Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Πώς θα καταλάβετε εάν σας έχουν χακάρει το κινητό

Μοιραστείτε το

Από κωδικούς σε τράπεζες μέχρι και το γνωστό «Apple Pay», ένα κινητό συχνά μπορεί να γίνει ο στόχος κάποιου χάκερ, ο οποίος μπορεί να παρεισφρήσει στη συσκευή μας χρησιμοποιώντας κακόβουλο λογισμικό.

Δείτε παρακάτω τα τρία πιο κοινά δείγματα που ίσως να σημαίνουν πως πέσατε θύμα χάκινγκ:

1. Έχει μειωθεί η διάρκεια της μπαταρίας

Είναι φυσιολογικό η διάρκεια της μπαταρίας να φθίνει εάν χρησιμοποιείτε το κινητό σας για χρόνια, αλλά εάν το έχετε μόνο για λίγους μήνες, τότε αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει στο «παρασκήνιο».

Το πρόβλημα αυτό θα μπορούσε να είναι κάτι αθώο (π.χ: κάποια ρύθμιση που πρέπει να αλλάξετε) ή να είναι σημάδι πως έχει εισβάλει στο κινητό σας κακόβουλο λογισμικό.

2. Τα δεδομένα σας εξαντλούνται πιο γρήγορα από ό,τι συνήθως

Εάν κάνετε την ίδια χρήση διαδικτύου αλλά έχετε παρατηρήσει πως τα δεδομένα σας εξαντλούνται πιο γρήγορα το τελευταίο διάστημα, τότε καλό θα ήταν να μην το αγνοήσετε. Έχετε υπόψη ότι το λογισμικό που χρησιμοποιούν οι χάκερς συχνά συνδέεται στο ίντερνετ, καταναλώνοντας έτσι δεδομένα.

3. Ενοχλητικά μηνύματα και παράξενες εφαρμογές

Εάν λαμβάνετε συχνά περίεργα μηνύματα από άγνωστους αριθμούς, ή βρίσκετε στο κινητό σας εφαρμογές τις οποίες δεν θυμάστε να έχετε κατεβάσει, τότε σίγουρα θα πρέπει να μιλήσετε με κάποιον τεχνικό.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.