Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κοινωνικό μέρισμα: Επιπλέον 40.000 δικαιούχοι θα το λάβουν - Πότε είναι η λήξη των ενστάσεων

Οι επιπλέον δικαιούχοι υπολογίζονται που θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα 2019 υπολογίζονται σε 40.000 μετά την ολοκλήρωση των ενστάσεων στις 15 Ιανουαρίου.   
Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί 267.342 αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, ενώ ο προϋπολογισμός αφορά περίπου 307.000 δικαιούχους.   

Κοινωνικό μέρισμα: Ώρα μηδέν - Πριν την πρωτοχρονιά η καταβολή του

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος στους δικαιούχους αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγησή του. Το κοινωνικό μέρισμα των 700 ευρώ θα καταβληθεί την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Κοινωνικό μέρισμα: Κλείνει σήμερα η πλατφόρμα - Πώς να συμπληρώσετε την αίτησή σας

Σε λειτουργία έως σήμερα, 26 Δεκεμβρίου, θα παραμείνει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του κοινωνικού μερίσματος. Λίγες ημέρες νωρίτερα η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε πως προχωρά σε διορθωτικές κινήσεις που θα επιτρέψουν σε 300.000 νοικοκυριά να πάρουν το βοήθημα των 700 ευρώ.

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πότε λήγει η προθεσμία - Οι νέοι δικαιούχοι και οι ενστάσεις

Σε λειτουργία έως τις 26 Δεκεμβρίου θα παραμείνει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του κοινωνικού μερίσματος, ενώ την Παρασκευή η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως προχωρά σε διορθωτικές κινήσεις που θα επιτρέψουν σε 300.000 νοικοκυριά να πάρουν το βοήθημα των 700 ευ

Κοινωνικό Μέρισμα: Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής ενστάσεων

Το Αίτημα Ένστασης υποβάλλεται από τη σελίδα της αίτησης, σε περίπτωση μη έγκρισης.

Σήμερα άνοιξε η ειδική σελίδα για ενστάσεις που αφορούν στην καταβολή του κοινωνικού μερίσματος.
Σε περίπτωση μη έγκρισης, μπορείτε να υποβάλλετε ένσταση στο koinonikomerisma.gr.

Φωτίου: Πάλι ψεύδεται ο κ. Μητσοτάκης - Μόνο σε όσους παίρνουν επίδομα αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ το κοινωνικό μέρισμα

«Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη της τελευταίας στιγμής ότι το μέρισμα θα δοθεί σε όλους τους ανάπηρους, τελικά πάλι ψεύδεται. Το μέρισμα δίνεται μόνον σε όσους εξ αυτών παίρνουν επίδομα αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ», σημειώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου.

"Γλέντι" στήθηκε στο Twitter για το κοινωνικό μέρισμα

Ταλαιπωρήθηκαν οι πολίτες, που μπήκαν στην πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα. Κάποιοι από αυτούς ανακάλυψαν μετ'εκπλήξεως ότι φέτος δεν το δικαιούνται. Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα αυτή τη χρονιά δίνεται κουτσουρεμένο και με ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια

Κοινωνικό μέρισμα: Μπάχαλο με την εφαρμογή - έπεσε το σύστημα

Ανοίγει, σήμερα Τρίτη, η ηλεκτρονική εφαρμογή  για την υποβολή των αιτήσεων για τα κοινωνικό μέρισμα. Όπως έχει ανακοινωθεί ήδη από την κυβέρνηση δικαιούχοι είναι 253.000 νοικοκυριά, τα οποία θα λάβουν από 700 ευρώ.

Άνοιξε η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα

Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί σε 253.000 δικαιούχους με το βοήθημα να υπολογίζεται στα 700 ευρώ και να δίνεται μετά το κλείσιμο της πλατφόρμα στις 27 Δεκεμβρίου. Η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019.

Κοινωνικό μέρισμα: Αυτή είναι η επίσημη απόφαση - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις

Δημοσιεύθηκε σήμερα, Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση (Αριθμ. οικ. 2/89030/ΔΛΤΠ/13-12-2019) με την οποία καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις διανομής του κοινωνικού μερίσματος για το έτος 2019.

Αναλυτικά σύμφωνα με την απόφαση προβλέπονται τα εξής:

1.Κατηγορίες ωφελούμενων μονάδων:

Μεγάλο "ψαλίδι" στο μέρισμα από ΝΔ

Το πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την κοινωνική πολιτική φαίνεται από το μέρισμα που διανέμει σε κατηγορίες πολιτών που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας. Τον προηγούμενο χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μοίρασε 780 εκατομμύρια ευρώ σε 3 εκατομμύρια εφτακόσιες χιλιάδες δικαιούχους. Αντίθετα η Ν.Δ. μοίρασε φέτος μόνο 175 εκατομμύρια ευρώ σε 953.000 δικαιούχους.

Πρόεδρος ΕΣΑμεΑ για κοιν. μέρισμα: "Δεν θα έπρεπε να υπάρχει το όριο ηλικίας"

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Ιωάννης Βαρδακαστάνης εξέφρασε τη διαφωνία του για τον ηλικιακό περιορισμό στους δικαιούχους ΑΜΕΑ για το κοινωνικό μέρισμα.

Η Εθνική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία είναι σαφώς αντίθετη ως προς τον ηλικιακό περιορισμό των δικαιούχων ΑΜΕΑ για το κοινωνικό μέρισμα.

Έ. Αχτσιόγλου: «Περικομμένο το μέρισμα- 6 στα 7 νοικοκυριά που το πήραν πέρυσι φέτος δεν θα το πάρουν»

Η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, προσκεκλημένη σε σημερινή τηλεοπτική εκπομπή, τόνισε: «Η ΝΔ όλα τα προηγούμενα χρόνια που δινόταν μέρισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για “ψίχουλα” και για “εξαγορά ψήφων”. Σήμερα δίνει ένα πάρα πολύ περικομμένο μέρισμα και 6 στα 7 νοικοκυριά που το πήραν πέρυσι φέτος δεν θα το πάρουν».

Κοινωνικό μέρισμα: Ποιοι "κόβονται";

Αδικίες δημιουργεί η στοχευμένη επίδοση. Τέσσερις κατηγορίες δικαιούχων του κοινωνικού επιδόματος

Με μια αίτηση -που θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας- θα παίρνει κάθε ένα από τα 250.000 νοικοκυριά που έχουν επιλεγεί το κοινωνικό μέρισμα των 700 ευρώ.

Σ. Πέτσας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για μεγαλύτερο κοινωνικό μέρισμα

Προσκεκλημένος σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μεγαλύτερο κοινωνικό μέρισμα, παραπέμποντας στο οικονομικό επιτελείο.

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Σενάριο μείωσης φόρων αντί επιδόματος

Σενάριο για μείωση φόρων αντί επιδόματος 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τύχη του κοινωνικού μερίσματος που αναμενόταν να  καταλήξει φέτος στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, μάλλον θα έχει διαφορετική "κατάληξη"

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Ποιοί θα το πάρουν - Πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους

Οριστικοποιημένη» θεωρείται η απόφαση για χορήγηση ενός νέου κοινωνικού μερίσματος στους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες, τον προσεχή Δεκέμβριο.

Αυτό που μένει να αποσαφηνιστεί είναι τα κριτήρια βάσει των οποίων θα χορηγηθεί το κοινωνικό μέρισμα, καθώς και τα κατά κεφαλήν ποσά.

Subscribe to κοινωνικό μέρισμα