Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Στη Γαλλία από σήμερα η εναλλασσόμενη προεδρία της Ε.Ε.

Το Παρίσι αναλαμβάνει από σήμερα την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, πριν τις επικείμενες συνομιλίες για την κρίση με τη συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα της Ουκρανίας και την ασφάλεια στην Ευρώπη αλλά και τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.

Φον ντερ Λάιεν: Ακόμα πιο σημαντικός ο εμβολιασμός λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

"Η αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων και ειδικότερα η ταχεία εξάπλωση της Όμικρον καθιστούν τον εμβολιασμό ακόμη πιο σημαντικό», δήλωσε σήμερα η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ομόφωνα υποψήφιος της Αριστεράς για την θέση του Αντιπροέδρου ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Η Ευρωομάδα της Αριστεράς αποφάσισε, με ομόφωνη απόφαση του Προεδρείου της, να προτείνει και πάλι τον Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Παπαδημούλη, για τη θέση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Εμβόλιο: Αναμνηστικές δόσεις πριν το εξάμηνο αποφάσισε η Κομισιόν – Τρίμηνη η περίοδος χάριτος

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να διαμηνύσει στους ευρωπαίους πολίτες οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού να λαμβάνουν αναμνηστικές δόσεις όχι αργότερα από έξι μήνες μετά τις δεύτερες!

Ουκρανία: Αυστηρότατο μήνυμα της ΕΕ με αποδέκτη τη Ρωσία για πιθανή εισβολή

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων που θα έχουν «τεράστιο κόστος» για τη Ρωσία εάν ο ρωσικός στρατός προχωρήσει σε εισβολή στην Ουκρανία, τόνισε τις πρώτες πρωινές ώρες η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Το 86% των εργαζομένων στην ΕΕ δεν θέλει να επιστρέψει στο γραφείο μετά την πανδημία

Μόνο το 14% των Ευρωπαίων εργαζομένων επιθυμεί να επιστρέψει κανονικά στο γραφείο μετά την πανδημία του κορωνοϊού, με περισσότερους από τους μισούς να λένε ότι έχουν γίνει πιο παραγωγικοί χάρη στην τηλεργασία, που άνθισε τους τελευταίους μήνες λόγω των περιοριστικών μέτρων που υιοθέτησαν οι χώρες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερ

Μετάλλαξη Ομικρον: Σε τροχιά υποχρεωτικού εμβολιασμού η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τη «βόμβα» της φον ντερ Λάιεν

Μπορεί μέχρι και πριν από λίγο καιρό οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απέφευγαν αυτή τη συζήτηση όπως ο «διάολος το λιβάνι», ωστόσο, φαίνεται πως η μετάλλαξη Όμικρον άλλαξε όλα τα δεδομένα και «έριξε» στο τραπέζι την πιθανότητα του υποχρεωτικού προκειμένου να ανακοπεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Φον Ντερ Λάιεν: Η βία εναντίον μιας γυναίκας είναι βία εναντίον όλων των γυναικών

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας Κατά των Γυναικών στέλνει η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, η οποία τονίζει ότι η βία εναντίον μίας γυναίκας είναι βία εναντίον όλων των γυναικών.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Φον Ντερ Λάιεν σε ανάρτησή της στο Twitter σημειώνει:

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Η ΕΕ θα προτείνει όριο ισχύος 9 μηνών για τα ταξίδια

Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα προτείνει όριο εννέα μηνών ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού για ταξίδια εντός του ευρωπαϊκού μπλοκ, καθώς και την προτεραιοποίηση των εμβολιασμένων ταξιδιωτών.

ΕΕ: Θα συνεχιστεί παραγωγή του εμβολίου της Moderna κατά του κορωνοϊού παρά το περιστατικό μόλυνσης στην Ισπανία

Η παραγωγή εμβολίων της Moderna κατά της COVID-19 σε ένα εργοστάσιο της ισπανικής φαρμακοβιομηχανίας Rovi μπορεί να συνεχιστεί έπειτα από μια αρχική εκτίμηση, δήλωσε σήμερα η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενόσω συνεχίζει την έρευνά της για το περιστατικό μόλυνσης.

Η ΕΕ υπέγραψε συμφωνία για την προμήθεια θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε συμβόλαιο με την GlaxoSmithKline για την προμήθεια έως 220.000 δόσεων της ερευνητικής θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων sotrovimab κατά της COVID-19, όπως ανέφερε σήμερα.

Η ΕΕ θα έχει επαρκή εμβόλια για το 70% των πολιτών της μέχρι τέλος Ιουλίου, διαβεβαιώνει η Ούρσουλα

Την πεποίθησή της ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει αρκετές δόσεις εμβολίων για να εμβολιάσει το 70% των ενηλίκων πολιτών της μέχρι το τέλος του μήνα εξέφρασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση της μεταλλαγής «Δέλτα» και τη μείωση του ρυθμού εμβολ

Κορωνοϊός - ΕΕ: Υπεγράφη ο κανονισμός για το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό

Oι πρόεδροι των τριών θεσμικών οργάνων της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρευρέθηκαν στην επίσημη τελετή υπογραφής του κανονισμού για το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID της ΕΕ, σηματοδοτώντας το τέλος της νομοθετικής διαδικασίας.

ΕΕ: Πράσινο πιστοποιητικό και αλλαγές στους περιορισμούς της ελεύθερης κυκλοφορίας - Τι ισχύει

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε σύσταση για την τροποποίηση προηγούμενης (σύστασης) σχετικά με μια συντονισμένη προσέγγιση στον περιορισμό της ελεύθερης κυκλοφορίας ως απάντηση στην πανδημία του κορωνοϊού.

Προειδοποιητική επιστολή της Κομισιόν στην Ελλάδα για το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι έστειλε προειδοποιητική επιστολή στην Ελλάδα, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ουγγαρία και την Ισπανία, επειδή δεν έχουν ολοκληρώσει τη μεταφορά στο εθνικό τους δίκαιο της απόφασης-πλαισίου για το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και τις διαδικασίες παράδοσης μεταξύ των κρατών-μελών.

Κορωνοϊός: Η ΕΕ εξασφάλισε 55.000 δόσεις του κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων των Roche-Regeneron

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξασφάλισε περίπου 55.000 δόσεις μιας εν δυνάμει θεραπείας κατά της Covid-19 βασισμένης σε ένα κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων που έχουν αναπτύξει η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Regeneron και η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche, δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΕ.

Ψηφιακό πιστοποιητικό: Σε αυτές τις έξι χώρες της ΕΕ μπορούμε να ταξιδέψουμε από σήμερα χωρίς περιορισμούς

Η ευρωπαϊκή πύλη για το ψηφιακό πιστοποιητικό ενεργοποιείται σήμερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν με την Ελλάδα να είναι μεταξύ των πρώτων χωρών που αρχίζουν να τα εκδίδουν.

Σχέδιο ανάκαμψης - ΕΕ: Προχωρά εντός Ιουνίου στην έκδοση κοινού χρέους

Η ΕΕ είναι πλέον σε θέση να αρχίσει, και θα το πράξει τον Ιούνιο, την ιστορική διαδικασία έκδοσης κοινού χρέους για να χρηματοδοτηθεί το σχέδιο με σκοπό να ξεπεραστεί ο οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε τη Δευτέρα βράδυ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Subscribe to ΕΕ