Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

48χρονος έπαθε έμφραγμα και περίμενε δύο ώρες ασθενοφόρο στο Σισμανόγλειο

Μοιραστείτε το

Ανθρώπινες ζωές φαίνεται πως στοιχίζουν καθημερινά οι τραγικές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ. Μόνο τον τελευταίο μήνα επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους περιμένοντας για ένα ασθενοφόρα, ενώ πάρα πολλοί είναι εκείνοι κινδυνεύουν λόγω τρομερών καθυστερήσεων στην ανταπόκριση του ΕΚΑΒ.

Τελευταίο περιστατικό είναι η περιπέτεια ενός 48χρονου στην Αττική, που υπέστη έμφραγμα αλλά χρειάστηκε να περιμένει δύο ώρες προκειμένου να τον παραλάβει ασθενοφόρο για διακομιδή απ’ το Σισμανόγλειο στο εφημερεύον Ιπποκράτειο.

Το περιστατικό έφερε στο φως η Τριμελής Επιτροπή ΕΙΝΑΠ ΓΝΑ Ιπποκρατείου, που καταγγέλλει ότι «είναι ενδεικτικό των σοβαρών προβλημάτων του συστήματος διακομιδών των ασθενών και του ΕΚΑΒ, δεν είναι μεμονωμένο και αποτελεί συνέχεια των δεκάδων αντίστοιχων περιστατικών που το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας».

Η περίπτωση του 48χρονου ασθενούς έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά τον θάνατο 52χρονου στο Περιστέρι, ο οποίος κατέληξε σε ιδιωτική κλινική περιμένοντας για περισσότερο από μια ώρα ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο.

Στο μεταξύ, αναφορικά με την περιπέτεια 75χρονου παλαίμαχου ποδοσφαιριστή στην Εύβοια, τον οποίο μετέφερε σε νοσοκομείο με ιδιωτικό όχημα ο δήμαρχος Διρφυών – Μεσσαπιών, ο γιος του έκανε γνωστό ότι νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.