Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΣΥΡΙΖΑ: Υποχρεωτική και όχι προαιρετική μείωση μισθών βουλευτών και κρατικών αξιωματούχων

«Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να καλέσει τους βουλευτές, υπουργούς και υφυπουργούς του να καταθέσουν προαιρετικά για δύο μήνες το 50% της αποζημίωσης τους στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν μπορεί προφανώς να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, εμπεριέχει ωστόσο έναν ισχυρό συμβολισμό» αναφέρε

Βρούτσης: Μείωση μισθών κατά 50% για έξι μήνες (video) - Έντονη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Μια απόφαση που θα ανοίξει νέες πληγές στα εργασιακά έλαβε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, με «φόντο» τα μέτρα για τον κορωνοϊό, η οποία, ωστόσο, δίνει τη δυνατότητα μείωσης μισθών κατά 50% για έξι μήνες

Θετικός ο Τζεντιλόνι στη συζήτηση για μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων

Ο κοινοτικός επίτροπος, αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις, Πάολο Τζεντιλόνι, εμφανίστηκε θετικός ως προς το άνοιγμα της συζήτησης για μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Εισφορά αλληλεγγύης: Εξελίξεις για το 2020 - Kατάργηση το 2021

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται εξελίξεις για την εισφορά αλληλεγγύης του 2020. Ενώ ταυτόχρονα αναμένεται κατάργηση της εισφοράς το 2021. 

Μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης εντός του 2020 και πλήρης κατάργησή της το 2021, προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο.

Μηταράκης για προσφυγικό: Προέχει η μείωση των ροών με ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων

Ο περιορισμός των ροών με την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων και την αποτελεσματικότητα στη διαχείριση του ασύλου, είναι στις προτεραιότητες του νέου υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, όπως σημείωσε ο υπουργός Νότης Μηταράκης.

Πέμπτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση: Η μείωση φόρων στο "μικροσκόπιο" των δανειστών

Οι φοροελαφρύνσεις που έχουν ανακοινωθεί, όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ αλλά και η σταδιακή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, που επιδιώκει η κυβέρνηση, βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους δανειστές στο πλαίσιο της πέμπτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης που μπαίνει στην τελική ευθεία την ερχόμενη εβδομάδα με την άφιξη των επικεφαλής των θεσ

Τα δύο σενάρια για μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης - Καταργείται το 2021

Κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης ως το 2021, με ενδιάμεση σημαντική μείωσή της το 2020, καθώς επίσης και μεσοσταθμική μείωση του ΕΝΦΙΑ του έτους 2020 κατά 8%, θα προβλέπει ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο επεξεργάζεται ήδη το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Οριακή μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Ελαφρώς μειωμένες οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της κυβέρνησης προς τους ιδιώτες τον Οκτώβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Έφθασαν στο ποσό των 1,629 δισ. ευρώ έναντι 1,637 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, Σεπτέμβριο.

ΕΡΓΑΝΗ: Το χειρότερο ισοζύγιο από το 2001

Τα στοιχεία του Οκτωβρίου από το σύστημα Εργάνη δείχνει ότι χάθηκαν 125.668 θέσεις μισθωτής εργασίας και άλλα πολλά

Μεγάλη μείωση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα τον Οκτώβριο καταγράφει το σύστημα Εργάνη, καθώς προκύπτει αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων κατά 125.668 θέσεις εργασίας. 

«Παράθυρο» για μείωση 20 λεπτών στο εισιτήριο

Ενδέχεται να μειωθεί το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας στο 1,20 ευρώ, από 1,40 που ισχύει από το 2016 λόγω του αυξημένου ΦΠΑ, αφήνει ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, κάνοντας αναφορές στην αναθεώρηση της φορολογικής πολιτικής που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Κ. Παπανάτσιου: Πέφτει στο 6% ο ΦΠΑ στα εισιτήρια των συναυλιών - Αίρεται ένα ακόμα μνημονιακό μέτρο

Ένα ακόμα μνημονιακό βάρος αίρεται και επιπλέον βελτιώνεται η προηγούμενη κατάσταση, δήλωσε στο η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, με αφορμή την ψήφιση της διάταξης για τη μείωση του ΦΠΑ για τα εισιτήρια των συναυλιών και των μουσικών εκδηλώσεων χωρίς άλλη παροχή, από το 24% στο 6%.

Στο 21% υποχώρησε η ανεργία τον Ιούλιο

Το ποσοστό ανεργίας στη χώρα εφέτος τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στο 21%, μειωμένο κατά περίπου 2,5 μονάδες από το 23,4% τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι και κατά 0,3 μονάδες από το αναθεωρημένο προς τα άνω 21,3% τον Ιούνιο 2017.

Νέα μείωση 1 δισ. ευρώ για τον ELA

Νέα μείωση για το άνοιγμα των ελληνικών τραπεζών στον (ακριβό) μηχανισμό έκτακτης χορήγησης ρευστότητας (ELA), από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Subscribe to Μείωση