Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κ. Μητσοτάκης: Άσκηση εξωτερικής πολιτικής με «οδηγίες» Κοντζιά

Κ. Μητσοτάκης: Άσκηση εξωτερικής πολιτικής με «οδηγίες» Κοντζιά

Πολλά ερωτηματικά έχουν γεννήσει η στάση που έχει κρατήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του στο θέμα του μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης όπως αντίστοιχα και  ο χειρισμός του αρνητικού κλίματος για την Ελλάδα, κυρίως λόγω της κυβερνητικής αμηχανίας.


Όπως όλα δείχνουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμβουλεύεται για την άσκηση εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησής του, τον λογαριασμό του πρώην υπουργού εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά στο twitter, παρόλο που όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση ο κ. Μητσοτάκης δεν έχανε ευκαιρία να θίγει τη διαχειριστική επάρκεια του κ. Κοτζιά στην εξωτερική πολιτική. Εχθές, Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, έκανε μια ανάρτηση όπου ανέφερε: “Θέλω να είμαι σαφής: Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί πολιτική λύση για τη Λιβύη που να μην προϋποθέτει την ακύρωση του παράνομου “μνημονίου” Τουρκίας – Λιβύης. Θα βάλουμε βέτο πριν φτάσει η υπόθεση στο Συμβούλιο Κορυφής. Θα βάλουμε βέτο στο επίπεδο των Υπουργών Εξωτερικών”. 


Πλην όμως την προηγούμενη μέρα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, είχε κάνει μία ανάρτηση και πάλι στο twitter, που φαίνεται ότι αποτέλεσε «πηγή έμπνευσης» και οδηγό για τον πρωθυπουργό. Για την ακρίβεια ο Νίκος Κοτζιάς, ανέφερε: “Όταν Ιταλοί ετοίμαζαν διασκεψη Παλέρμο για Λιβύη τους έστειλα προκαταβολικά σαφές μήνυμα. Χωρίς παρακάλια: “καμία απόφαση δεν θα προχωρήσει αν δεν κληθεί η Ελλάδα. Αλλιώς το βέτο θα είναι στο τραπέζι Συμβουλιου ΥΠΕΞ ως προς θέματα διάσκεψης”. Έτσι οφειλαν να κινηθούν και τώρα”


Μπορεί ο Νίκος Κοτζιάς να μην έχει καμία σχέση με την παρούσα κυβέρνηση, αλλά εκ των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι από το πρωθυπουργικό γραφείο μάλλον χρησιμοποιούν το λογαριασμό του για την αναγκαία «κοπτοραπτική» εξωτερικής πολιτικής.