Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κατώτατος μισθός: Θα φτάσει στα 703 ευρώ την 1η Μαΐου μετά τη νέα αύξηση που ανακοινώθηκε

Δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022 ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη και σύμφωνα με τα όσα είπε θα είναι μεγαλύτερη από το 2% που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου.

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση για το υγειονομικό προσωπικό λόγω πανδημίας από το Υπουργείο Υγείας

Στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού προχωρά το Υπουργείο Υγείας, με τροπολογία που κατέθεσε στο Σχέδιο Νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση και Ρύθμιση Ειδικών Ζητημάτων Απολιγνιτοποίησης».

Ποιος είναι ο μισθός του νέου CEO του Twitter

Ο Τζακ Ντόρσεϊ άφησε το Twitter, γιατί έχει άλλη δουλειά (100 δισεκατομμυρίων δολαρίων και επειδή οι μέτοχοι τον πίεζαν να διαλέξει μεταξύ Twitter και Square) και επέλεξε για αντικαταστάτη του αυτόν που λατρεύουν να βλέπουν όσοι επενδύουν στην πλατφόρμα.

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα καταβληθεί - Υπολογίστε το ποσό

Πλησιάζει το τέλος της αναμονής για το δώρο των Χριστουγέννωνγια τους εργαζόμενους, καθώς η προθεσμία καταβολής από τους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα λήγει σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, σε περίπου ένα μήνα. Συγκεκριμένα, τα ποσά θα πρέπει να έχουν μπει στους λογαριασμούς των εργαζομένων έως την 21η Δεκεμβρίου 2021.

Τηλεργασία: Αποζημίωση των εργαζομένων από τους εργοδότες - Τα ποσά

Το ελάχιστο ύψος της αποζημίωσης που οφείλουν να καταβάλουν οι εργοδότες στους εργαζόμενους που απασχολούνται με τηλεργασία, για την κάλυψη του κόστους του εξοπλισμού, των τηλεπικοινωνιών και της χρήσης του οικιακού χώρου εργασίας καθορίζεται με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδ

ΚΙΝΑΛ: Εμπαιγμό των εργαζομένων αποτελεί η «συμβολική» αύξηση του κατώτατου μισθού

«Εμπαιγμό των εργαζομένων», αποτελεί σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ η απόφαση της Κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου μισθού.

Όπως τονίζεται στο δελτίο τύπου του κόμματος, πρόκειται για μία αύξηση του κατώτατου μισθού«συμβολικά»κατά 13 ευρώ τον μήνα.

Δώρο Χριστουγέννων: Πώς θα καταβληθεί στους δικαιούχους - Τι ισχύει με την αναστολή εργασίας

Ανακατατάξεις φέρνει στο δώρο Χριστουγέννων 2020 η πανδημία του κορωνοϊού καθώς όσοι έχουν μπει σε αναστολή εργασίας, θα δουν διαφοροποιήσεις στο ποσό που θα λάβουν φέτος. Αναλυτικότερα, η ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, προβλέπει: 

Δείτε ποιος είναι ο νέος ελάχιστος μισθός στη Γενεύη αλλά δεν... φτάνει

Στα 21 ευρώ περίπου φτάνει πλέον ο νέος ελάχιστος ωριαίος μισθός στη Γενεύη της Ελβετίας, ωστόσο, τα συνδικάτα είναι πεπεισμένα ότι δεν είναι δυνατή μια ζωή με αξιοπρέπεια στην πόλη επί της ομώνυμης της λίμνης με αυτά τα χρήματα. Στη Γερμανία ο ελάχιστος μισθός ανά ώρα είναι 9,35 ευρώ.

Αχτσιόγλου: Καταργούν εν κρυπτώ 13ο και 14ο μισθό

«Η ΝΔ καταργεί 13οκαι 14ομισθό στους εργαζόμενους σε αναστολή, ενώ οι εργαζόμενοι που τίθενται σε καραντίνα επειδή νόσησε συνάδελφός τους βρίσκονται παντελώς ακάλυπτοι», σημειώνει η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Αχτσιόγλου

Η δήλωση της βουλεύτριας Επικρατείας Ε. Αχτσιόγλου:

Οι απώλειες μισθού για τους εργαζόμενους που μπαίνουν σε μειωμένο ωράριο – Αναλυτικά παραδείγματα

Σχέδιο για την στήριξη της απασχόλησης και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας ενεργοποιεί από την 1η Ιουνίου η κυβέρνηση εφαρμόζοντας το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Βρούτσης: Επέκταση αναστολής συμβάσεων μέχρι τον Ιούλιο – Eνίσχυση εποχικών εργαζομένων

Το επίδομα 534 ευρώ για τον Ιούνιο και Ιούλιο για εργαζόμενους με κλειστές επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις που πλήττονται στους κλάδους του τουρισμού, της εστίασης, των μεταφορών, του πολιτισμού και του αθλητισμού, επιδότηση του μισθού των εργαζομένων π

ΟΑΕΔ : 9.000 θέσεις με ελάχιστο μεικτό μισθό 830 ευρώ - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Στην βελτίωση του προγράμματος «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» προχωρά ο ΟΑΕΔ, με σκοπό την προώθηση της απασχόλησης μέσω της μετατροπής της επιδότησης της ανεργίας σε επιδότηση της εργασίας. 

Κορωνοϊός: Ο Βαρουφάκης και οι βουλευτές του δίνουν το 50% του μισθού τους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε από τους βουλευτές της ΝΔ να καταθέσουν το μισό μισθό τους. Στην πρότασή του ανταποκρίθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Το ΜέΡΑ 25 ανακοίνωσε ότι οι βουλευτές του θα δώσουν το 50% του μισθού τους για την άμεση ενίσχυση τριών νοσοκομείων.

ΓΣΕΕ: Να αποσυρθεί άμεσα η ρύθμιση που επιτρέπει απασχόληση μόνο του 50% των εργαζομένων

Την κατηγορηματική της αντίθεση εκφράζει σε ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ στην κυβερνητική ρύθμιση με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους εργοδότες για διάστημα έξι μηνών να απασχολούν το 50% των εργαζομένων, για δύο εβδομάδες το μήνα, καταβάλλοντας φυσικά το μισό μισθό.

Subscribe to μισθός