Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Τέλη κυκλοφορίας: Πώς θα πληρωθούν από τους κατόχους των οχημάτων - Τα ποσά ανά κατηγορία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας έπειτα και από τη δίμηνη παράταση που έχει δοθεί με καταληκτική ημερομηνία πλέον την 28η Φεβρουαρίου.

ΑΑΔΕ: Αλλαγές στους τομείς της εξυπηρέτησης του πολίτη και της επικοινωνίας

Δύο νέες διευθύνσεις με αποφάσεις του Διοικητή Γιώργου Πιτσιλή συστάθηκαν, με στόχο τη διαρκή αναβάθμιση των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ. Οι δυο νέες διευθύνσεις υπάγονται απευθείας στον Διοικητή και είναι η Διεύθυνση Επικοινωνίας και η Διεύθυνση Εξυπηρέτησης του Πολίτη.

Μειωμένα ενοίκια: Έως και τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου οι δηλώσεις COVID

Ανοιχτή έως και τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου θα παραμείνει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των αρχικών και τροποιητικών δηλώσεων κορωνοϊού από τους ιδιοκτήτες ώστε να αποζημιωθούν για τα μειωμένα ενοίκια που έλαβαν την περίοδο των lockdown.

ΑΑΔΕ: Δίμηνη παράταση στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων

Δίμηνη (έως τις 28 Φεβρουαρίου) παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που έχουν καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 31η Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ μετά από σχετική απόφαση του διοικητή, Γιώργου Πιτσιλή.

Η νέα προθεσμία αφορά στις εξής δηλώσεις: 

Ακριβότερος ο καφές take away και το ντελίβερι από 1η Ιανουαρίου

Τέλος στα πλαστικά προϊόντα μιας χρήσης μπαίνει από 1η Ιανουαρίου του 2022, με αποτέλεσμα ο καφές take away αλλά και το ντελίβερι να είναι πιο ακριβά σε λίγες ημέρες. Αυτό θα γίνει εξαιτίας της εφαρμογής της ειδικής εισφοράς προστασίας του περιβάλλοντος, που είναι κοντά στα 10 λεπτά.

ΑΑΔΕ: Τέλος στις επισκέψεις στις ΔΟΥ - Ανοιξε η ψηφιακή πλατφόρμα «Τα Αιτήματά μου»

Από σήμερα, Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου, οι φορολογούμενοι μπορούν να απευθύνουν ψηφιακά αιτήματα στο σύνολο των ΔΟΥ της επικράτειας μέσω της πλατφόρμας «Τα Αιτήματά μου» στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr), σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Τέλη κυκλοφορίας: «Κλειδώνει» η παράταση - Τα ποσά για όλα τα αυτοκίνητα

Προς την παράταση της προθεσμίας για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2022 προσανατολίζεται το Υπουργείο Οικονομικών με το συγκεκριμένο σενάριο να έχει «κλειδώσει» και να μένει η ακριβής διάρκειά της.

ΑΑΔΕ: Υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με τη ρωσική φορολογική διοίκηση

Στην υπογραφή μνημονίου κατανόησης (MoU) προχώρησαν ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, και ο Ρώσος ομόλογός του, Daniil Egorov, στο πλαίσιο της 13ης μεικτής διυπουργικής επιτροπής Ελλάδας-Ρωσίας για την οικονομική, βιομηχανική, επιστημονική και τεχνολογική συνεργασία.

Τέλη κυκλοφορίας: Πώς γίνεται η πληρωμή τους μέσω του myCAR με τον QR code - Οι πίνακες με τα ποσά ανά όχημα

Στην πλατφόρμα myCAR της ΑΑΔΕ, που έχει ανοίξει από τα μέσα Νοεμβρίου, βρίσκονται αναρτημένα τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων για το 2022 και μέσω αυτής οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να τα θέσουν σε σε ψηφιακή ακινησία/κυκλοφορία καταθέτοντας ψηφιακά τις πινακίδες του, χωρίς να χρειάζεται επίσκεψη στη ΔΟΥ

Φορολοταρία Οκτωβρίου: Έγινε η κλήρωση - Ποιοι λαχνoί κερδίζουν τα 1.000 ευρώ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021, η 58η Δημόσια Κλήρωση της φορολοταρίας από την ΑΑΔΕ με τα οποία μοιράζει σε χίλιους τυχερούς από 1.000 ευρώ. Η συμμετοχή στην κλήρωση γίνεται με βάση της συναλλαγές που έκαναν οι φορολογούμενοι μέσω καρτών ή άλλων ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Subscribe to ΑΑΔΕ