Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δωρεάν προληπτικός έλεγχος άνω κάτω κοιλίας στο θεραπευτήριο Μετροπόλιταν

Από την ερχόμενη Τετάρτη 6 Νοέμβρη και μέχρι και την Παρασκευή 8 Νοέμβρη θα πραγματοποιείται στο METROPOLITAN HOSPITAL προληπτικός έλεγχος άνω κάτω κοιλίας και έλεγχος για κήλη στα εξωτερικά ιατρεία  και ώρα 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι.

Πώς θα διατηρήσετε το βάρος σας σταθερό στην καραντίνα

Έχουμε ήδη μπει σε μια ιδιότυπη καθημερινότητα. Πολλές ώρες σπίτι, ημέρες ή και εβδομάδες. Αν βάλουμε στην εξίσωση και την έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, αλλά και την τάση για περιττό τσιμπολόγημα, το μέλλον μοιάζει ξεκάθαρο: περιττά κιλά.

Άσθμα: Κίνδυνος από τα αλλαντικά – Τι δείχνει επιστημονική έρευνα

Εξετάζοντας τις περιπτώσεις περίπου 1.000 ατόμων με άσθμα, Γάλλοι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που κατανάλωναν περισσότερα επεξεργασμένα κρέατα και αλλαντικά είχαν 76% περισσότερες πιθανότητες για επιδείνωση στα συμπτώματα της αναπνευστικής ασθένειας με την πάροδο του χρόνου σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωναν λιγότερα ή καθόλου επεξεργ

Κορωνοϊός: Ειδικοί προειδοποιούν τους καπνιστές για αυξημένο κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό

Ειδήμονες στον τομέα της υγείας συνιστούν στους καπνιστές να σταματήσουν το κάπνισμα και στις καπνοβιομηχανίες να σταματήσουν την παραγωγή και πώληση προϊόντων καπνού, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Τρέξιμο και κορωνοϊός: Είναι ασφαλές; -Τι συμβαίνει με τον ιδρώτα, τι να προσέχουμε

Το τρέξιμο ανακουφίζει από το στρες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι κάτι που μπορεί να απολαύσει κανείς ακόμα και τώρα στις μέρες του κορωνοϊού αφού η ατομική άσκηση ή διαφορετικά μετακίνηση 6, είναι κάτι που επιτρέπεται.

Οδηγίες για τη λοίμωξη COVID-19 και την φυματίωση

Η πανδημία του COVID-19 φαίνεται να πλήττει όχι μόνο τους ηλικιωμένους, αλλά και νεότερους ασθενείς με συνοσηρότητες, όπως τα χρόνια πνευμονικά νοσήματα και η φυματίωση, αναφέρει η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία.

Κορωνοϊός: Εγκρίθηκε το πρώτο τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων - Βγάζει αποτέλεσμα σε 15-20 λεπτά

Το πρώτο τεστ αίματος για την ανίχνευση προστατευτικών αντισωμάτων έναντι του κορωνοϊού, το οποίο δίνει αποτελέσματα μέσα σε 15 με 20 λεπτά, ενέκρινε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), η αρμόδια εποπτική αρχή των ΗΠΑ.

Νοητική σύγχυση, εγκεφαλικά, επιληπτικές κρίσεις – Ασθενείς με κορωνοϊό έχουν και νευρολογικά συμπτώματα

Οι νευρολόγοι σε διάφορες χώρες έχουν αρχίσει να βλέπουν νευρολογικά συμπτώματα και ένας μικρός αριθμός ασθενών εμφανίζει σοβαρές διαταραχές στον εγκέφαλο

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Αυτές είναι οι οδηγίες για άυλη συνταγογράφηση

Διευκρινίσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για την άυλη συνταγογράφηση

Με αφορμή την ενεργοποίηση του νέου συστήματος συνταγογράφησης μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας gov.gr, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ)  υπενθυμίζει ότι η άυλη συνταγογράφηση δεν είναι συνταγή χωρίς ιατρική εξέταση του ασθενούς.

Το πληκτρολόγιο είναι γνωστή εστία μικροβίων – Πώς να το καθαρίσετε

Είναι γνωστό ότι το πληκτρολόγιο ενός υπολογιστή είναι από τις μεγαλύτερες εστίες μικροβίων από όλα τα αντικείμενα με τα οποία ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ακουμπάμε συνέχεια με το πιο βρώμικο μέρος του σώματός μας... τα χέρια μας!

Ιατρικές συνταγές: Η διαδικασία για να τις λάβετε στο κινητό σας μέσω του gov.gr

Τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις ιατρικές συνταγές στο κινητό τους, χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν στα φαρμακεία έχουν οι πολίτες, καθώς τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία η εφαρμογή για την άυλη συνταγογράφηση.

Subscribe to ΥΓΕΙΑ