Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2026

Αναβάθμιση κατηγορητηρίου για ιδιοκτήτη του εργοστασίου «Βιολάντα» – Επισείεται ποινή ακόμη και ισόβιας κάθειρξης

Η νέα κατηγορία εις βάρος του ιδιοκτήτη της «Βιολάντα» επισείει ποινή ακόμη και ισόβιας κάθειρξης.

Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί αύριο, Τρίτη, ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου «Βιολάντα», προκειμένου να απολογηθεί εκ νέου, κατόπιν του πορίσματος της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) που οδήγησε σε αναβάθμιση του κατηγορητηρίου εις βάρος του.

Στη δικογραφία που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα περιλαμβάνονται περισσότερες από 50 καταθέσεις εργαζομένων όλων των βαθμίδων, στελεχών της επιχείρησης, εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης, καθώς και φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό.

Τα στοιχεία αυτά οδήγησαν στην αναβάθμιση του κατηγορητηρίου και στην έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του ιδιοκτήτη, ο οποίος μέχρι στιγμής φέρεται ως ο κύριος υπεύθυνος για την έκρηξη στην επίμαχη πτέρυγα, που άφησε πίσω πέντε εργάτριες νεκρές.

Ο ιδιοκτήτης της μπισκοτοβιομηχανίας ενδέχεται να ζητήσει προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να απολογηθεί τελικά την Πέμπτη, ενώ παραμένει ασαφές αν θα επιλέξει να καταθέσει υπόμνημα, να απαντήσει προφορικά στις ερωτήσεις του ανακριτή ή να ακολουθήσει και τις δύο διαδικασίες.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή