Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αναστασία Γιάμαλη

 

Η Αναστασία Γιάμαλη είναι δημοσιογράφος, αρχισυντάκτρια του Kontranews.gr,

σχολιάστρια στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Kontra Channel καθώς και

παρουσιάστρια της εκπομπής Kontra24 από Τρίτη ώς Παρασκευή στις 12 το βράδυ.

Επικοινωνήστε μαζί της στο email [email protected]

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ

 

Αναστασία Γιάμαλη: Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους για τον βιασμό 24χρονης στη Θεσσαλονίκη

Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους για τον μαζικό βιασμό στη Θεσσαλονίκη. Η λέξη κλειδί είναι : συναίνεση. «Είναι ένα παλικάρι, 22 ετών, φοιτητής, ψηλός, ωραίος φαίνεται τέλος πάντων.

Αναστασία Γιάμαλη: Έμφυλη βία Γυναικοκτονίες - Τα εγκλήματα της κλειστής πόρτας (Βίντεο)

Η κοινωνία προχωρά και πρέπει οι πατριαρχικές νόρμες και ο ανδροκεντρισμός να αντιμετωπιστούν στη ρίζα τους. Δηλαδή πολύ πριν μετουσιωθούν σε «βία». Στο σπίτι, στο σχολείο, στους χώρους εργασίας και βέβαια στο διαδίκτυο.

Εδώ δεν είναι Κολοκοτρωνίτσι 

Πρώτη φορά που ακούσαμε για το "Αφήστε με να ζήσω" ήταν όταν κατόπιν ενεργειών τους η Ιερά Σύνοδος καθιέρωσε πέρυσι ημέρα κατά των εκτρώσεων την οποία "βάφτισε"  «Ημέρα του αγέννητου παιδιού».

Πάρτε το αλλιώς, "γλυκά" το λέω...

Η λάθος ερώτηση φέρνει και λάθος απάντηση; Μετρώ τουλάχιστον δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είπαν ότι ήταν επιτυχία της κυβέρνησης η ειρηνική διαδήλωση και πως «αυτά που έκανε ο Χρυσοχοίδης, έπρεπε να τα έχουμε κάνει εμείς». 

Δεν είναι ενιαία η μεσαία τάξη

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΜΑΛΗ

 

Κατά τη διάρκεια όλης αυτής της προεκλογικής αλλά και μετεκλογικής ταυτόχρονα περιόδου, ακούμε σχεδόν όλα τα κόμματα να επιχειρηματολογούν γύρω από τη «μεσαία τάξη» και να προσπαθούν να την πείσουν. Ωστόσο, είναι ένα συμπαγές κοινωνικό σύνολο αυτή η

περιβόητη μεσαία τάξη; Όχι, δεν είναι.

Ανάπτυξη ή απορρύθμιση;

Ανάπτυξη της τάξης του 1,3% καταγράφηκε στην ελληνική οικονομία το α' τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, ενώ σε σχέση με το δ' τρίμηνο πέρυσι το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2%. Σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,3% για το σύνολο του τρέχοντος έτους.

 

Ο στενός φίλος κ. Βέμπερ

Βασικό επιχείρημα υπέρ του υποψηφίου του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος για την προεδρία της ΕΕ, Μάνφρεντ Βέμπερ- και ναι το έχω ακούσει πολλάκις με διαφορετική διατύπωση από γαλάζια στελέχη- είναι ότι εκτός από «στενός φίλος» του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι και «φίλος της Ελλάδας».

«Μέλι-γάλα» ο Κυμπουρόπουλος

Οταν ήμασταν παιδιά υπήρχε ο κανόνας «μέλι-γάλα» για τα μικρότερα παιδιά που έπαιζαν μεν μαζί μας αλλά υπάγονταν σε ένα «ειδικό καθεστώς», δεν τα χτυπούσαμε με τη μπάλα στα «μήλα»,  δεν τα αφήναμε να «φυλάξουν» στο κρυφτό. Έπαιζαν μαζί μας μεν, δεν «μετρούσαν» δε.

Πετσίτης δια πάσαν νόσον

Πηχυαίοι τίτλοι «Ο Πετσίτης ήταν στο Μαξίμου το βράδυ των εκλογών», «Άνοιξαν στην Κύπρο οι λογαριασμοί του Πετσίτη», «Η Ζωή Κωνσταντοπούλου καρφώνει τον Παππά για τον Πετσίτη», «Ψέμματα είπε ο Παππάς για τον Πετσίτη», «Η αγαπημένη του Πετσίτη», «Ο Πετσίτης είναι παντού», «Πετσίτης gate», «ο Πετσίτης Ταμίας»… και η αλεπού γιατρός…

Κι οι άλλοι το κάνουν...

- Έχετε άδεια ΑΜΕΑ στο αυτοκίνητο;

- Όλοι οι άλλοι έχουν;

- Έχετε;

- Όλοι οι άλλοι έχουν;

- Σας ρωτάω, έχετε;

-Mε εμένα γιατί ασχολείσαι, ρε φίλε;

Παντού σκάνδαλο. Εδώ σκευωρία.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΜΑΛΗ

 

Σκάνδαλο Νovartis. Σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζεται ως σκάνδαλο, πιάνει μάλιστα τον μισό πλανήτη καθώς έχει διεθνή χαρακτηριστικά. Η ζημιά στη χώρα μας έφτασε να κοστολογείται στα 23 δισεκ. ευρώ.

Subscribe to Αναστασία Γιάμαλη