Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η συνταγή της ημέρας: Μανιταρόπιτα

Υλικά Συνταγής:
6 χωριάτικα φύλλα
1 κιλό φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα (πόρτο μπελο-βασιλομανιταρα-σπρομανίταρα)
3 κ.σ ελαιόλαδο
2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
2 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
200 γραμ. μανούρι Θεσσαλίας (θρυμματισμένο)
200 γραµ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Εύκολο, μοσχοβολιστό παστίτσιο

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοντρά μακαρόνια

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά, από σπαλομίτα

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 ½ κ.σ. πελτέ ντομάτας

400 γρ. ντομάτα, τριμμένη

1/4 κ.γ. κανέλα, τριμμένη

1/4 κ.γ. ρίγανη

1/4 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο

1 δάφνη

Σουτζουκάκια με ρύζι

Αφράτα σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα και ρύζι. Μια φανταστική συνταγή, εύκολη, με όλα τα μυστικά της. Φτιάξτε τα οπωσδήποτε να αναστενάξει το σύμπαν!

Τεμπέλικα τυροπιτάκια

Μια εύκολη γευστική συνταγή

Υλικά

  1. 1 κεσεδάκι γιαούρτι

  2. 1/2 ποτήρι ηλιέλαιο

  3. 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο

  4. Διαφορά τυριά (φέτα, μιξ τυριών)

  5. Λίγο αλάτι

  6. Πιπέρι

  7. 4-5 κούπες φαρίναπ

  8. 2 αυγά

Ζουμερά μπιφτέκια με πατάτες στον φούρνο

Υλικά για τα μπιφτέκια

  • 600 γρ. κιμάς ανάμεικτος (70% μοσχαρίσιος, 30% χοιρινός)
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Gazpacho κόκκινης πιπεριάς

Υλικά

  • 3 πιπεριές κόκκινες, Φλωρίνης
  • 5 ντομάτες
  • 1 αγγούρι, χωρίς τα σπόρια
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά
  • 1 σκ. σκόρδο

Για το σερβίρισμα

Γιουβετσάκια με μοσχάρι

Το απόλυτα διαχρονικό φαγητό του κυριακάτικου οικογενειακού τραπεζιού και όχι μόνο, που είναι και παντός καιρού, καλοδεχούμενο, χειμώνα – καλοκαίρι.

Κουραμπιέδες και μελομακάρονα: Από πού πήραν το όνομά τους τα αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων

Τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες είναι τα κλασικά αγαγπημένα γλυκά των Χριστουγέννων, και μάλλον δεν υπάρχει άνθρωπος που να μπορεί να τους αντισταθεί.

Από πού πήραν όμως το όνομά τους τα λαχταριστά γλυκά των γιορτών;

Μελομακάρονα

Sauerbraten - το "ξινό" μοσχάρι της Γερμανίας

Από τα πλέον αγαπημένα φαγητά των Γερμανών τα Χριστούγεννα. Δεν είναι τόσο ξινό όσο φαντάζεστε. Απλώς μαρινάρεται σε μείγμα κρασιού και ξιδιού για 3 μέρες, πράγμα που εξασφαλίζει τρυφερό και αφράτο ψαχνό. Η σάλτσα του κορυφαία.

Μπουτάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα με σκόρδο

Υλικά για 4 άτομα

  • 10 μπουτάκια κοτόπουλο
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια κύμινο
  • 2 κουταλάκια πάπρικα
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κουταλάκια μαύρο πιπέρι
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • ¼ κουταλάκι κανέλα
  • ½ κουταλάκι κουρκουμά
  • λίγο chilli powder

Η συνταγή της ημέρας: Κόκορας με κάστανα!

Ένα πιάτο που συνηθίζεται τις ημέρες των γιορτών στην Δυτική Κρήτη.

Υλικά

1 κόκορας σε μερίδες

2 κρεμμύδια

2 κιλά κάστανα

1 κρασοπότηρο λάδι

1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί

½ λίτρο ζωμό κότας

Αλάτι, πιπέρι

Γιορτινά και σοκολατένια brownies

Υλικά Συνταγής
•    200 γραμ. σταγόνες σοκολάτας (ή ψιλοκομμένη σοκολάτα)
•    200 γραμ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
•    150 γραμ. πικρή σοκολάτα ψιλοκομμένη
•    1 ½ φλ. ζάχαρη
•    3 μεγάλα αυγά
•    1 κρόκο αυγού
•    2 βανίλιες

Subscribe to ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ