Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Επίδομα θέρμανσης: Παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ

Με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, παρατείνεται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2022 η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης για την περίοδο 2021-2022.

"Η συγκεκριμένη παρέμβαση δεν θα είναι η μοναδική", αναφέρει το Υπ. Οικονομικών που σημειώνει τα εξής:

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2022: Αρχίζουν οι πληρωμές - Οι ημερομηνίες ανά ταμείο για τους συνταξιούχους

Εβδομάδα πληρωμών για τους συνταξιούχους καθώς σταδιακά από σήμερα Δευτέρα 24/1 ως και την ερχόμενη Παρασκευή θα αρχίσουν να καταβάλλονται τα χρήματα για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Φεβρουαρίου 2022.

ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ - Αποζημιώσεις ειδικού σκοπού: Πότε καταβάλλονται στους δικαιούχους

Εντός της εβδομάδας και συγκεκριμένα την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένο από το Υπουργείο Εργασίας να γίνουν οι πληρωμές τόσο για τον μηχανισμό του ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ όσο και για τους δικαιούχους της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Εισφορά αλληλεγγύης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μονιμοποιηθεί το “πάγωμα” – Τι είπε ο Σταϊκούρας

Για την εισφορά αλληλεγγύης μίλησε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ο υπουργός Οικονομικών σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ακόμη ότι «η ελάφρυνση του φορολογικού βάρους νοικοκυριών και επιχειρήσεων αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της Κυβέρνησης, από την αρχή της θητείας της».

Wood: Τιμή στόχο 12,80 ευρώ και σύσταση «αγορά» δίνει για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Τιμή στόχο 12,80 ευρώ, δηλαδή 30% πάνω από τα τρέχοντα επίπεδα διαπραγμάτευσης, και σύσταση για «αγορά» δίνει για τη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Wood στην πιο πρόσφατη έκθεσή της για την ελληνική αγορά, συγκαταλέγοντας τον όμιλο υποδομών μεταξύ των κορυφαίων μη τραπεζικών επιλογών της.

ΔΕΔΔΗΕ: Η νέα γραμμή για δωρεάν τηλεφωνική εξυπηρέτηση

Νέα δωρεάν τηλεφωνική γραμμή για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών και την αναγγελία βλαβών έθεσε σε λειτουργία ο ΔΕΔΔΗΕ

Πρόκειται για τον αριθμό 800 400 4000 που λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο και δέχεται κλήσεις χωρίς χρέωση τόσο από κινητό όσο και από σταθερό τηλέφωνο.

Κορωνοχρέη: Πότε λήγει η προθεσμία - Ποιοι μπαίνουν και ποιοι αποκλείονται από τη ρύθμιση των 36 - 72 δόσεων

Στις 26 Ιανουαρίου εκπνέει η προθεσμία που έχει δοθεί σε περίπου 820.000 οφειλέτες της Εφορίας που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση για την υποβολή αιτήσεων στη ρύθμιση των 36 -72 δόσεων.

Συντάξεις Φεβρουαρίου 2022: Πότε αρχίζουν οι πληρωμές στους συνταξιούχους - Οι ημερομηνίες ανά ταμείο

Την επόμενη εβδομάδα, τελευταία του μήνα, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις Φεβρουαρίου στους συνταξιούχους με βάσει τον προγραμματισμό που έχει ανακοινωθεί. Οι πρώτοι δικαιούχοι θα αρχίσουν να βλέπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους.

e-ΕΦΚΑ: Πως θα γίνει η διαδικασία της ηλεκτρονικής αίτησης για την επικουρική σύνταξη

Σε λειτουργία στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ η ηλεκτρονική αίτηση για τη λήψη επικουρικής σύνταξης λόγω γήρατος με την οποία καταργείται η υποχρέωση των ασφαλισμένων για υποβολή των αναγκαίων δικαιολογητικών με φυσική παρουσία.

ΟΑΕΔ-Κοινωφελής εργασία: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για 25.000 προσλήψεις

Τέλος Ιανουαρίου αναμένεται το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας ΟΑΕΔ, πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας που προβλέπει 25.000 προσλήψεις σε δήμους, περιφέρειες, υπουργεία και Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, διάρκειας 8 μηνών.

Φορολοταρία: Κληρώνει 1.000-50.000 ευρώ κάθε μήνα - Ποιοι θα κερδίσουν 100.000 ευρώ

Με νέα μορφή θα συνεχιστούν φορολοταρίες από την ΑΑΔΕ για τους φορολογούμενους, από τον ερχόμενο Φλεβάρη. Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε αναβαθμίζονται τα έπαθλα ενώ πέρα από τις 12 κληρώσεις, μία κάθε μήνα, θα υπάρχει και μία ετήσια με ένα πολύ μεγαλύτερο έπαθλο.

Η Mytilineos στη λίστα Industry Top Rated Companies της Sustainalytics

Η MYTILINEOS (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) περιλαμβάνεται στη λίστα των  Industry Top Rated Companies του παγκόσμιου οργανισμού αξιολόγησης ESG Sustainalytics, ως αποτέλεσμα της πολύ καλής επίδοσής της στα κριτήρια ESG και Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2021.

Ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο: Ποιοι είναι η δικαιούχοι μετά τη διεύρυνση της επιδότησης

Ακόμη περισσότερους δικαιούχους για την επιδότηση της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και σήμερα αναμένεται να ψηφιστεί.

Κορωνοχρέη - ΑΑΔΕ: Λήγει η προθεσμία για τη ρύθμιση 36-72 δόσεων - Πιθανή νέα παράταση

Διευκρινίσεις σχετικά με τους δικαιούχους ένταξης στη ρύθμιση των 36 έως και 72 δόσεων δίνει με νέα της εγκύκλιο η ΑΑΔΕ, προκειμένου να διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους. Η δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση εκπνέει στις 26 Ιανουαρίου και η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί τρεις μέρες μετά την υποβολή της αίτησης.

Πετρέλαιο: Σπάει όλα τα κοντέρ η τιμή του – Νέο ρεκόρ επταετίας

Το ράλι στην άνοδο της τιμής του πετρελαίου μοιάζει ασταμάτητο καθώς η τιμή του βαρελιού του αργού πετρελαίου Brent, έφθασε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας επταετίας και πλέον στα futures -συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης- που διατίθενται στις ασιατικές αγορές, εν μέσω της κλιμάκωσης των γεωπολιτικών εντάσεων, των πρ

Subscribe to ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ