Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Self test: Από σήμερα ξεκινά η δωρεάν διάθεση για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου έως και το Σάββατο 22 Ιανουαρίου, πέντε δωρεάν self test από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 24 Ιανουαρίου έως και 8 Φεβρουαρίου 2022.

«Είναι δωρεάν, κάντε έρευνα»: Δημοσιογράφος του Bloomberg διαψεύδει τον Γεωργιάδη για τις τιμές των τεστ

Έντονη διαμάχη μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και δημοσιογράφου του Bloomberg ξέσπασε στο twitter, με αφορμή ανάρτηση του κ. γεωργιάδη για τις τιμές των τεστ σε άλλες χώρες.

Πότε παίρνουμε self test από τα φαρμακεία

Από την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, μέχρι το Σάββατο 22 Ιανουαρίου μπορούν να προμηθεύονται μαθητές και εκπαιδευτικοί πέντε δωρεάν self test από τα φαρμακεία για να καλύψουν τις ανάγκες από 24 Ιανουαρίου έως και 8 Φεβρουαρίου 2022.

Σχολεία: Πάνω από 30.000 τα θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας

Ολοκληρώθηκε ο μαζικός τριπλός έλεγχος σε μαθητές και εκπαιδευτικούς την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων ύστερα από τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Σχολεία: Πονοκέφαλος σε γονείς και ειδικούς – 1 στα 5 κρούσματα είναι σε παιδιά και εφήβους κάτω των 18 ετών

Μπορεί να έχει γίνει, πλέον, συνήθεια, στον καιρό της πανδημίας, το να λέμε πως οι επόμενες ημέρες ή εβδομάδες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες, ωστόσο, σε αυτή τη φάση η συγκεκριμένη έκφραση αποκτά ξεχωριστό νόημα.

Πότε κάνουμε το επόμενο self test για το σχολείο

Τρίτο self test αυτή την εβδομάδα θα πρέπει να κάνουν οι μαθητές προκειμένου να πάνε στο σχολείο.

Έτσι λοιπόν το επόμενο self test θα γίνει την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου ώστε οι μαθητές να προσέλθουν στα θρανία την Παρασκευή.

Self test: Γιατί πρέπει να τα κάνουμε μόνο από τη μύτη και όχι από τον λαιμό

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι η μακριά μπατονέτα (στυλεός) που περιέχεται στις συσκευασίες των γρήγορων τεστ αντιγόνου (rapid) για ανίχνευση του κορωνοϊού πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο στη μύτη, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες, και όχι στον λαιμό, όπως τελευταία κάνουν μερικοί

Σχολεία: Σχεδόν 10.000 επιπλέον κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς κατά τη δεύτερη ημέρα ανοίγματος

Σχεδόν 10.000 επιπλέον κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Πάνω από 1.000 εκπαιδευτικοί και οι υπόλοιποι μαθητές.

Οικονόμου: Έγιναν ήδη 850 προσλήψεις για την κάλυψη των κενών εκπαιδευτικών που νοσούν

Διαβεβαιώσεις για την ετοιμότητα αντιμετώπισης των κενών που θα προκύψουν στη σχολική κοινότητα λόγω της αναμενόμενης αύξησης των κρουσμάτων και της νόσησης εκπαιδευτικών οι οποίοι θα τεθούν σε προσωρινή καραντίνα, παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολι

Σχολεία: Βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 15.547 με τα self test - Επιστροφή στα θρανία με απουσίες

Σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας έχουν ανιχνευθεί έως το πρωί της Δευτέρας (10/01) 15.547 εν δυνάμει κρούσματα που δεν θα είχαν βρεθεί αν τα σχολεία δεν λειτουργούσαν κανονικά.

Σχολεία: Ανοιξαν με 14.000 κρούσματα σε μαθητές, καθηγητές - Τι έδειξαν τα self test

Οπως ήταν αναμενόμενο τα κρούσματα σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς είναι χιλιάδες και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει συλλέξει το υπουργείο Παιδείας, έχουν ήδη εντοπιστεί 14.000 κρούσματα, σύμφωνα με τα self test που είχαν δη

Μεγάλες ελλείψεις σε self test στα φαρμακεία

Δύο ημέρες πριν το άνοιγμα το σχολείων και ενώ η κυβέρνηση έχει «ποντάρει» στο self-testing ακόμα ένα αγκάθι έρχεται να προστεθεί στην προβληματική απόφαση που πάρθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Σχολεία: Αρχισε η διάθεση των self test από τα φαρμακεία - Δωρεάν τα rapid test στους μαθητές

Δωρεάν θα πραγματοποιούνται τα rapid test στους μαθητές, σε δημόσιες δομές με βεβαίωση του διευθυντή, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως που επανέλαβε πως σε περίπτωση κρούσματος τα παιδιά θα κάνουν τεστ κάθε μέρα.

Subscribe to self test