Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος άνω κάτω κοιλίας στο θεραπευτήριο Μετροπόλιταν

Από την ερχόμενη Τετάρτη 6 Νοέμβρη και μέχρι και την Παρασκευή 8 Νοέμβρη θα πραγματοποιείται στο METROPOLITAN HOSPITAL προληπτικός έλεγχος άνω κάτω κοιλίας και έλεγχος για κήλη στα εξωτερικά ιατρεία  και ώρα 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

14 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Σε παγκόσμια κλίμακα, ο κόσμος αριθμεί περισσότερα από 42 εκατομμύρια διαβητικούς ενήλικες έναντι 108 εκατομμυρίων το 1980, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Ο αριθμός τους μπορεί να ξεπεράσει τα 629 εκατομμύρια το 2045, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (FID).

Η κλιματική αλλαγή καθοριστικός παράγοντας στην υγεία των παιδιών που γεννιούνται σήμερα

Αν δεν γίνει κάτι για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η υγεία των παιδιών που γεννιούνται σήμερα θα απειλείται ολοένα και περισσότερο στη διάρκεια της ζωής τους, προειδοποιούν ειδικοί σε έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Διπολική διαταραχή: Τα βασικά σημάδια – Πώς θα καταλάβετε έναν διπολικό

Διπολική διαταραχή (ονομάζεται επίσης και μανιοκατάθλιψη) είναι μια ψυχική ασθένεια που χαρακτηρίζεται από σοβαρές εναλλαγές της διάθεσης, επαναλαμβανόμενα επεισόδια κατάθλιψης και τουλάχιστον ένα επεισόδιο μανίας. 

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Πώς καταστρέφει πνεύμονες κι εγκέφαλο;

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε σήμερα στην επιστημονική επιθεώρηση «European Heart Journal», αναδείχθηκαν ορισμένοι, μέχρι τώρα άγνωστοι, μηχανισμοί με τους οποίους το ηλεκτρονικό τσιγάρο επηρεάζει την υγεία.

Παρουσίαση του «παγκόσμιου χάρτη» για τη σπάνια νόσο της Πνευμονικής Αρτηριακής Υπέρτασης

O πρώτος «παγκόσμιος χάρτης» ασθενών για τη σπάνια νόσο της Πνευμονικής Αρτηριακής Υπέρτασης (ΠΑΥ) παρουσιάστηκε σήμερα ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο, στο πλαίσιο του παγκόσμιου μήνα (Νοέμβριος) ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη νόσο.

Έξι εύκολες και γρήγορες λύσεις για να σταματήσουν να μυρίζουν άσχημα τα παπούτσια σας

Υπάρχουν συγκεκριμένες αιτίες για τα παπούτσια που μυρίζουν άσχημα. Η πιο βασική είναι ότι μυρίζουν άσχημα τα ίδια τα πόδια που τα φοράνε, ειδικά αν έχουν αναπτύξει μυκητιάσεις στα νύχια, ή στα δάχτυλα.

Πώς χάνουμε βάρος;

Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι προφανώς να τρώμε λιγότερο.

Παχυσαρκία: Τι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε έλεγχο του βάρους μας

Γνωρίζατε ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι στις πλούσιες δυτικές χώρες είναι παχύσαρκοι καθιστώντας το επιπλέον σωματικό βάρος ένα από τα σπουδαιότερα προβλήματα υγείας στις σύγχρονες κοινωνίες; 

Πέτρες στα νεφρά: Όλα τα συμπτώματα – Πώς θα φύγουν ανώδυνα

Η λιθίαση του ουροποιητικού (πέτρες στα νεφρά) είναι η τρίτη πιο συχνή πάθηση μετά τις ουρολοιμώξεις και τις παθήσεις του προστάτη. Ο μέσος κίνδυνος εμφάνισης λιθίασης ανέρχεται στη διάρκεια της ζωής μας στο 4-7%.

Οι 10 "σούπερ" τροφές

Σύμφωνα με ευρήματα έρευνας της Ιατρικής Σχολής του Harvard, τα υγιή διατροφικά πρότυπα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης, καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και ορισμένων καρκίνων.

Αυτός είναι ο ξηρός καρπός που μειώνει χοληστερίνη, καρδιακά και καρκίνο παχέος εντέρου

Αν σας έλεγαν ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος ξηρού καρπού, το οποίο μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών από αυξημένη χοληστερίνη, την πιθανότητα εκδήλωσης καρκίνου του παχέος εντέρου, αλλά και τον κίνδυνο καρδιακής νόσου, δεν θα θέλατε να το συμπεριλάβετε στο διαιτολόγιό σας;

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ενέχουν κινδύνους για το καρδιαγγειακό σύστημα

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ενδέχεται να έχουν βλαπτικές επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα των χρηστών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα, η οποία κρίνει ότι είναι πρόωρο να θεωρηθούν «ασφαλής εναλλακτική» στο τσιγάρο.

Subscribe to ΥΓΕΙΑ