Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κακοκαιρία Ελπίδα: Πώς θα λειτουργήσει αύριο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας- Ανοιχτά τα καταστήματα

Κανονικά φαίνεται ότι θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Πέμπτη, καθώς η κακοκαιρία Ελπίς έφυγε. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, το λιανεμπόριο φαίνεται πως θα λειτουργήσει κανονικά την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, ενώ ο δημόσιος τομέας θα λειτουργήσει με τηλεργασία.

Νέα μέτρα: Τι ισχύει για τηλεργασία, αναστολές και επίδομα 534 ευρώ

Νέα μέτρα για στήριξη εργαζόμενων και επιχειρήσεων ανακοίνωσε η κυβέρνηση, με φόντο τους περιορισμούς που ισχύουν από την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού τα τελευταία 24ωρα.

Νέα μέτρα: Τι ισχύει για την τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Νέα μέτρα τέθηκαν σε ισχύ από τις 6 το πρωί της Πέμπτης, τα οποία, εκτός από την εστίαση, τη χρήση της μάσκας και το ρεβεγιόν αφορούν και την τηλεργασία.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε νωρίτερα, διαφοροποιείται το ποσοστό τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Αναλυτικά:

Νέα μέτρα: Ρεβεγιόν μέχρι τις 02:00 μόνο με καθήμενους και χωρίς μουσική - Οι ανακοινώσεις Πλεύρη

Ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ νωρίτερα απ' ό,τι αναμενόταν ύστερα κι από την σαρωτική επέλαση του κορωνοϊού στη χώρα με την μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνε

Νέα μέτρα από τις 3 Ιανουαρίου σε διασκέδαση, εστίαση, γήπεδα και τηλεργασία

Τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου θα συνεδρίασε και πάλι η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων και με βάση τα στοιχεία που θα υπάρχουν τότε θα παραμετροποιηθούν τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στη χώρα από τις 3 Ιανουαρίου και έπειτα με ανοικτό το ενδεχόμενο να τεθούν σε εφαρμογή και νωρίτερα.

Το 86% των εργαζομένων στην ΕΕ δεν θέλει να επιστρέψει στο γραφείο μετά την πανδημία

Μόνο το 14% των Ευρωπαίων εργαζομένων επιθυμεί να επιστρέψει κανονικά στο γραφείο μετά την πανδημία του κορωνοϊού, με περισσότερους από τους μισούς να λένε ότι έχουν γίνει πιο παραγωγικοί χάρη στην τηλεργασία, που άνθισε τους τελευταίους μήνες λόγω των περιοριστικών μέτρων που υιοθέτησαν οι χώρες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερ

Τηλεργασία: Αποζημίωση για εξοπλισμό από τους εργοδότες - Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Καθορίστηκε με σχετική απόφαση από το Υπουργείο Εργασίας το ελάχιστο ύψος της αποζημίωσης που οφείλουν να καταβάλουν οι εργοδότες στους εργαζόμενους που απασχολούνται με τηλεργασία, για την κάλυψη του κόστους του εξοπλισμού, των τηλεπικοινωνιών και της χρήσης του οικιακού χώρου εργασίας.

Τηλεργασία: Αποζημίωση των εργαζομένων από τους εργοδότες - Τα ποσά

Το ελάχιστο ύψος της αποζημίωσης που οφείλουν να καταβάλουν οι εργοδότες στους εργαζόμενους που απασχολούνται με τηλεργασία, για την κάλυψη του κόστους του εξοπλισμού, των τηλεπικοινωνιών και της χρήσης του οικιακού χώρου εργασίας καθορίζεται με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδ

Στη «Διαύγεια» η ΚΥΑ για την υποχρεωτική τηλεργασία στο 20%

Στη «Διαύγεια» αναρτήθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με την οποία παρατείνεται η υποχρέωση εφαρμογής των έκτακτων και προσωρινών μέτρων ως προς την οργάνωση του τόπου και του χρόνου εργασίας σε όλη την Επικράτεια.

Τηλεργασία: Τι αλλάζει μετά το Πάσχα - Το "πακέτο" μέτρων που δρομολογείται

Η τηλεργασία έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα των εργαζομένων, καθώς δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν θέσει εδώ και έναν χρόνο μεγάλο αριθμό εργαζομένων σε καθεστώς εξ αποστάσεως εργασίας.

Τηλεργασία: Νέες διευκρινίσεις για το πώς υπολογίζεται το ποσοστό

Σε νέες διευκρινίσεις σχετικά με το πώς υπολογίζεται το ποσοστό του προσωπικού των επιχειρήσεων-εργοδοτών, όπου εφαρμόζεται η τηλεργασία, προχώρησε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το απόγευμα της Πέμπτης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Α) Η παρ. 1α) της υπό στοιχεία 8689/198/25.02.2021ΚΥΑ προβλέπει:

Συνεπιμέλεια και τηλεργασία στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τετάρτης

Στις 11:00 την Τετάρτη θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Υπουργικό Συμβούλιο.

Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι τα εξής:

Γεννηματά: Η τηλεργασία δεν πρέπει να εξελιχθεί σε εχθρό για τον εργαζόμενο

Την θέση πως η τηλεργασία μπορεί να ωφελήσει και τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, ανέπτυξε η Φώφη Γεννηματά σε τηλεδιάσκεψη που οργάνωσε το απόγευμα το Κίνημα Αλλαγής με παράγοντες επιχειρήσεων και εκπροσώπους συνδικαλιστικών φορέων .

Η κ. Γεννηματά εξήγησε ότι επιχειρήσεις θα ωφεληθούν

Παρατείνεται έως τις 31 Ιανουαρίου 2021 η τηλεργασία

Την παράταση της υποχρέωσης εφαρμογής των έκτακτων και προσωρινών μέτρων ως προς την οργάνωση του τόπου και του χρόνου εργασίας σε όλη την Επικράτεια προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Υγείας.

Τηλεργασία: Παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου για το 50% των εργαζομένων - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου η υποχρεωτική τηλεργασία για το 50% των εργαζομένων σε όλη την Επικράτεια λόγω της πανδημίας, όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Τηλεργασία: Τι ισχύει για εργαζόμενους και εργοδότες

Επεκτείνεται έως τις 30 Νοεμβρίου σε όλη την Επικράτεια η ισχύς των έκτακτων και προσωρινών μέτρων του άρθρου 235 του ν. 4727/2020 (Α΄ 184) ως προς την οργάνωση του τόπου και του χρόνου εργασίας για την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και του τόπου εργασίας.

Κορωνοϊός: Η τηλεργασία λόγω της πανδημίας αύξησε το κάπνισμα στο σπίτι

Η ζήτηση για τσιγάρα αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς η τηλεργασία έδωσε περισσότερες ευκαιρίες στους καπνιστές να ανάψουν ένα τσιγάρο, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Imperial Brands.

Subscribe to τηλεργασία