Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κανελόνια με σπανάκι

Συστατικά

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3-4 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 250 γρ. νερό
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • βασιλικό, φρέσκο

Για τη γέμιση

Κοτόπουλο παϊδάκια στο φούρνο

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο Νιτσιάκος, κομμένο παϊδάκια
  • ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 ½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 2 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Η συνταγή της Ημέρας: Σκαλοπίνια με σπαράγγια

Πολύς λόγος γίνεται για τις υπερτροφές που έχουν προστεθεί στο διαιτολόγιό μας. Υπάρχουν, ωστόσο, και κάποια υλικά που είναι από παλιά κοντά μας και ενώ δεν κάνουν μεγάλη εντύπωση, έχουν εξαιρετικές ιδιότητες.

Παστίτσιο παραδοσιακό

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, το παραδοσιακό παστίτσιο της μαμάς θα είναι πάντα από τα αγαπημένα φαγητά όλων μας! Συνταγή κλασική και αγαπημένη, με όλα τα μυστικά της
 

Σπανακόπιτα με φύλλο κρούστας

Υλικά

  • Φύλλο κρούστας 1 πακέτο
  • Σπανάκι 1 κιλό
  • Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο
  • Φρέσκα κρεμμυδάκια 4 ψιλοκομμένα
  • Άνηθο 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
  • Τυρί φέτα 400 γρ τριμμένη
  • Αυγά 4 τεμ
  • Ελαιόλαδο 3/4 ποτήρι νερού
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Δυόσμο 1 κουταλάκι γλυκού

Η συνταγή της ημέρας: Τυρόπιτα-πατσαβούρα

Μία εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ανάλογα το μέγεθος του ταψιού φροντίζουμε το πόσα φύλλα θα βάλουμε στο κάτω μέρος και στο πάνω μέρος της πίτας. Σημαντικό είναι να καλυφτεί η φέτα.

Υλικά

  1. 1 πακέτο φύλο για πίτες λεπτό

  2. 1/2 κιλό φέτα

Κυριακάτικο τραπέζι: Μοσχάρι λεμονάτο με ρύζι

Υλικά Συνταγής
Για το μοσχάρι
1 κιλό μοσχάρι (νουά ή ποντίκι)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 καρότο
1/2 κρεμμύδι
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 λεμόνι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. κορν φλάουρ
σπάγκος μαγειρικής

Η συνταγή της ημέρας: Φακές superfood

Υλικά Συνταγής
500 γραμ. φακές Εγγλουβής (Λευκάδα)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκ. σκόρδο
1 καρότο τριμμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 φλ. πλιγούρι
1-2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
1 κλαδάκι ρίγανη
1 δαφνόφυλλο
αλάτι
πιπέρι

Κοτοπιτάκια με φύλλο γιαουρτιού και κρέμα

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για όλες τις Χρήσεις
     
  • 200 γρ. (1 κεσεδάκι) γιαούρτι στραγγιστό
     
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
     
  • 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) νερό
     
  • 5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) αλάτι
     
  • μπεσαμέλ έτοιμη ή σπιτική

Κυριακάτικη συνταγή: Κοτόπουλο στιφάδο στη γάστρα

Υλικά Συνταγής
1 κοτόπουλο γύρω στο 1 ½ κιλό
10 μέτρια σε μέγεθος ξερά κρεμμύδια (κατά προτίμηση κόκκινα)
1 ½ φλ. ξηρό λευκό κρασί (ή μισό μισό λευκό και κόκκινο)
1/3 φλ. ξύδι ΤΟΠ με πορτοκάλι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο (με τη φλούδα τους)

Τάρτα λεμόνι

Φανταστική συνταγή για τάρτα λεμόνι με τέλεια κρέμα λεμονιού. Σερβίρουμε µε πασπαλίζοντάς τη µε άχνη ζάχαρη και λίγη χτυπηµένη κρέμα ή παγωτό βανίλια.

Υλικά Συνταγής

  • 1 δόση ζύμη για τάρτες

    Για την κρέµα λεµονιού

Subscribe to Η συνταγή της ημέρας