Άγιοι Ανάργυροι: Συλλήψεις γονέων για έκθεση ανηλίκων – Σε άθλιες συνθήκες ζούσαν τα 3 παιδιά
Σε σοβαρή υπόθεση που αφορά τις συνθήκες διαβίωσης τριών ανηλίκων στους Αγίους Αναργύρους προχώρησαν οι αρχές, όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν τα παιδιά να ζουν σε διαμέρισμα με εικόνες εγκατάλειψης και έλλειψης βασικής υγιεινής.
Σύμφωνα με την έρευνα, ο πατέρας της οικογένειας είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2025 για ενδοοικογενειακή απειλή, έπειτα από μήνυση της συζύγου του, ενώ σε βάρος του είχαν σχηματιστεί δικογραφίες και στο παρελθόν για οδήγηση χωρίς δίπλωμα.
Μετά από καταγγελία γείτονα, οι αστυνομικοί έφτασαν στο διαμέρισμα στην οδό Κέρκυρας και ήρθαν αντιμέτωποι με εικόνες που, σύμφωνα με τις αρχές, παραπέμπουν σε κατοικία χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες καθαριότητας. Στο σπίτι διέμεναν ένα 7χρονο αγόρι και δύο κορίτσια ηλικίας 3 και 5 ετών.
Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη του 36χρονου πατέρα και της 31χρονης μητέρας για το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκων σε κίνδυνο. Οι ανήλικοι τέθηκαν υπό την προστασία των αρμόδιων αρχών
Όπως αναφέρουν γείτονες της οικογένειας, είχαν γίνει και στο παρελθόν αναφορές στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου για τις συνθήκες διαβίωσης, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση που να αλλάξει την κατάσταση.
Από την πλευρά της οικογένειας, ο παππούς των παιδιών υποστήριξε ότι τα ανήλικα δεν ήταν παραμελημένα, αναφέροντας ότι πήγαιναν σχολείο και ότι η εικόνα του σπιτιού δεν ανταποκρίνεται, κατά τη γνώμη του, σε πλήρη εγκατάλειψη.
Σχετικά Άρθρα
16/05/2026 - 19:02
Δείτε επίσης