Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κινδυνεύει να μείνει χωρίς προσωπικό το «Γ. Γεννηματάς»

Η διασπορά του κορωνοϊού ανάμεσα στους υγειονομικούς απειλεί και την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων σε περίοδο πανδημίας. Γιατροί και νοσηλευτές νοσούν με την απουσία τους να δημιουργεί τεράστια κενά.

Θάνος Πλεύρης: Αφησε ανοιχτό να απολυθούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Παράθυρο απόλυσης των υγειονομικών που θα επιμείνουν στην άρνησή τους να συμμορφωθούν με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022, οπότε και λήγει η νέα παράταση που δίνεται στο μέτρο της αναστολής εργασίας, άνοιξε για πρώτη φορά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από το βήμα της Βουλής, στέλνοντ

Βουλή: Τροπολογία για τη νομική προστασία των υγειονομικών από αρνητές

Δίχτυ προστασίας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από αβάσιμες μηνύσεις και αγωγές που υποβάλουν εναντίον τους αρνητές του εμβολιασμού ή των διασωληνώσεων, απλώνει το υπουργείο Υγείας με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή και ψηφίζεται σήμερα Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου.

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για το υγειονομικό προσωπικό λόγω πανδημίας από το Υπουργείο Υγείας

Στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού προχωρά το Υπουργείο Υγείας, με τροπολογία που κατέθεσε στο Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση και Ρύθμιση Ειδικών Ζητημάτων Απολιγνιτοποίησης».

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία των υγειονομικών με τούρτα… Μητσοτάκη ενόψει ΔΕΘ

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι υγειονομικοί στη Θεσσαλονίκη. Οι υγειονομικοί άφησαν 27 κόκκινα τριαντάφυλλα μπροστά στην κεντρική πύλη του υπουργείου Μακεδονίας -Θράκης στη μνήμη των συναδέλφων τους που πέθαναν από κορωνοϊό.

"Όχι" και από το Ευρωπαϊκού Δικαστήριο στο αίτημα Ελλήνων υγειονομικών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου απέρριψε αιτήματα προσωρινής δικαστικής προστασίας που υπέβαλαν Έλληνες υγειονομικοί κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ για τους θετικούς εμβολιασμένους υγειονομικούς

Έντονη ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ», στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας συρροής κρουσμάτων σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, με τη διοίκηση του νοσοκομείου να διαψεύδει μέρος του ρεπορτάζ. 

Κορωνοϊός: Σε αναστολή 92 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ξάνθης

Σε αναστολή οδηγήθηκαν 92 εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης οι οποίοι δεν εμβολιάστηκαν με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνεχίσουν την εργασία τους στον χώρο της Υγείας, κατ’ εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους υγειονομικούς.

Κορυφαίοι υγειονομικοί «φρενάρουν» τον Μπάιντεν - Λένε όχι στην τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό

Κορυφαίοι υγειονομικοί είπαν στον Λευκό Οίκο ότι ενδέχεται να μην έχουν στη διάθεσή τους επαρκή δεδομένα ώστε να συστήσουν τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων του εμβολίου κατά της Covid-19 σε όλον τον πληθυσμό μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως προσδοκούσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Πλεύρης: Άρση της αναστολής για όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν ακόμα και σήμερα

Την δυνατότητα να επιστρέψουν άμεσα στα καθήκοντά τους και να αρθεί το καθεστώς αναστολής δίνει η κυβέρνηση όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Ο νέος υπουργός Υγείας, άφησε ανοικτή την πόρτα της επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών στα καθήκοντά τους λέγοντας ότι με τροπολογία που προωθείται δίνεται η δυνατότητα σε όσους υγειονομι

ΠΟΕΔΗΝ: Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας για τις αναστολές σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Mε αίτημα κανένας εργαζόμενος «να μη χάσει τη δουλειά του» η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) πραγματοποιεί κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, αντιδρώντας στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών και την αναστολή καθηκόντων για ανεμβολίαστους επαγγελματίες υγείας.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καταδικάζει τον προπηλακισμό δημοσιογράφων από ανεμβολίαστους υγειονομικούς

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης καταδικάζει την ενέργεια ανεμβολίαστων υγειονομικών στο Γ.Ν.Θ. «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» να προπηλακίσουν δημοσιογράφους και τεχνικούς τηλεοπτικών σταθμών», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί: Πόσες πράξεις αναστολής έχουν εκδοθεί για εργαζομένους σε νοσοκομεία

Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί  έχουν αρχίσει να λαμβάνουν τα φύλλα αναστολής καθηκόντων.   Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έχουν εκδοθεί και επιδοθεί ή βρίσκονται σε διαδικασία επίδοσης  5.895 πράξεις αναστολής για τους εργαζομένους μόνο στα νοσοκομεία.

Με δικαστικό κλητήρα επιδίδονται οι αναστολές εργασίας σε όσους υγειονομικούς δεν τις παραλαμβάνουν

Δεν είναι λίγοι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί υπάλληλοι που αρνούνται να παραλάβουν τις πράξεις αναστολής εργασίας, που τους αποδίδουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων, επειδή δεν πειθάρχησαν στον νόμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, που επιβάλλεται από σήμερα.

Αναστολή υγειονομικών: Λήγει η προθεσμία για εμβολιασμό – Πόσοι θα τεθούν εκτός εργασίας

Εκπνέει το πρωί της Τετάρτης η διορία για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, οι οποίοι, σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης, θα τεθούν άμεσα σε καθεστώς αναστολής της εργασίας τους.

Αντί για προσλήψεις αναστέλλουν τις άδειες όλων των υγειονομικών

ΜΕ μια πρωτοφανή απόφαση η κυβέρνηση αναστέλλει από την 1η Σεπτεμβρίου όλες τις άδειες των υγειονομικών υπαλλήλων.

Πρόκειται για μια κίνηση απελπισίας, προκειμένου να μην καταρρεύσει το ΕΣΥ αφού μια κρίσιμη μάζα ανεμβολίαστων υγειονομικών θα τεθεί σε καθεστώς αναστολής εργασίας.

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά μέτρου αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη μπροστά στο ΥΜΑΘ πραγματοποίησαν το πρωί υγειονομικοί, ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), στο πλαίσιο της σημερινής πανελλήνιας κινητοποίησης της ομοσπονδίας.

Ιταλία: Υγειονομικοί προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Τριακόσιοι γιατροί και νοσοκόμοι της περιοχής της Λομβαρδίας προσέφυγαν στο διοικητικό δικαστήριο της περιφέρειάς τους, ζητώντας να κηρυχθεί αντισυνταγματική η υποχρέωση  να εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός: Άρση αναστολής κανονικών αδειών του υγειονομικού προσωπικού – Τι ανακοίνωσε ο Κικίλιας

Άρση αναστολής κανονικών αδειών του υγειονομικού προσωπικού που είχε επιβληθεί λόγω κορωνοϊού, ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο Βασίλης Κικίλιας.

Subscribe to υγειονομικοί υπάλληλοι