Το “κύμα” καύσωνα που έπληξε τη χώρα τις προηγούμενες ημέρες ακολούθησαν ισχυροί άνεμοι, βροχές και χαλαζόπτωση σε αρκετές περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Αλεξανδρούπολη, με τον Αγροτικό Σύλλογο, σε ανάρτησή του στα social media, να κάνει λόγο για μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες.

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα μεταβεί στην περιοχή

Σύμφωνα με τον Αγροτικό Σύλλογο, τα έντονα φαινόμενα εκδηλώθηκαν στην περιοχή των Φερών. Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση στα social media, οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με το ξαφνικό και σφοδρό χαλάζι έπληξαν καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού, μηδικής και σποροπαραγωγής, κηπευτικών, φασολιών καθώς και δενδρώδεις καλλιέργειες κυρίως καρυδιές. Επίσης, όπως σημειώνει ο Αγροτικός Σύλλογος, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα επισκεφθεί το πρωί της Πέμπτης (23/7) τις πληγείσες περιοχές για την καταγραφή των κατεστραμμένων καλλιεργειών.

Πάντως, σημειώνεται ότι από το απόγευμα της Τετάρτης (22/7), έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν σε διάφορες περιοχές στον νομό Έβρου, μεταξύ των οποίων Η Ορεστιάδα και η Σαμοθράκη, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί ζημιές.