Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας την Πέμπτη για τη ΛΑΡΚΟ – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και από τη ΓΣΕΕ

Η στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ αφορά στους δημόσιους υπαλλήλους σε Αττική και Στερεά Ελλάδα.

Μοιραστείτε το

Η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε πως προχωρά σε στάση εργασίας την Πέμπτη (20/06), από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου, για τους δημόσιους υπαλλήλους σε Αττική και Στερεά Ελλάδα προς ένδειξη αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Μάλιστα, τα σωματεία θα συγκεντρωθούν, αύριο, στις 12:00, στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει τα εξής: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κηρύσσει διευκολυντική στάση εργασίας την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, ώρα 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου για τους εργαζόμενους, με κάθε σχέση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες σε Αττική και Στερεά Ελλάδα, απαιτώντας από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία με την οποία επιδιώκει να εκκαθαρίσει την ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης. Ζητάμε την απόσυρση της τροπολογίας και άμεσα την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ. Ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, στη συγκέντρωση των Σωματείων τους την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, ώρα 12:00, στο Σύνταγμα».

Κινητοποίηση και από τη ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ, επίσης, βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, και έτσι έχει ανακοινώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Πέμπτη (20/06), στις 12 το μεσημέρι, στο Σύνταγμα.

Σε ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι στηρίζει και τις αγωνιστικές δράσεις των Εργατικών Κέντρων, καλώντας τους εργαζόμενους να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, μετέχοντας στο αυριανό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας.

«Οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ πρέπει να διασφαλιστούν και η επιχείρηση να συνεχίσει τη λειτουργία της, με βάση τις ρεαλιστικές προτάσεις των εργαζομένων της», επισημαίνει χαρακτηριστικά η ΓΣΕΕ.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.