Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μητρώο Εμπειρογνωμόνων Αναδιάρθρωσης Οφειλών δημιουργήσαν ΕΛΤΕ και ΕΓΔΙΧ

Η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των διαδικασιών διασύνδεσης των πληροφοριακών συστημάτων της πλατφόρμας του Μητρώου Εμπειρογνωμόνων Αναδιάρθρωσης Οφειλών της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) με το αντίστοιχο Δημόσιο Μητρώο των ελεγκτικών εταιρειών και των ορκωτών ελεγκτών λογ

Deutsche Welle: Επιστρέφει ο εφιάλτης του χρέους

Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας φαίνεται να υπερβαίνει το 200% του ΑΕΠ σύμφωνα με τις φθινοπωρινές προβλέψεις της Κομισιόν. Επιστροφή στις οδυνηρές ημέρες των μνημονίων; Ευρωβουλευτές μιλούν στην DW.

Μετά τον κορωνοϊό η πανδημία χρέους

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένει για το 2020 και την επόμενη χρονιά συρρίκνωση της παγκόσμιας οικονομίας ύψους 11 τρισεκατομμυρίων ευρώ. «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ύφεση από το οικονομικό κραχ το 1929», δηλώνει επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ για να προσθέσει ότι «καμία χώρα δεν θα περάσει αλώβητη την κρίση».

Ο κορωνοϊός απειλεί να βυθίσει επιπλέον 100 εκατ. ανθρώπους σε ακραία φτώχεια

Η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού μπορεί να οδηγήσει επιπλέον 100 εκατομμύρια ανθρώπους να περιπέσουν στην ακραία φτώχεια σε διεθνές επίπεδο, πολύ περισσότερους από ό,τι υπολογιζόταν ως αυτό το στάδιο, προειδοποίησε χθες Πέμπτη ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Ντέιβιντ Μαλπάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης

Αργεντινή: Μη βιώσιμο το χρέος σύμφωνα με το ΔΝΤ

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ότι το χρέος της Αργεντινής είναι “μη βιώσιμο” και ότι όσοι διαθέτουν ομόλογα της νοτιοαμερικανικής χώρας θα πρέπει να κάνουν μία ουσιαστική συνεισφορά προκειμένου να επιλυθεί η κρίση.

Από 1 Μαΐου στον αέρα η πρώτη κατοικία - Δημεύεται η περιουσία, μένει το χρέος

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες φαίνεται πως είναι το νέο πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια. Από την Πρωτοµαγιά δεν θα υπάρχει καµία προστασία για την πρώτη κατοικία, που σηµαίνει ότι χιλιάδες δανειολήπτες και οφειλέτες του ∆ηµοσίου µπορεί να χάσουν τα σπίτια τους.

Η γερμανική Βουλή ενέκρινε τη συμφωνία για το ελληνικό χρέος - Διθύραμβοι από Bild

Με μεγάλη πλειοψηφία πέρασε από τη γερμανική Βουλή η συμφωνία του Eurogroup για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος και την ελάφρυνση του χρέους. Επί 643 ψηφισάντων, 410 βουλευτές ψήφισαν «ναι», «όχι» ψήφισαν 226, ενώ υπήρχαν και επτά αποχές.

Ιστορικό ραντεβού την Πέμπτη, για το τέλος του Μνημονίου– Μετά τις Πρέσπες, το Λουξεμβούργο

Το «τρένο» της συνολικής συμφωνίας, που θα βγάλει την Ελλάδα από την εποχή των μνημονίων, έχει ήδη αναχωρήσει. Τερματικός σταθμός, το Eurogroup της 21ης Ιουνίου στο Λουξεμβούργο.

Έρχεται ελάφρυνση χρέους και "μαξιλαράκι" δισεκατομμυρίων

Ελαφρύνσεις του χρέους και ένα "μαξιλάρι" δισεκατομμυρίων για την Ελλάδα σχεδιάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, όπως γράφει η Bild επικαλούμενη εμπιστευτικό έγγραφο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης το οποίο βρίσκεται στη διάθεσή της.
Το σχέδιο περιλαμβάνει τα εξής μέτρα:

Δόθηκαν οι εκθέσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα- Το χρέος δεν είναι βιώσιμο

Μέσα στο πρώτο 15ημερο του Φεβρουαρίου η παρουσίαση

Δόθηκαν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου οι εκθέσεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο, όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter o Μιχάλης Ιγνατίου.

Σοκάρει η προφητεία του Κοσμά του Αιτωλού για το χρέος της Ελλάδας: "Θά σᾶς ἐπιβάλουν μεγάλο καί δυσβάστακτο φόρο, ἀλλά..."

Και όμως είχε προβλέψει για το μνημόνιο και το χρέος της Ελλάδος, ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και μάλιστα είχε χαρακτηρίσει το μνημόνιο αντισυνταγματικό. Σοκ προκαλεί η επιβεβαίωση της προφητείας του!

Διαβάστε αναλυτικότερα το αυθεντικό κείμενο:

Στα 309,2 δισ. ευρώ το ελληνικό χρέος, στο 176,3% του ΑΕΠ!

Μείωση κατά 0,6%, για το ελληνικό δημόσιο χρέος, σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2015, δείχνουν τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, που στο πρώτο τρίμηνο του 2016, διαμορφώθηκε στο 176,3% του ΑΕΠ. Σε απόλυτους αριθμούς, το χρέος  έπεσε στα 309,2 δισ. ευρώ, από 311,4 δισ. ευρώ το δ’ τρίμηνο του 2015.

Στήνουν και πάλι επιτροπή για το χρέος

Στη συγκρότηση υποεπιτροπής για την απομείωση του Δημόσιου Χρέους προχωρά η Βουλή κατόπιν σχετικών επαφών με την κυβέρνηση μόλις λίγους μήνες μετά την κατάργηση της «Επιτροπής Αλήθειας» που είχε συστήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Subscribe to χρέος