσαρέ μπρούμυτα από πάνω της. Αυτό που βλέπω είναι μια πρόθεση να τελέσατε το φόνο με πρόθεση τη στιγμή που θα τη πιάσετε στον ύπνο. Και για αυτό αφήσατε το παιδί κάτω. Δεν βλέπω κάτι άλλο… εκείνη την ώρα σκοτώνετε για ένα λόγο που είναι ένας διαπληκτισμός για το τι θα κάνουμε με το παιδί…

Κατηγορούμενος: Δεν υπάρχει λόγος ικανός να δικαιολογήσει αυτό, ποσό μάλλον το χαμό μιας ζωής που είναι σημαντική για τους άλλους. Το έχω επαναλάβει ότι είναι υπέροχη μητέρα, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

Εισαγγελέας: Υπάρχει μια διαρκής μεγάλη αντίφαση με την πραγματικότητα… ο τρόπος που φερθήκαμε ήταν απόλυτα κυριαρχικός κάτι που με κάνει να σκέφτομαι ότι κάτι άλλο υποκρύπτεται, και το συνδέω ότι την προηγούμενη μέρα όλοι τη νιώθουν ταραγμένη. Σαν κάτι να ήταν σε εξέλιξη…

Κατηγορούμενος: Κάτι απτό δεν ήταν σε εξέλιξη. (…)Θεώρησα ότι μπορούσα να απορροφήσω τις εξάρσεις της.

Εισαγγελέας: Αντί να την ενθαρρύνετε να βρει μια λύση με τον εαυτό της την απομακρύνετε. Και ενώ λέτε ότι είναι μια έξυπνη κοπέλα, εσείς καλείτε να λήξετε τη συνεργασία. Δεν την αφήνετε να πάρει την ευθύνη…

Κατηγορούμενος: Θα σας πω πως φύγαμε. Στο τελευταίο ραντεβού την ίδια ημέρα, επιστρέφοντας μου είπε ότι πιο πολύ θα είχα ηρεμήσει αν ήμασταν τώρα στα παιδιά και τρώγαμε..

Εισαγγελέας: Είναι σαν να εθελοτυφλείτε. Ξέρετε ότι είναι ψυχικά βεβαρημένη λόγω των δυσκολιών και δεν την ενθαρρύνετε..

Κατηγορούμενος: Το ότι δεν βρήκαμε δεύτερο ψυχολόγο αφού δεν ήθελε να πάει στον πρώτο; Αυτό είναι ευθύνη μου. Αλλά έκανα ότι μπορούσα για να τη στηρίξω και με στεναχωρεί που το λέτε αυτό.

Εισαγγελέας: Θεωρείτε ότι λύνονται ιδεατά όλα τα προβλήματα με το να πηγαίνει ένα ταξίδι, αλλά γυρίζετε και τα βλέπει μπροστά της. Όλοι μιλάνε για έναν εγκλωβισμένο άνθρωπο και συνέχεια στρέφει το μαχαίρι στον εαυτό της. Δεν το νιώθατε αυτό; Μήπως φοβόσασταν να πάει;

Κατηγορούμενος: Η αναζήτηση βοήθειας σε έναν άνθρωπο με πολύ ισχυρό χαρακτήρα, δεν είναι εύκολο.

Εισαγγελέας: μιλάτε στον ενεστώτα για άνθρωπο και ζώο που σκοτώσατε…

Κατηγορούμενος: Εκ παραδρομής..

Εισαγγελέας: … κάτι δείχνει κι αυτό. Όταν αναφέρεστε στη Ρόξυ λέτε η ροξούλα. Παραμένω με την απορία.. βλέπετε ένα ζώο να σφαδάζει και δεν κάνετε κάτι… τι λέει αυτό για την προσωπικότητα σας;

Κατηγορούμενος: Αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω. Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να πει ότι διαπληκτίστηκα μαζί μου.

Εισαγγελέας: Μαζεύετε αδέσποτα ζώα και από την άλλη σκοτώνετε ένα και φεύγετε…

Κατηγορούμενος: Δεν επικροτώ καμία κίνηση σε εκείνο το δίωρο. Μακάρι να μπορούσε να αλλάξει αυτό που συνέβη.

Εισαγγελέας: Σε αυτά που σας ρωτάω απαντάτε ένα ψυχρό συναίσθημα. Λέτε για τη γυναίκα της ζωής σας που αγαπάτε και πεθαίνει από τα χέρια και δεν κάνετε πίσω, το ίδιο και το σκυλί και δε κάνετε πίσω.

Κατηγορούμενος: Αυτό και μόνο που περιγράφετε… είναι μια μέρα που δεν είχε λογική με τον άνθρωπο που το έκανε, εγώ έχασα τη ζωή μου και το λόγο ύπαρξης μου. Και να μην ήμουν εδώ τον λόγο ύπαρξης μου τον έχασα πέρσι τέτοια μέρα. Αυτό δεν σας λέει ότι δεν μπορεί να το έκανε με πρόθεση.

Εισαγγελέας: Έχει μια λογική «δεν θα ζήσεις μακριά μου, θα πεθάνεις από τα χέρια μου». Γιατί δεν λειτούργησε το σοκ να σταματήσετε πριν επέλθει ο θάνατος;

Κατηγορούμενος: Ήμουν τόσο θολωμένος που δεν λειτούργησε το ένστικτο μου.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.