Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κορωνοϊός - Αμαλιάδα: Σε καραντίνα το νοσοκομείο, χειρουργήθηκε ασυμπτωματικός ασθενής

Σε καραντίνα, τουλάχιστον έως και την ερχόμενη Δευτέρα, έχουν μπει 18 εργαζόμενοι της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας, γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και τραυματιοφορέας, καθώς και πλήρωμα του ΕΚΑΒ, οι οποίοι τη Δευτέρα ήρθαν σε επαφή με ασυμπτωματικό ασθενή, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο με οξ

«Δεν έχω ιδέα από πού κόλλησα τον κορωνοϊό - Είναι κάτι που μπορεί να σε βρει παντού»

Μέσα από την μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό στην ΜΕΘ του Ασκληπιείου Βούλας, ο 25χρονος από την Τήνο δίνει το δικό του μήνυμα σε όλους όσους αψηφούν τον κίνδυνο του ιού ή δεν δίνουν ιδιαίτερη βάση στα μέτρα αυτοπροστασίας.

«Το 80% των ασθενών με κορωνοϊό είναι ασυμπτωματικοί»

Ο ειδικός πνευμονολόγος, καθηγητής Κλάους Ράμπε, εκτίμησε ότι το 80% των κρουσμάτων κορωνοϊού είναι ασυμπτωματικά

Στην εκτίμηση ότι περίπου το 80% των ασθενών με κορωνοϊό έχουν λίγα συμπτώματα ή τα συμπτώματά τους δεν συνδέονται κατ΄ανάγκην με τον κορωνοϊό» προχώρησε ο ειδικός πνευμονολόγος, καθηγητής Κλάους Ράμπε.

«Δέκα αδιάγνωστα κρούσματα για κάθε ασυμπτωματικό, η ήπια εκδοχή» – «Καμπανάκι» από ειδικούς

Σε υψηλά επίπεδα συνεχίζουν να βρίσκονται τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, με τον αριθμό νέων κρουσμάτων του τελευταίου 24ωρου να φτάνει τα 217, και τους ειδικούς να κρούουν το καμπανάκι για τους ασυμπτωματικούς, οι οποίοι κυκλοφορούν χωρίς να γνωρίζουν ότι είναι μολυσμένοι και

Κορωνοϊός: Μήπως νοσείτε και δεν το ξέρετε; Να πώς θα το καταλάβετε

Η νόσος COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός είναι ήδη τεκμηριωμένο ότι εκδηλώνεται με συμπτώματα, όπως πυρετός, ρινική καταρροή, δύσπνοια και βήχα, μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, υπάρχουν και λιγότερο γνωστά συμπτώματα που θα πρέπει να μας κινητοποιήσουν να αναζητήσουμε ιατρική βοήθεια.

"Έως 15.000 ασυμπτωματικοί κυκλοφορούν στην Ελλάδα" - Προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων

Υπάρχουν πολλά κρούσματα που έχουν συσσωρευθεί τις τελευταίες ημέρες στη χώρα, για αυτό και βλέπουμε και τις σπάνιες περιπτώσεις ασθενών από κορωνοϊό, όπως ένα βρέφος 27 ημερών και άλλο ένα τριών μηνών, ανέφερε ο Μανώλης Δερμιτζάκης καθηγητής Γενετικής Πανεπιστημίου Γενεύης.

Κορωνοϊός: Εννέα στους δέκα ασυμπτωματικούς μένουν ως το τέλος χωρίς συμπτώματα

Πόσοι ασυμπτωματικοί φορείς του κορονοϊού SARS-CoV-2 θα μείνουν έτσι έως το τέλος της λοίμωξης και πόσοι βρίσκονται απλώς σε ένα αρχικό στάδιο και θα αναπτύξουν συμπτώματα αργότερα;

Βατόπουλος: Ένας ασυμπτωματικός σε κλαμπ μπορεί να κολλήσει 400 άτομα

Η καραντίνα έχει τελειώσει και η ζωή βρίσκει τους ρυθμούς της μετά το lockdown του κορωνοϊού και όλο αυτό συνέπεσε με την αρχή του καλοκαιριού, ενώ ο κόσμος ξεχύθηκε στις παραλίες. Όμως, σε αρκετές περιπτώσεις, τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό δεν τηρούνται, αφού μπαρ γεμίζουν ασφυκτικά, με αποτέλεσμα να επικρατεί συνωστισμός.

Κορωνοϊός: Γιατί κάποιοι πεθαίνουν κι άλλοι είναι ασυμπτωματικοί - Βρετανοί προσπαθούν να λύσουν το αίνιγμα

Ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα του νέου κορωνοϊού – γιατί δηλαδή είναι φονικός για κάποιους, ενώ άλλοι δεν έχουν ούτε πονοκέφαλο, θα προσπαθήσουν να εξιχνιάσουν Βρετανοί ερευνητές μελετώντας τα γονίδια χιλιάδων ασθενών της Covid-19.

Τουρκία: Τουλάχιστον 36.000 άτομα μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί φορείς

Την ίδια ώρα η χώρα παρουσιάζει μείωση αριθμού κρουσμάτων

Την ώρα που ο κορωνοϊός δείχνει –σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία- σημάδια ύφεσης στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μέσω βίντεο επιχειρεί να επιδείξει τη συνεχή πρόοδο της χώρας του στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός - Νέα έρευνα: Ο ρόλος "κλειδί" των ασυμπτωματικών στην μετάδοση

Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων με τη νόσο Covid-19 είναι πλήρως ασυμπτωματικοί, επιβεβαιώνει μία νέα επιστημονική έρευνα στην Ιταλία. Κάτι που πολύ πρόσφατα φάνηκε και στην Ελλάδα, όταν στο ξενοδοχείο μεταναστών στο Κρανίδι βρέθηκαν 150 άτομα θετικά στον κορονοϊό, αλλά κανένας δεν είχε συμπτώματα.

Κορωνοϊός: Πολλοί οι ασυμπτωματικοί, αναφέρει έρευνα -Βοηθούν στη σιωπηρή εξάπλωση

Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων με κορωνοϊό είναι πλήρως ασυμπτωματικοί, επιβεβαιώνει μια νέα επιστημονική έρευνα στην Ιταλία.

Κάτι που πολύ πρόσφατα φάνηκε και στην Ελλάδα, όταν στο ξενοδοχείο μεταναστών στο Κρανίδι βρέθηκαν 150 άτομα θετικά στον κορωνοϊό, αλλά κανένας δεν είχε συμπτώματα.

Νέα οδηγία από την ΕΕ για τις μάσκες: Να φοράει όλος ο πληθυσμός λόγω των ασυμπτωματικών

Αλλαγή τακτικής σηματοδοτεί η νέα οδηγία που έδωσε την Τετάρτη (08/04) το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων. Σύμφωνα με την επικαιροποίηση που φιλοξενείται, πλέον, στο επίσημο site, συνίσταται, πλέον, η χρήση μασκών σε όλο τον πληθυσμό έτσι ώστε οι ασυμπτωματικοί φορείς του κορωνοϊού να μην διασπείρουν τον ιό μέσω των σταγονιδίων της α

Κορωνοϊός: Η Κίνα θα δημοσιοποιεί τα στοιχεία των ασυμπτωματικών φορέων!

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας άρχισαν να δημοσιοποιούν δεδομένα για τα ασυμπτωματικά κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό προκειμένου να καθησυχάσουν την κοινή γνώμη που φοβάται για ένα νέο κύμα μόλυνσης από τον ιό.

Κορωνοϊός: Ποιο είναι το πρώτο σημάδι που θορυβεί ασυμπτωματικούς ασθενείς

Η απώλεια όσφρησης (ανοσμία) μπορεί να είναι το πρώτο σημάδι σε ασυμπτωματικούς ασθενείς που έχουν τον COVID-19. Σε αυτή τη σημαντική ανακοίνωση, προχώρησε προχθές η Βρετανική Εταιρεία Ωτορινολαρυγγολογίας, έπειτα από αναφορές και παρατηρήσεις ασυμπτωματικών ασθενών σε πέντε χώρες που πλήττονται από τον θανατηφόρο ιό.

Subscribe to ασυμπτωματικοί ασθενείς