Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αλκης Καμπανός: «Άκουγα κραυγές πόνου» – Σοκάρει η κατάθεση του νεαρού που κατάφερε να διαφύγει

Μοιραστείτε το

«Άκουγα κραυγές πόνου και “βοήθεια”», ανέφερε ο δίδυμος αδερφός του 20χρονου που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης στον Αλκη Καμπανό. Ο μάρτυρας που εξετάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, όπου δικάζονται οι 12 οπαδοί που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, βρισκόταν στην παρέα των πέντε ατόμων το μοιραίο βράδυ, αλλά κατάφερε να διαφύγει.

Δολοφονία Άλκη: Έφτασαν στα Δικαστήρια άλλοι 4 κατηγορούμενοι

«Μαζευτήκαμε και πήγαμε στην πολυκατοικία, στα σκαλάκια. Ξαφνικά, ήρθαν περίπου 10 άτομα και μας ρώτησαν τι ομάδα είμαστε. Ένα άτομο ρώτησε. Απάντησα “Άρης”. Εμφανίστηκαν κατευθείαν μπροστά μας και όρμησαν κατά πάνω μας. Αιφνιδιάστικα! Κατάλαβα τι πάει να γίνει… Είχα ένα πεζούλι αριστερά, πήδηξα και κατέβηκα την οδό Πλαστήρα». Και συνέχισε: «Μετά έστριψα στην οδό Παπαναστασίου. Πήγα όσο πιο μακριά γίνεται για να είμαι ασφαλής. Δεν είδα αντικείμενα. Μόνο ένα κράνος που κρατούσε ένας στο χέρι. Όλοι ήταν μαυροφορεμένοι, με μάσκες. Μόνο ματιά έβλεπα. Σκέφτηκα ενστικτωδώς να φύγω, να γλιτώσω».

Σταμάτησα σε ένα μαγαζί. Πέντε δευτερόλεπτα αργότερα, λόγω των κραυγών πόνου και της λέξης “βοήθεια” που άκουγα, κάλεσα ασθενοφόρο. Φεύγοντας, είδα ένα- δύο άτομα, έξω από τα οχήματα που ήταν σταματημένα το ένα πίσω από το άλλο. Αυτοί νομίζω ότι πήγαιναν προς τα εκεί. Το τρίτο αμάξι δεν το είδαμε ποτέ”, κατέθεσε ο μάρτυρας.

“Μετά από λίγα λεπτά ήρθε η αστυνομία και μάζευε κόσμο- υπόπτους. Μετά είδα τους δράστες να μπαίνουν μέσα στα αμάξια και να φεύγουν”, επισήμανε ο 20χρονος και συμπλήρωσε: “Δεν ξέρεις τι πρέπει να κάνεις εκείνη την ώρα. Είχε και αλλά άτομα που βγήκαν από τα μαγαζιά για να βοηθήσουν.

Μετά είδα τον αδελφό μου. Ήταν χτυπημένος. Είδα και τον άλλο φίλο που διέφυγε. Μετά πήγα στην αστυνομία για κατάθεση.

Από το συμβάν μου έμειναν εικόνες. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι είδα μαχαίρι. Δεν μπόρεσα να αναγνωρίσω κάποιον από τους κατηγορούμενος Ένα χάος επικρατούσε. Δεν μπορώ να φανταστώ τι πέρασε ο Άλκης εκεί στα σκαλιά… Δεν ξέρω πως γλίτωσα. Λειτούργησα ενστικτωδώς”.

Τέλος, σε σχετική ερώτηση του συνηγόρου πολιτικής αγωγής, ο μάρτυρας είπε: “Αυτοί που μας επιτέθηκαν ήθελαν να βρουν Αρειανούς για να τους σκοτώσουν”.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.