Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κορωνοϊός: Θετικός στον ιό οδηγός τρόλεϊ - Σε καραντίνα 10 συνάδελφοί του

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ένας οδηγός τρόλεϊ, από το αμαξοστάσιο της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο οδηγός αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία μετά το τέλος της βάρδιας του την Πέμπτη και ειδοποίησε τον προϊστάμενο του, ο οποίος στη συνέχεια επικοινώνησε με τον γιατρό υπηρεσίας.

Κορωνοϊός: Οι ερευνητές λένε τώρα ότι δεν φταίει ο παγκολίνος, αλλά άλλο ζώο

«Με ποιον τρόπο ο νέος κορωνοϊός εμφανίσθηκε και στην συνέχεια πέρασε από την νυχτερίδα στον άνθρωπο; Λείπει ένα κομμάτι του παζλ», λέει ο ερευνητής Meriadeg Le Gouil, συντονιστής της έρευνας στην Γαλλία για τη προέλευση της πανδημίας.

Κορωνοϊός: Νέα δεδομένα για τη μετάλλαξη του ιού από επιστήμονες στην Κρήτη – Τι αποκαλύπτεται για τον ιό

Νέα στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού, δίνει μελέτη ερευνητών των Ινστιτούτων Πληροφορικής και Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ που δημοσιεύθηκε πρόσφατα.

Ελπίδα από τον Φάουτσι: Τον Ιανουάριο έτοιμες εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για τον κορωνοϊό

Αισιόδοξος για την επιτάχυνση της διαδικασίας ανάπτυξης εμβολίου κατά του κορωνοϊού είναι ο Δρ Αντονι Φάουτσι καθώς πιστεύει πως μπορεί να είναι έτοιμο μέχρι τον Ιανουάριο.

Ταράζει τα «νερά» Ιταλός καθηγητής για τον κορωνοϊό: Υπάρχει θεραπεία, πεθαίνει σε 48 ώρες

Τι είπε σε συνέντευξή του ο διεθνούς φήμης ιατρός, στοιχεία που αποτελούν πολύ ευχάριστα νέα

Πολύ ευχάριστα νέα από την Ιταλία φέρνει διεθνούς φήμης καθηγητής, καθώς τόνισε ότι ο νέος κορωνοϊός καταπολεμάτε και αυτό μπορεί να γίνει μέσα σε 48 ώρες.

Κορωνοϊός: Μπορεί να προκαλέσει αιφνίδια εγκεφαλικά σε νέους ανθρώπους

Αιφνίδια εγκεφαλικά επεισόδια σε άτομα ηλικίας 30 και 40 ετών, που δεν πάσχουν από άλλα βαριά νοσήματα, φαίνεται ότι μπορεί να προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός, σύμφωνα με μια νέα έρευνα στις ΗΠΑ.

ΠΟΥ: Από νυχτερίδα ο κορωνοϊός - Κράτη ζητούν έρευνα στο εργαστήριο της Ουχάν

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για το πώς τελικά δημιουργήθηκε και εξαπλώθηκε ο φονικός ιός, φέρνοντας τα πάνω κάτω σε όλο τον κόσμο αλλά και στοιχίζοντας τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους. Η δυσκολία των επιστημόνων να αποδείξουν το πώς εμφανίστηκε ο νέος κορωνοϊός, έχει «ανάψει» τα αίματα μεταξύ των κρατών, με τις περισσότερες χώρες να στρέφονται κ

Κορωνοϊός: Όλα όσα αγνοούμε για τον φονικό ιό που έχει σπείρει τον θάνατο και τον πανικό τον πλανήτη

Από τον περασμένο Δεκέμβριο που έκανε την εμφάνισή του ο νέος κορωνοϊός και παρά τις πυρετώδεις προσπάθειες ερευνητών ανά την υφήλιο υπάρχουν ακόμη πολλά στοιχεία που αγνοούμε για την Covid-19 και τις πραγματικές διαστάσεις της πανδημίας.

Κορωνοϊός - εμβόλιο: Μια σπουδαία ανακάλυψη Αμερικανών φέρνει αισιοδοξία

Οι ιοί αναπτύσσουν μεταλλάξεις καθώς αναπαράγονται και «κινούνται» στον ανθρώπινο πληθυσμό. Κάθε μετάλλαξη μπορεί να κάνει τον εκάστοτε ιό περισσότερο, ή λιγότερο επικίνδυνο για τον άνθρωπο, καθώς και πιο ανθεκτικό σε κάποιο συγκεκριμένο εμβόλιο.

Subscribe to ιός