Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ
Array

Ανταρσία Wagner: ΝΑΤΟ και Σοϊγκού επικοινώνησαν μετά την έναρξη της εξέγερσης

Τι αναφέρει σχετικά η εφημερίδα La Repoubblica

Μοιραστείτε το

Ο εκπρόσωπος της Συμμαχίας επισήμανε την ανάγκη να αποτραπεί η κλιμάκωση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνικό επεισόδιο

Επικοινωνία αξιωματούχου του ΝΑΤΟ με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, μετά την έναρξη της ένοπλης εξέγερσης της Wagner, αποκαλύπτει η εφημερίδα La Repubblica. Σύμφωνα με το ιταλικό έντυπο, η Συμμαχία φέρεται να είχε «άτυπες και ανεπίσημες» επαφές με έναν «αξιόπιστο συνομιλητή» – τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου – λόγω φόβων για ένα «πυρηνικό επεισόδιο».

Ο ανταποκριτής της εφημερίδας στις Βρυξέλλες έγραψε ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους συμφώνησαν στην ανάγκη να «αποφευχθεί ο κίνδυνος κλιμάκωσης» και να «αποτραπεί ένα πυρηνικό επεισόδιο».

«Δεν είναι τυχαίο ότι μεταξύ των εντελώς ανεπίσημων επαφών του αρχηγείου της Ατλαντικής Συμμαχίας, προφανώς, υπήρξε και μια επαφή με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου. Ο στόχος σε αυτή την περίπτωση ήταν να απλωθεί ένα δίκτυο που θα μπορούσε να προστατεύσει από μια πιθανή ραγδαία εξέλιξη των γεγονότων», αναφέρει η La Repubblica.

Το ΝΑΤΟ, όπως αναφέρεται στο άρθρο, ανησυχεί για την παρουσία 1.400 πυρηνικών κεφαλών στο ρωσικό έδαφος. Ακόμα και μετά την ειρηνική επίλυση της κατάστασης με τη Wagner, ο «συναγερμός δεν σταμάτησε», γράφει η εφημερίδα, σημειώνοντας την ανάγκη επιβεβαίωσης της απόφασης του Πριγκόζιν ώστε τα στρατεύματά του να επιστρέψουν στις βάσεις τους.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.