Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σαν δυο σταγόνες νερό

Σαν δυο σταγόνες νερό

Tου ΑΝΤΏΝΗ ΜΥΛΏΝΑΚΗ για την κυριακάτικη Kontranews

Πέμπτη απόγευμα και περιμένω με ανυπομονησία το 12ο (!!!) διάγγελμα του πρωθυπουργού, αλλά και το «διάγγελμα» δήθεν απάντηση του μελλοντικού συνεταίρου του, Αλέξη Τσίπρα.

Αναρωτιέμαι άραγε τι καινούργιο θα πει για την προέλαση της πανδημίας στον τσακισμένο και τρομοκρατημένο Έλληνα πάλι ο Κυριάκος;

Τι παραμύθι του ψιθύρισαν οι «άριστοι» και ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοί του και είναι έτοιμος να το μεταφέρει στην κοινωνία;

Έρχονται Χριστούγεννα, σκέφτηκα, και θα είναι προσεχτικός στις ανακοινώσεις του, αλλά εις μάτην. Ο πρόεδρος Κυριάκος, είναι και θα παραμείνει ένας Μητσοτάκης υπερόπτης, εγωπαθής, αλαζόνας, σκληρός –ακριβώς όπως τον χαρακτηρίζουν οι πολίτες τα δύο και κάτι χρόνια που κυβερνά την χώρα.

Και πράγματι δεν έπεσα έξω. Για μια ακόμα φορά υπεραμύνθηκε των πολιτικών επιλογών του στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Δεν κάνει λάθος ο Μωυσής, σκέφθηκα, έτσι αισθάνεται κι αυτό μεταφέρει.

Για όλα τα δεινά που περνάμε ευθύνεται η κοινωνία. Αυτή η επικίνδυνη ελληνική κοινωνία που το 65% έχει ήδη εμβολιαστεί μόνο δυο φορές και τώρα πρέπει οπωσδήποτε να πάρει και μια τρίτη δόση, γιατί μετά από δύο μήνες –κατά τη Ντόρα Μπακογιάννη– ή μετά από επτά (ένα δώρο) κατά τον πρωθυπουργό δεν έχει καμιά ανοσία από τα περίφημα εμβόλια που πλασάρουν οι πολυεθνικές φαρμακευτικές των 20-36 δισεκατομμυρίων ευρώ κερδών!!!

Αλλά υπάρχουν και οι άλλοι, οι ανεμβολίαστοι που μέχρι χθες αποτελούσαν την ψευδεπίγραφη «πανδημία των ανεμβολίαστων» –έτσι τουλάχιστον τους προπαγάνδιζαν χαρακτηρίζοντάς τους κάτι σαν λεπρούς, οι οποίοι είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για το φουλάρισμα των ΜΕΘ, για τη διασπορά του Covid-19 και για τους χιλιάδες θανάτους των συνανθρώπων μας.

Λησμόνησε χειρουργικά βέβαια να ομολογήσει ότι πέθαναν ένας Θεός ξέρει πόσοι ασθενείς περιμένοντας ένα κρεβάτι σε κανονική ΜΕΘ ή παραμένοντας διασωληνωμένοι σε μία «μαϊμού» ΜΕΘ, δεν ανέφερε τίποτα για τις ανύπαρκτες εδώ και χρόνια ΜΑΦ και για το μηδενικό σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας του διαλυμένου εδώ και χρόνια ΕΣΥ.

Ξέχασε να ζητήσει για μια ακόμα φορά ταπεινά συγγνώμη από το λαό που δεν υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές ειδικοί για αυτές τις δύσκολες μονάδες εξαιτίας των πολιτικών, των κυβερνήσεων της τελευταίας δεκαετίας και της δικής του.

Αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στους μη εμβολιασμένους χθεσινούς ήρωες υγειονομικούς, τους οποίους εκδικητικά έδιωξε κακήν κακώς και τους αφήνει να ζουν σαν ζητιάνοι χωρίς ούτε ένα ευρώ στη τσέπη, αντί να τους ζητήσει να κάνουν τη δουλειά που γνωρίζουν πολύ καλά με rapit test, όπως όλοι οι υπόλοιποι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Νέα λοιπόν πιο σκληρά μέτρα για τους πολίτες εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, αλλά καμιά προσπάθεια για ενίσχυση με νέες οργανωμένες και κανονικές ΜΕΘ, επανδρωμένες με το κατάλληλο προσωπικό και προσπάθεια για μια πρωτοβάθμια περίθαλψη που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους.

Και βέβαια, από κοντά και ο έτερος Καππαδόκης, ο νεοφιλελεύθερος δήθεν αριστερός Αλέξης, ο οποίος έριξε και αυτός το διαγγελματάκι του που το ονόμασε «Απάντηση στον πρωθυπουργό». Και τι είπε ο ποιητής; Ότι συμφωνεί με τα νέα μέτρα και τους αυταρχικούς περιορισμούς για το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού υπεραμύνθηκε της απαραίτητης και υποχρεωτικής πλέον τρίτης δόσης μετά το επτάμηνο της δεύτερης σε όλους άνω των 60 ετών –της μέχρι χθες αναμνηστικής– έβαλε πλάτη στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, την αναστολή της εργασίας των χθεσινών ηρώων ανεμβολίαστων υγειονομικών και βέβαια χειροκρότησε τον μέλλοντα συνέταιρό του για τους ελέγχους με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή test κατά την είσοδο των πιστών χριστιανών στις εκκλησίες.

Δυστυχώς, αυτός ο τόπος δεν είναι φαίνεται γραφτό να σωθεί!!! Από τη Σκύλα στη Χάρυβδη θα πηγαίνει η χώρα αν δεν αλλάξει νοοτροπία ο Έλληνας. Μητσοτάκης και Τσίπρας μοιάζουν σαν δυό σταγόνες νερό. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον.

Είναι βέβαιο, περισσότερο από ποτέ, ότι πολύ σύντομα θα βιώσει ο τόπος έναν γάμο με ζευγάρι τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς ίδιον με αυτόν που έζησε μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ...

Βουλευτής Α' Ανατολικής Αττικής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ