Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κόντε: "Όχι" στις διμερείς συμφωνίες για τον τουρισμό – θα καταστραφεί η ΕΕ

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, η οποία έχει δεχτεί τρομακτικό πλήγμα, τόσο σε ανθρώπινες ζωές όσο και στην οικονομία της, εξέφρασε τη διαφωνία του με τις εισηγήσεις της Κομισιόν που ανοίγει τον δρόμο για «προνομιακούς διαύλους τουρισμού»

Fratelli Amici Italiani: Γλυκερία, Νταλάρας, Κανά κ.α τραγουδούν για την Ιταλία

Βλέποντας το δράμα που συντελείται στη γειτονική μας χώρα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Στέλιος Φωτιάδης έγραψε από καρδιάς ένα τραγούδι. Το «Fratelli Amici Italiani» (μτφ. Αδέρφια, ιταλοί φίλοι) είναι αφιερωμένο στους φίλους Ιταλούς και στους ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές.

Κόντε: Το καλοκαίρι θα πάμε διακοπές, έστω και με διαφορετικούς κανόνες

Ένα θετικό μήνυμα θέλησε να στείλει στους Ιταλούς ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ενόψει του καλοκαιριού, καθώς η χώρα είναι από τις πλέον πληγείσες παγκοσμίως από την πανδημία του Covid-19.

Ιταλία: Χορήγησαν πλάσμα αίματος με αντισώματα σε 80 ασθενείς-Θετικά τα αποτελέσματα

Ολοκληρώθηκε η πειραματική φάση κατά την οποία χορηγήθηκε πλάσμα αίματος με αντισώματα σε ογδόντα ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Μάντοβα και της Παβία, στην βόρεια Ιταλία.

Ιταλία: Εντυπωσιακή η μείωση του δείκτη μετάδοσης του κορωνοϊού στη Λομβαρδία (video)

Εντυπωσιακά έχει μειωθεί ο δείκτης μετάδοσης του κορωνοϊού στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, μια περιοχή που είχε «σαρώσει» ο ιός με κατακόρυφη αύξηση των νεκρών στα τέλη Μαρτίου.

Επιστημονική σύγκριση Κίνας - Ιταλίας: Το «κλειδί» στον περιορισμό του κορωνοϊού

Επιστήμονες συνέκριναν δεδομένα από την επαρχία Χουνάν και την Ιταλία, που έχουν τον ίδιο περίπου πληθυσμό αλλά εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Άρση μέτρων στην Ευρώπη-Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία: Πώς βγαίνουν αυτές οι χώρες από την καραντίνα

Παρότι η άρση των περιοριστικών μέτρων δεν γίνεται με τον ίδιο τρόπο παντού στην Ευρώπη, υπάρχει, ωστόσο, κάτι κοινό: η κριτική και οι κατηγορίες εναντίον όσων την σχεδίασαν είναι περίπου οι ίδιες.

Γαλλία: Καθεστώς ημι-ελευθερίας μετά την καραντίνα

Ιταλοί βρήκαν το κόλπο για να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας στην παραλία-Απλό και οικονομικό (video)

Πώς μπορεί κανείς να τηρήσει τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας όσο βρίσκεται στην παραλία; Κι όμως, υπάρχει ένας έξυπνος, οικονομικός και κυρίως χειροποίητος τρόπος για να είστε ασφαλείς φέτος το καλοκαίρι, όσο απολαμβάνετε το μπάνιο σας.

Κορωνοϊός: «Ανάσα» για την Ιταλία με νέα βουτιά στα κρούσματα - 330 θάνατοι σε μία ημέρα

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 199.414. Οι νεκροί έφτασαν τους 26.977. Παράλληλα, 66.624 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Σημαντικά περιορίστηκε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία, ωστόσο σε σχέση με την προηγούμενη ενημέρωση από την πολιτική προστασία της χώρας αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών.

Ο Κόντε ζητά ίσες ευκαιρίες μέσα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης 

«Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να εγγυηθεί ίσες ευκαιρίες σε όλες τις χώρες μέλη της Ένωσης για την πραγματική ανάκαμψη των οικονομιών τους», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica.

Ταράζει τα «νερά» Ιταλός καθηγητής για τον κορωνοϊό: Υπάρχει θεραπεία, πεθαίνει σε 48 ώρες

Τι είπε σε συνέντευξή του ο διεθνούς φήμης ιατρός, στοιχεία που αποτελούν πολύ ευχάριστα νέα

Πολύ ευχάριστα νέα από την Ιταλία φέρνει διεθνούς φήμης καθηγητής, καθώς τόνισε ότι ο νέος κορωνοϊός καταπολεμάτε και αυτό μπορεί να γίνει μέσα σε 48 ώρες.

Κορωνοϊός - Ιταλία: Άρση των μέτρων του lockdown στις 4 Μαΐου προανήγγειλε ο Κόντε

Η Ιταλία θα ανακοινώσει τα σχέδιά της για το σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού πριν από το τέλος αυτής της εβδομάδας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Subscribe to Ιταλία