Αλεξανδρούπολη: Πύρινος εφιάλτης χωρίς τέλος – Εκκενώθηκε το νοσοκομείο, συνεχή μηνύματα 112 σε κατοίκους της περιοχής Ι ΒΙΝΤΕΟ

Σκληρή και σε πολλές περιπτώσεις άνιση μάχη προκειμένου να σώσουν τις εγκαταστάσεις του Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης δίνουν την τελευταία ώρα εκατοντάδες πυροσβέστες και εθελοντές. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η επιχείρηση εκκένωσης ολοκληρώθηκε χωρίς κάποιος ασθενής να αντιμετωπίσει πρόβλημα. Η φωτιά δεν έχει κοπάσει καθόλου το τελευταίο τρίωρο!

 

Δυστυχώς, ωστόσο, στην περιοχή πνέουν ισχυρότατοι άνεμοι που κάνουν το έργο των πυροσβεστών ακόμα πιο δύσκολο. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, μάλιστα, η φορά του ανέμου «σπρώχνει» το μέτωπο προς τον αστικό ιστό της πόλης! Όπως μετέδωσε, μάλιστα, το e-evros.gr η πύρινη λαίλαπα κατακαίει τις αθλητικές εγκαταστάσεις στη Δραγάνα.

Την ίδια ώρα, το  ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής» έχει επιταχθεί και εκεί μεταφέρονται 90 ασθενείς από το Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Xώροι φιλοξενίας

Ο δήμος Αλεξανδρούπολης ενημερώνει πως υπάρχει δυνατότητα παραμονής πολιτών που εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους στο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», το κλειστό γυμναστήριο ΚΕΓΕ και το Δημοτικό Θέατρο.

Ανοιχτές για να φιλοξενήσουν ανθρώπους από τις περιοχές που εκκενώνονται είναι οι εκκλησίες της Αγίας Κυριακής, του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Νεκταρίου και της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος καθώς και η Ζαρίφειος Ακαδημία.

Ανοιχτό επίσης είναι το πάρκινγκ στο λιμάνι, ενώ δυνατότητα παραμονής υπάρχει και στην αίθουσα αναχωρήσεων και το πάρκινγκ του αεροδρομίου «Δημόκριτος», καθώς και στην πλαζ του ΕΟΤ.

Στη διάθεση ανθρώπων που χρειάζονται προσωρινή φιλοξενία έχουν επίσης τεθεί ο 3ος και ο 4ος όροφος του Επιμελητηρίου Έβρου, επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, καθώς και το Αναγνωστήριο επί της Ιωακείμ Καβύρη.

Εκρήξεις στο πεδίο βολής του στρατού

Νωρίτερα ακούστηκαν, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης εκρήξεις από το πεδίο βολής «Αλίκη». Σύμφωνα με το e-evros.gr που επικαλείται δηλώσεις του επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης κ. Κουκουλωμάτη η φωτιά πέρασε από το πεδίο βολής και κατευθύνεται προς το νοσοκομείο.

Στην περιοχή μετέβη ο αρχηγός ΓΓΕΘΑ Κ. Φλώρος. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, όλα τα στελέχη του στρατού στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης κλήθηκαν να παρουσιαστούν στις μονάδες τους.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή