Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Συνταγή για Glühwein: Το απόλυτο ζεστό γλυκό κρασί των Χριστουγέννων

Δεν φαντάζεστε πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε το απόλυτο ποτό των Χριστουγέννων. Η συνταγή για Glühwein, του ζεστού γλυκού κρασιού, περιλαμβάνει απλά υλικά που θα μας δώσουν την τέλεια μυρωδάτη γεύση.

Πώς να παγώσεις τη ζεστή μπίρα σε 2 λεπτά

Η μπίρα είναι αδιαμφισβήτητα το απόλυτο ποτό του καλοκαιριού, εκείνο που μας συνοδεύει στις πιο ξέγνοιαστες και ανέμελες στιγμές των διακοπών μας. Η αλήθεια είναι όμως ότι για να την απολαύσουμε στο έπακρο θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο παγωμένη.

Πώς να ξαναζεστάνετε σωστά μακαρόνια, κρέας και ρύζι

Πολλές φορές τυχαίνει να περισσέψει φαγητό το οποίο βάζετε στο ψυγείο για να το φάτε την επόμενη ημέρα. Ποιος όμως είναι ο σωστός τρόπος για να ξαναζεστάνετε το φαγητό.

Ειδικά, όταν πρόκειται για μακαρόνια, κρέας και ρύζι. Δείτε παρακάτω:

Μακαρόνια

MasterChef: Στο νοσοκομείο η Μαρία Μπέη

Όπως έκανε γνωστό η πρώην παίκτρια του MasterChef μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, αντιμετώπιζε πρόβλημα στο πόδι της και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα.

Η συνταγή της ημέρας: Καρμπονάρα φούρνου με κοτόπουλο

Υλικά Συνταγής

  • Για το κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γραμ. μανιτάρια φρέσκα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2-3 σκ. σκόρδο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολη ιταλική φοκάτσια

Υλικά

500 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 φακελάκι μαγιά

1κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1κουταλιά της σούπας ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

230 ml χλιαρό νερό

100 ml γάλα

Ελαιόλαδο για το ταψί

Ντοματίνια

Θυμάρι

Flakes αλάτι

Η συνταγή της ημέρας: Γλυκό του κουταλιού σταφύλι

Γλυκό του κουταλιού σταφύλι! Παραδοσιακή συνταγή με όλα τα μυστικά για να κάνετε το καλύτερο γλυκό του κουταλιού ακριβώς σαν της γιαγιάς. Ο Πέτρος Συρίγος υπόσχεται πως μετά από αυτή την συνταγή δεν θα ξαναρωτήσετε την γιαγιά ή την μαμά σας πως φτιάχνετε γλυκό σταφύλι.

Υλικά

Η συνταγή της ημέρας: Αλμυρό κέικ με κολοκύθα και τυρί

Αλμυρό κέικ με την πλούσια γεύση της κολοκύθας την παχιά και ζουμερή υφή των τυριών και τις απίστευτες γευστικές νότες που θα σας χαρίσουν τα βότανα! Δοκιμάστε σήμερα το εύκολο και πεντανόστιμο αλμυρό κέικ από τον Πέτρο Συρίγο.

 

Υλικά

Η συνταγή της ημέρας: Λαχανόρυζο με κιμά

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο (μια φορά περασμένο στην μηχανή του κιμά)
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. νερό ζεστό ή ζωμό
  • 1 μέτριο λάχανο κομμένο σε μπουκιές
  • 2 πράσα κομμένα σε φέτες χοντρές
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1/2 σελινόριζα ψιλοκομμένη

Η συνταγή της ημέρας: Cheesecake με σοκολάτα ruby

Συστατικά

Για τη βάση

  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα για το άλειμμα της φόρμας
  • 1 κ.γ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πασπάλισμα της φόρμας
  • 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το cheesecake

Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστό στήθος κοτόπουλου με σπανάκι και τυρί κρέμα

Συστατικά

  • 500 γρ. στήθος κοτόπουλου
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/4 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη
  • 150 γρ. σπανάκι, μόνο τα φύλλα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 κ.σ. άνηθο

Η συνταγή της ημέρας: Πορτσέτα

Μαλακό και λαχταριστό ρολό πανσέτας, έτοιμο να κλέψει την παράσταση στο μενού σας.

ΥΛΙΚΑ

3 κιλά χοιρινή πανσέτα, με δέρμα

6 κ.σ. δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

6 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κ.γ. μπούκοβο, τριμμένο

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Subscribe to ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ