Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αναδρομικά

Μοιραστείτε το

Κύριε Πρόεδρε της Διακυβέρνησης,

Αυτό το θέμα των συντάξεων είναι μια υπόθεση που ταλαιπωρεί τη χώρα (το ελληνικό κράτος), πρωτίστως τους συνταξιούχους, ειδικά από τη χρεοκοπία και μετά.

Είναι γι’ αυτό προβληματικό να υπόσχεστε τώρα ότι θα αυξηθούν οι συντάξεις και ότι θα καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης από την 1.1.2023, άρα θα σωθούν οι συνταξιούχοι.

Ναι, πράγματι κάθε ευρώ μετράει, αλλά στην προκειμένη περίπτωση χρειάζεται μια μετριοπαθής στάση. Αυτό όμως που προκαλεί αγανάκτηση στους συνταξιούχους είναι η υπόθεση των αναδρομικών. Για την οποία δεν είπε τίποτα.

Γιατί πολύ καλά γνωρίζετε πως οι συνταξιούχοι δεν ξεχνούν την παρότρυνση Πέτσα να μην προσφύγουν στα Δικαστήρια γιατί όλοι θα δικαιωθούν.

Αυτό όμως που έγινε είναι πως θα πάρουν αναδρομικά μόνο όσοι προσέφυγαν ατομικά στα δικαστήρια.

Για το θέμα αυτό δεν κάνατε καμία αναφορά στη Βουλή χθες. Δώσατε και πάλι υποσχέσεις, όπως είχε υποσχεθεί και ο Στ. Πέτσας.

Γιατί να σας πιστέψουν οι συνταξιούχοι; Δεν θελήσατε να δώσετε μια κάποιοι εξήγηση σε πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους; Γιατί να σας πιστέψουν για τις υποσχέσεις σας; Και μάλιστα σε μια συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, όπου το θέμα ήταν η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησής σας.

Αν κάποιος έχει διαβάσει προσεκτικά τις θέσεις, διαχρονικά, θα διαπιστώσει ότι πρόθεσή σας είναι η διάλυση της δημόσιας ασφάλισης.

Το κάνατε ήδη με τις επικουρικές και τώρα θέλετε να σας πιστέψουν ότι θα εφαρμόσετε μια άλλη πολιτική.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.