Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ακόμη ένας διορισμένος "άριστος" με σκοτεινό παρελθόν

Ακόμη ένας διορισμένος "άριστος" με σκοτεινό και αμφιλεγόμενο παρελθόν

Άλλο ένα πρόσωπο με... αμφιλεγόμενο παρελθόν, προερχόμενο μάλλον από τις ακροδεξιές παρυφές της Νέας Δημοκρατίας, διορίζεται σε θέση ευθύνης από την κυβέρνηση και μάλιστα στον ευαίσθητο χώρο της κοινωνικής πρόνοιας.

Συγκεκριμένα, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, διόρισε στις 28 Νοεμβρίου ως νέο πρόεδρο του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΟΔΑΖ), τον Διονύσιο Καμβάση, συνταξιούχο του Δημοσίου.

Ο κύριος Καμβάσης ήταν προηγουμένως προϊστάμενος του τμήματος Γραμματείας και Διοικητικής Μέριμνας του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ουσιαστικά το εν λόγω τμήμα κανονίζει, για παράδειγμα, τη διάθεση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων στα στελέχη του υπουργείου. Οι άνθρωποι που εργάζονταν εκεί, τον θυμούνται ακόμη και σήμερα να ακούει στη διαπασών εμβατήρια και να απειλεί «θα δείτε τι θα σας κάνουμε όταν έρθουμε εμείς στην κυβέρνηση».

Ωστόσο, οι ρεβανσιστικές εξάρσεις άλλου ενός φανατικού μέλους της Ν.Δ., δεν θα αποτελούσαν είδηση πια. Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος Καμβάσης έχει διαπρέψει σε ρατσιστικές, ομοφοβικές και αλυτρωτικές αναρτήσεις και στο facebook. 
Χαρακτηριστικά παραδείγματα της κοινωνικής του ευαισθησίας, που τον καθιστούν κατάλληλο για τη θέση στην οποία διορίστηκε, είναι τα εξής: 

«Στις εθνικές εορτές της πατρίδας μου απαιτώ να συμμετέχουν μόνο Ελληνες. Γιατί αυτές δεν είναι Pride Party. Αρκετά το ξεφτιλίσαμε!!!!!» (25/3/2018).

«Δέχονται πίσω πρόσφυγες για να διευκολύνουν τη Μέρκελ!!! Στα 4 κύριοι και κτενίστε και το κανταΐφι» (18/6/2018).

«Εκεί στην κυβέρνηση κτενίζουν το καταΐφι αρκετοί για αυτό θέλουν υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια!!!!» (25/4/2018).

«Οταν με τον σύντροφό σου γυαλίζεις το πόμολο, το παιδί που θα υιοθετήσεις τι θα κάνει;;; Θα κτενίζει το καταΐφι!!!» (25/4/2018).

«Θα γίνω λαθρομετανάστης για να έχω περίθαλψη και δωρεάν σπίτι» (26/4/2017).

«Μετανάστες έκλεισαν την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και επιτέθηκαν σε οδηγούς χωρίς κάποια απαγόρευση ή αντίδραση από ΜΑΤ. Εσύ μπορείς να το κάνεις αυτό ελεύθερα;;;;» (27/8/2018).

«Ελληνες προσοχή στις εκλογές, το αποτέλεσμα θα κριθεί από την ψήφο των Πακιστανών. Δείτε ομιλία Βίτσα στην πακιστανική κοινότητα» (28/3/2019).

Σαν να μην έφτανε η βροχή των «κοινωνικών μηνυμάτων» του, ο κ. Καμβάσης αναρτά στις 8 Φεβρουαρίου του 2018 αλυτρωτικό χάρτη της Ελλάδας που περιλαμβάνει ολόκληρα τα τουρκικά παράλια και την Κωνσταντινούπολη, ολόκληρη τη Βόρεια Μακεδονία και τη Νότια Αλβανία, τον οποίο συνοδεύει με το σχόλιο «Ολοι μπροστά στον αγώνα».

Χάρτης Καραβάση

Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος, με αυτές τις ρατσιστικές ορίζουσες, αυτή την ακροδεξιά ρητορεία, με αυτή την συγκεχυμένη ιστορική συνείδηση και με αυτή τη δημόσια παρουσία τέθηκε επικεφαλής υπηρεσίας που σχετίζεται με την κοινωνική πρόνοια. 

Δεν είναι βέβαια ο μόνος - είναι γνωστές οι ρατσιστικές και ομοφοβικές αναρτήσεις του νέου διοικητή του Νοσοκομείου Κω.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι ο κύριος Καμβάσης αντικαθιστά έναν πρόεδρο με δεκαετή θητεία. Όπως σημειώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ, ο τέως πρόεδρος Στάθης Μπετίνης «δεν ήταν επιλογή μιας μόνο κυβέρνησης και ενός κόμματος» και «έχει ένα εξαιρετικά επιτυχημένο έργο ως πρόεδρος ενός τόσο κοινωνικά σημαντικού και ευαίσθητου τομέα, όπως η πρόνοια και η φροντίδα ευπαθών ομάδων».

Και υπογραμμίζει με νόημα: «Είναι προφανώς περιττό να ζητήσουμε από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ζακύνθου τη διαδικασία, τα κριτήρια και τα βιογραφικά στοιχεία με τα οποία αξιολογήθηκαν οι υποψήφιοι πρόεδροι για την εν λόγω θέση και το πότε ακριβώς έγινε η προκήρυξή της».