Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τρίτη δόση εμβολίου: Πιο έντονες οι παρενέργειες για όσους έκαναν AstraZeneca

Ήπιες και σύντομες παρενέργειες μπορεί να εμφανίσουν και όσοι κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου σύμφωνα με νέα έρευνα. Μάλιστα, αυτές μπορεί να διαφοροποιούνται αναλόγως με το ποιο εμβόλιο έκανε κάποιος τις δύο πρώτες δόσεις και με ποιο την τρίτη.

Νέα σοβαρή παρενέργεια του εμβολίου Johnson & Johnson

Δίχως να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα κάποια αιτιακή σχέση, ωστόσο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε την Πέμπτη (11/11) ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson για τον κορωνοϊό είναι πιθανό να συνδέεται με έναν σπάνιο τύπο φλεγμονής στη σπονδυλική στήλη.

Εμβόλιο-παιδιά: Ποιες είναι οι παρενέργειες στις ηλικίες 3-17 ετών

Νέα κλινική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Lancet αναλύει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου στα παιδιά ηλικίας 3-17 ετών. Ποιες παρενέργειες έχουν τα εμβόλια στα παιδιά και πόσα αντισώματα αναπτύσσουν;

Εμβόλια κορωνοϊού: Ποιες είναι οι φυσιολογικές και ποιες οι ανεπιθύμητες παρενέργειες

Τις αναμενόμενες, κανονικές παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό και αυτές που θα πρέπει να δημιουργούν ανησυχία παρουσίασε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της σχετικής ενημέρωσης στο υπουργείο Υγείας.

Κορωνοϊός - Παγώνη: Η δεύτερη δόση του εμβολίου έχει παρενέργειες - Τι είπε για το περιστατικό στην Κέρκυρα

Για το περιστατικό στην Κέρκυρα μίλησε μεταξύ άλλων η Ματίνα Παγώνη. Όπως υποστήριξε στο MEGA, "υπάρχει ομάδα γιατρών που παρακολουθούν τη νοσηλεύτρια και ξέρουν το ιστορικό της. Ακόμα δεν υπάρχουν νεότερα για τους λόγους της παράλυσης και αν αυτή οφείλεται στο εμβόλιο".

Αυστρία: 302 παρενέργειες του εμβολίου σε 200.000 εμβολιασμένους - Τι παρουσίασαν

Από την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού στις 27 Δεκεμβρίου έως την περασμένη Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου και έπειτα από 199.277 εμβολιασμούς που είχαν εισαχθεί στο δελτίο ηλεκτρονικού εμβολιασμού, 302 άνθρωποι στην Αυστρία ανέφεραν πιθανές παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό Covid 19.

FDA: Αυτές είναι οι πιο συχνές παρενέργειες του εμβολίου της Pfizer

Η αμερικανική Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εκτιμά σε αναφορά, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ότι το εμβόλιο της Pfizer και της BioNTech κατά της Covid-19 δεν παρουσίασε κίνδυνο ασφάλειας που να εμποδίζει την έγκρισή του, ωστόσο παρουσίασαν και τις πιο συχνές παρενέργειές του.

Εμβόλιο Pfizer: Αυτές είναι οι παρενέργειες - Τι αποκαλύπτουν οι εθελοντές

Το εμβόλιο της Pfizer, που ανακοινώθηκε ότι έχει αποτελεσματικότητα 90% στη δημιουργία αντισωμάτων, φαίνεται ότι προκαλεί «σοβαρό πονοκέφαλο», που μοιάζει με hangover και πονόλαιμο. Όπως και στις περισσότερες περιπτώσεις εμβολίων, δεν λείπουν και οι παρενέργειες, που όπως όμως διαβεβαιώνουν οι εθελοντές, είναι προσωρινές.

Subscribe to παρενέργειες