Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΚΙΝΑΛ: Τροπολογία για τις γονικές άδειες λόγω κορωνοϊού

Τη δική του τροπολογία κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ σχετικά με τη χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού σε γονείς που τα παιδιά τους νοσούν από κορωνοϊό, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που συζητείται στην Ολομέλεια.

ΣΥΡΙΖΑ: Τροπολογία για άδεια ειδικού σκοπού μετ' αποδοχών για γονείς με παιδιά που νοσούν με κορωνοϊό

Τροπολογία για άδεια ειδικού σκοπού στους γονείς που τα παιδιά τους νοσούν με κορωνοϊό κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόβλεψη να είναι μετ' αποδοχών.

Η ρύθμιση αφορά εργαζόμενους γονείς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα που έχουν παιδιά προσχολικής και υποχρεωτικής εκπαίδευσης τα οποία διαγιγνώσκονται θετικά στον covid-19.

Τροπολογία - απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για την άδεια ειδικού σκοπού και τη μειωμένη αμοιβή

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ έφερε η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, η οποία προβλέπει «μαχαίρι» 50% στις αποδοχές των εργαζόμενων γονιών που λαμβάνουν άδεια ειδικού σκοπού λόγω νόσησης των παιδιών τους.

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση "τιμωρεί" με μείωση μισθού τους γονείς γιατί το παιδί τους "κόλλησε"

"Πιστή στο αντεργατικό της μένος και εν μέσω έκρηξης ακρίβειας, με διάταξη του κ. Χατζηδάκη, η κυβέρνηση Μητσοτάκη τιμωρεί με μείωση μισθού 50% όσους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα πάρουν άδεια γιατί νοσεί το παιδί τους", τονίζει σε τηλεοπτική δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Αδεια ειδικού σκοπού: Τι προβλέπεται ανά περίπτωση και πώς πληρώνεται

Μέχρι και πέντε ημέρες άδεια ειδικού σκοπού προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά τους εργαζόμενους γονείς που το παιδί τους νοσεί με κορωνοϊό. Η ισχύς του σχετικού μέτρου είναι μέχρι τις 15 Απριλίου, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα για παράτασή της.

Αδεια ειδικού σκοπού: Με αναδρομική ισχύ η άδεια για γονείς που έχουν μαθητές με κορονοϊό

Ειδική μέριμνα έτσι ώστε να μην «χρεωθούν» με μέρες κανονικής αδείας θα υπάρξει για τους γονείς που αναγκάστηκαν να σταματήσουν από τη δουλειά τους για να περιθάλψουν τα ανήλικα παιδιά τους που νοσούν από κορvνοϊό.

Σχολεία: Πονοκέφαλος σε γονείς και ειδικούς – 1 στα 5 κρούσματα είναι σε παιδιά και εφήβους κάτω των 18 ετών

Μπορεί να έχει γίνει, πλέον, συνήθεια, στον καιρό της πανδημίας, το να λέμε πως οι επόμενες ημέρες ή εβδομάδες θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες, ωστόσο, σε αυτή τη φάση η συγκεκριμένη έκφραση αποκτά ξεχωριστό νόημα.

Υπ. Εργασίας: Αρκεί θετικό rapid test για δικαιολογημένη απουσία από την εργασία

Με χιλιάδες κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων, το υπουργείο Εργασίας δίνει διευκρινίσεις σχετικά με τη δυνατότητα να θεωρούνται δικαιολογημένα απόντες και να απέχουν από την εργασία τους, εφόσον βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό.

Πότε δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού από αύριο οι γονείς με παιδιά στο σχολείο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη από την Κυριακάτικη Kontranews

Άδεια ειδικού σκοπού και τηλεργα­σία είναι από τη Δευτέρα η απάντη­ση στο πρόβλημα των γονιών που έχουν παιδιά στο γυμνάσιο ή παιδιά στο δημοτικό και το νηπιαγωγείο, τα οποία θα πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι.

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Πότε πιστώνονται τα 534 ευρώ για τον Σεπτέμβριο

Οι εργαζόμενοι που δηλώθηκαν ότι τελούν σε αναστολή σύμβασης για το μήνα Σεπτέμβριο θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου. Παράλληλα την επιδότηση του μισθού για τον μηχανισμό “Συν-Εργασία” θα λάβουν και οι 158.364 δικαιούχοι.

Άδεια ειδικού σκοπού: Τι ισχύει για τους γονείς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα

Οι υπουργοί Στέλιος Πέτσας και Γιάννης Βρούτσης εξήγησαν, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι για τις ημέρες που τα παιδιά θα βρίσκονται στο σπίτι, εφ’ όσον με απόφαση του σχολείου θα γίνονται εκ περιτροπής μαθήματα, συνεχίζεται η άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και για κάθε τέσσερις ημέρες ειδικής άδειας, θα χρεώνονται μία κα

Άδεια ειδικού σκοπού: Πώς θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα

Δέκα μέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων για τον μήνα Μάρτιο «κλείδωσε» ο τρόπος και η διαδικασία πληρωμής των αδειών ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους γονείς του ιδιωτικού τομέα. Υπενθυμίζεται πως οι ΑΠΔ του Μαρτίου πρέπει να υποβληθούν έως την επόμενη Παρασκευή 15 Μαίου.

Αλλάζει το ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων - Τι θα γίνει με τηλεργασία και άδειες ειδικού σκοπού

Την αλλαγή στα ωράρια των δημοσίων υπαλλήλων, τη διατήρηση της εξ αποστάσεως εργασίας, τη λεγόμενη τηλεργασία, αλλά και τη συνέχιση χορήγησης αδειών ειδικού σκοπού και της ειδικής άδειας απουσίας για τις ομάδες αυξημένου κινδύνου ανακοίνωσε

Στη «Διαύγεια» η ΚΥΑ για άδεια ειδικού σκοπού και τηλεργασία – Μέχρι πότε παρατείνεται η εργασία εξ αποστάσεως

Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Οικονομικών, με θέμα την παράταση της ισχύος των έκτακτων και προσωρινών μέτρων στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού ως προς την οργάνωση του χρόνου και του τό

Βρούτσης: Παρατείνεται έως 24 Απριλίου η άδεια ειδικού σκοπού στον ιδιωτικό τομέα

Την παράταση της Άδειας Ειδικού Σκοπού για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους ανακοίνωσε ο Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Όπως είπε ο Υπ. Εργασίας, η Άδεια Ειδικού Σκοπού για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, που έληγε στις 10 Απριλίου, παρατείνεται με τους ίδιους όρους έως τις 24 Απριλίου.

Subscribe to άδεια ειδικού σκοπού