Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μισθολογικός "χάρτης" της ΕΕ: Αυτή είνα η θέση της Ελλάδας – Στο Λουξεμβούργο ο υψηλότερος κατώτατος μισθός

Μπορεί οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να είδαν πέρυσι αύξηση στον κατώτατο μισθό, για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια, αλλά η χώρα μας παραμένει στις κατώτερες θέσεις μεταξύ των υπολοίπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση τις μισθολογικές αποδοχές. Τα στοιχεία σκιαγραφούν την εικόνα μιας Ευρώπης τριών ταχυτήτων.

Κατώτατος μισθός: Πότε αποφασίζεται και πώς αλλάζουν οι αποδοχές

Σύμφωνα με το νόμο η διαδικασία αναπροσαρμογής του κατώτατου μισθού των 650 ευρώ πρέπει να ξεκινήσει σε 20 ημέρες. Απαιτούνται 6 συγκεκριμένα βήματα τα οποία πρέπει να ολοκληρωθούν σε 4 μήνες για να γίνουν τα...

Rebrain Greece: Μισθός 3.000 ευρώ το μήνα για 500 επιστήμονες του εξωτερικού

Παρουσία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο της Αθήνας παρουσιάστηκε η διαφορεακή πρωτοβουλία «Rebrain Greece - Ο Τεχνολογικός Μετασχηματισμός της Αγοράς Εργασίας».

Αυξάνεται ο μισθός των φαντάρων - Δείτε πόσα θα παίρνουν

Την απόφαση για αύξηση του μισθού των φαντάρων αναμένεται να υπογράψει την ερχόμενη Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Συγκεκριμένα, αναμένεται ο μισθός των φαντάρων να αυξηθεί θεαματικά από τα 8,70 ευρώ τον μήνα στα 30 ευρώ.

Πώς μπορούν να διεκδικήσουν την επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού οι δημόσιοι υπάλληλοι

Με αφορμή τις πρόσφατες αποφάσεις Ειρηνοδικείων κάνουν δεκτή αγωγή υπαλλήλων του ΟΑΕΔ για καταβολή του 13ου και 14ου μισθού, αρχίζουν να κινητοποιούνται άλλοι 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι για τη διεκδίκησή των δώρων που κόπηκαν από τους μισθούς.

Δείτε ποιες είναι οι 9 εταιρείες που δίνουν τους υψηλότερους μισθούς

Η ΧΑΡΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!                                                                                                                                                      

Δεν θέλουν δημόσιο

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο προκύπτει από μια μεγάλη έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε. κατά το χρονικό διάστημα Απρίλιος - Μάιος 2016 από το Οικονομικό  Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 45,6% των νέων 18-29 ετών παίρνει καθαρό μισθό μικρότερο από 500 ευρώ (!) ενώ η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει ακόμη και την προσωπική ζωή τους.

Πρόταση νόμου του ΚΚΕ για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού

Και της 13ης και 14ης σύνταξης

Την επαναφορά των εισοδημάτων των συνταξιούχων και των μισθωτών στην πριν από την κρίση κατάσταση, καθώς και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ζητά το ΚΚΕ, με πρόταση νόμου, την οποία κατέθεσε σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.  

Subscribe to μισθός