Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πότε ξεκινάει η καταβολή των συντάξεων του Σεπτεμβρίου;

Από την Τρίτη 27 Αυγούστου 2019 ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Σεπτεμβρίου 2019.

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου.

Αλλαγές στις ημερομηνίες καταβολής μηνιαίων κύριων συντάξεων ΕΦΚΑ έχει φέρει ο νόμος 4611/2019 που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάιο.

Ανατροπή για τις συντάξεις: Άκυρες οι μειώσεις 350.000 επικουρικών

Άκυρες είναι οι μειώσεις έως και 55% που έγιναν τον Ιούνιο του 2016 σε 350.000 επικουρικές συντάξεις καθώς δεν εφαρμόστηκε η σχετική απόφαση αλλά ένας άλλος μαθηματικός τύπος, χειρότερος, που αποφασίστηκε αφότου εκδόθηκε η απόφαση για τις μειώσεις και μάλιστα σε κλειστή σύσκεψη της 29/6/2016, ενώ η απόφαση είχε βγει από τις 7/6/2016, σύμφωνα με

Χιλιάδες ωφελούμενοι με το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων - Δείτε αναλυτικά τους μέσους όρους ανά κατηγορία

Τις σημαντικές αυξήσεις για 400.000 συντάξεις γήρατος, 174.000 συντάξεις χηρείας και 44.000 συντάξεις αναπηρίας ανέλυσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας Στο Κόκκινο. 

Συντάξεις Ιανουαρίου 2019: Εβδομάδα πληρωμών για όλα τα Ταμεία

Εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές των συντάξεων  για τον μήνα Ιανουάριο. 

Ο λόγος της νωρίτερες καταβολής των συντάξεων είναι οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

DW: Οριστική η μη περικοπή των συντάξεων στο Eurogroup

Μεταξύ των χωρών που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει εκφράσει επιφυλάξεις και οι προϋπολογισμοί του 2019 θα εγκριθούν στο Εurogroup της 3ης Δεκεμβρίου χωρίς ιδιαίτερη συζήτηση είναι η Ελλάδα σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης.

Το Νοέμβριο η τελική απόφαση για τις συντάξεις

Στο έκτακτο Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο για την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης θα ληφθεί, κατά πάσα πιθανότητα, η απόφαση για τον ελληνικό προϋπολογισμό, δήλωσε αξιωματούχος της ευρωζώνης σήμερα από τις Βρυξέλλες.

Πώς μπορούν να διεκδικήσουν την επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού οι δημόσιοι υπάλληλοι

Με αφορμή τις πρόσφατες αποφάσεις Ειρηνοδικείων κάνουν δεκτή αγωγή υπαλλήλων του ΟΑΕΔ για καταβολή του 13ου και 14ου μισθού, αρχίζουν να κινητοποιούνται άλλοι 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι για τη διεκδίκησή των δώρων που κόπηκαν από τους μισθούς.

Ντάισελμπλουμ για συντάξεις: Έχουν δίκιο οι Έλληνες - Δεν χρειάζεται περιοκοπή

Στο πλευρό της Αθήνας βρίσκεται ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στο θέμα των συντάξεων αφού παραδέχεται πως οι περικοπές είναι αχρείαστες.
Αν και ως επικεφαλής του Eurogroup κρατούσε σκληρή γραμμή έναντι της Ελλάδας τώρα στο blog του παραδέχεται πως έχει δίκιο η Αθήνα που ζητά να μην εφαρμοστεί η συμφωνημένη περικοπή των συντάξεων.

Ποιοι συνταξιούχοι μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικά από περικοπές δώρων - συντάξεων

"Πράσινο φως" σε χιλιάδες συνταξιούχους να διεκδικήσουν αναδρομικά ποσά λόγω των περικοπών του 2012 σε δώρα και συντάξεις άναψε η δικαίωση ενός συνταξιούχου με πρόσφατη δικαστική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης για το ίδιο ζήτημα.

Πότε και πως θα καταβληθούν οι νέες διπλές συντάξεις και τα μερίσματα στους πυρόπληκτους

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου θα καταβληθούν από τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ, ΕΤΕΑΕΠ, ΜΤΠΥ) οι 184 διπλές συντάξεις και μερίσματα, ύψους 350.423,70 ευρώ, σε δικαιούχους συνταξιούχους, βάσει αιτήσεων, στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην Αττική στις 23 Ιουλίου.

Η απάντηση του υπουργείου Εργασίας για τις συντάξεις

Το υπουργείο Εργασίας, με ανακοίνωσή του, απάντησε σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «εξαφάνιση» των επικουρικών και υποστηρίζουν πως «ξεφουσκώνει» το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ, τονίζοντας ότι «απλά αναπαράγουν τα ψεύδη και την καταστροφολογία που υπηρετούν την αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ».

Μαζί με τη σύνταξη του Αυγούστου τα αναδρομικά

Με τις συντάξεις του Αυγούστου, που θα πιστωθούν στα τέλη Ιουλίου θα γίνει η επιστροφή των αναδρομικών που προέκυψαν στις επικουρικές συντάξεις, λόγω της λανθασμένης παρακράτησης υπέρ του λογαριασμού Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ).

Όλη η αλήθεια για τις συντάξεις

Ποιες μένουν σταθερές και ποιες αυξάνονται, πολύ μικρό το ποσοστό για περικοπές κάτω από 1.OOO ευρώ.

Όλη η αλήθεια για το νέο καθεστώς που θα επικρατήσει στις συντάξεις από τις αρχές Ιανουαρίου περιέγραψε σε συνέντευξή του ο αρμόδιος υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Subscribe to συντάξεις