Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Επίδομα μητρότητας: Τα δεδομένα για τις δικαιούχες έμμισθες δικηγόρους

Με εγκύκλιο του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνου Τσακλόγλου, δίνονται διευκρινίσεις αναφορικά με τη χορήγηση του επιδόματος μητρότητας, κύησης και λοχείας, για τις έμμισθες δικηγόρους, επιλύοντας ένα χρόνιο πρόβλημα των ασφαλισμένων γυναικών.

ΕΦΚΑ: Πώς πληρώνεται η αναρρωτική άδεια λόγω κορωνοϊού

Διευκρινίσεις αναφορικά με την αναρρωτική άδεια που δικαιούνται όσοι νοσήσουν από κορονοϊό έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑΌμηρος Τσάπαλος που ξεκαθάρισε πως οι πέντε ημέρες για την καραντίνα είναι εξτρά της αναρρωτικής άδειας που δικαιούται ο εργαζόμενος.

Κοινωνικό μέρισμα: Τι πρέπει να κάνουν οι συνταξιούχοι που δεν έλαβαν τα 250 ευρώ

Διευκρινίσεις αναφορικά με την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, ύψους 250 ευρώ, στους συνταξιούχους στο τέλος του 2021, έδωσε ο ΕΦΚΑ, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις δικαιούχων συνταξιούχων που εν τέλει δεν έλαβαν τα χρήματα.

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2022: Οι ημερομηνίες που θα καταβληθούν στους δικαιούχους

Την Τρίτη 25 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένο να αρχίσει η καταβολή των χρημάτων από τις συντάξεις Φεβρουαρίου 2022, ωστόσο είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο οι δικαιούχοι να δουν τα χρήματα νωρίτερα στους λογαριασμούς τους.

ΕΦΚΑ - ΟΑΕΔ: Πληρωμές σε πάνω από 95.500 δικαιούχους μέσα στην εβδομάδα

Με πληρωμές σε πάνω από 95.500 δικαιούχους ανοίγει η πρώτη εβδομάδα του 2022, καθώς είναι προγραμματισμένο να καταβληθούν περί τα 56,2 εκατ. ευρώ από τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου ως και την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου.

Κοινωνικό μέρισμα: Πότε θα γίνει η καταβολή των χρημάτων στους δικαιούχους

Ολοκληρώνεται σήμερα η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος στους χαμηλοσυνταξιούχους. Η διαδικασία πίστωσης του ποσού των 250 ευρώ άρχισε από το απόγευμα της τρίτης και θα ολοκληρωθεί σήμερα και για τους 634.027 δικαιούχους της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

Συντάξεις: Πότε πληρώνονται προκαταβολές και έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους δικαιούχους

Εντός των ημερών θα καταβληθούν από τον e-ΕΦΚΑ οι προκαταβολές των συντάξεων σε 26.051 δικαιούχους αλλά και η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ σε 634.027 χαμηλοσυνταξιούχους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα γίνουν οι εξής καταβολές:

Κοινωνικό μέρισμα: Ποιοι χαμηλοσυνταξιούχοι χάνουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ θα καταβληθεί σε 634.027 χαμηλοσυνταξιούχους την Τετάρτη 29/12.

Παράλληλα είναι προγραμματισμένο την ίδια ημέρα να καταβληθούν 10,6 εκατ. ευρώ σε 26.051 δικαιούχους για προκαταβολές συντάξεων μηνός Δεκεμβρίου, στη βάση του ν. 4778/2021.

e-ΕΦΚΑ: Ηλεκτρονική μεταβίβαση επικουρικής σύνταξης, λόγω θανάτου

Σε λειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική μεταβίβαση επικουρικής σύνταξης λόγω θανάτου συνταξιούχου, που επιτρέπει την έκδοση της επικουρικής σύνταξης εντός δύο μηνών καταργώντας παράλληλα την υποχρέωση επίσκεψης στις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ. Μόνο το τελευταίο δωδεκάμηνο στη χώρα κατατέθηκαν πάνω από 20.000 σχετικά αιτήματα.

ΟΑΕΔ - ΕΦΚΑ: Συνεχίζονται ως τις 17 Δεκεμβρίου οι πληρωμές για επιδόματα και Δώρο Χριστουγέννων

Την ερχόμενη Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθούν οι πληρωμές από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ και αφορούν κυρίως επιδόματα αλλά και το Δώρο Χριστουγέννων σε συμβάσεις που έχουν τεθεί σε αναστολή ή βρίσκονται στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙ

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου η καταβολή από τον ΟΠΕΚΑ

Περί τα 250.000 νοικοκυριά θα είναι ωφελούμενα από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα με το συνολικό ποσό που θα διατεθεί αύριο, Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου, στους δικαιούχους από τον ΟΠΕΚΑ να ανέρχεται στα 53,3 εκατ. ευρώ. πρόκειται για την προσαύξηση της εισοδηματικής ενίσχυσης για τους ωφελούμενους του ΕΕΕ.

ΕΦΚΑ - ΟΑΕΔ - ΟΠΕΚΑ: Όλες οι πληρωμές ως τις 17 Δεκεμβρίου σε 630.000 δικαιούχους

Σχεδόν 157 εκατ. ευρώ σε πάνω από 630.000 δικαιούχους θα καταβληθούν στο πλαίσιο των πληρωμών που θα πραγματοποιηθούν από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον e-ΕΦΚΑ, τον ΟΑΕΔ και τον ΟΠΕΚΑ κατά την εβδομάδα 13-17 Δεκεμβρίου.

Πληρωμές 13-17 Δεκεμβρίου: Ποιοί είναι οι δικαιούχοι και τι ποσό προβλέπεται να λάβουν

Πληρωμές για δώρο Χριστουγέννων όσων ήταν σε αναστολή εργασίας, τα υπόλοιπα του ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, εφάπαξ παροχές, αναδρομικά σε κληρονόμους, επιδόματα ανεργίας... Σχεδόν 157 εκατ.

Συντάξεις: Την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα οι πληρωμές - Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά ταμείο

Στις 20 Δεκεμβρίου θα αρχίσουν οι πληρωμές για τις συντάξεις Ιανουαρίου στους δικαιούχους, που θα λάβουν νωρίτερα τα χρήματα λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Συντάξεις Ιανουαρίου: Πότε γίνονται οι πληρωμές

Το πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και των επικουρικών συντάξεων αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ στη συνεδρίαση της 2ας Δεκεμβρίου 2021, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής τους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ:

Subscribe to e-ΕΦΚΑ