Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Σεισμός 5 Ρίχτερ στην Τουρκία - Αισθητός και στη Λέσβο

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγο στην Τουρκία. Σύμφωνα με την αυτόματη, προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5 Ρίχτερ σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Σεισμός 3,3 Ρίχτερ κοντά στο Καρπενήσι

Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε νωρίς στο πρωί στο Καρπενήσι.

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την προκαταρκτική λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC) και σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στις 07:07, σε περιοχή του Νομού Ευρυτανίας, στη Στερεά Ελλάδα.

Ισχυρός σεισμός 7 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους επτά βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της βόρειας ακτής, αλλά δεν υπήρξαν αναφορές για σοβαρές ζημιές ή προειδοποίηση για τσουνάμι.

Νέα σεισμική δόνηση στην Κάρπαθο

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, σημειώθηκε νέα εισμική δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 04.40 σε θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Νέος σεισμός 4,7 βαθμών ανατολικά - νοτιοανατολικά της Καρπάθου

Σήμερα τα μεσάνυχτα, στις 00:46 στον υποθαλάσσιο χώρο 79 χιλιόμετρα ανατολικά - νοτιοανατολικά της Καρπάθου, σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενημέρωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με δελτίο Τύπου που διένειμε σε μέσα ενημέρωσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ισχυρός σεισμός στην Καρδίτσα

Σεισμός μεγέθους 4,7 Ρίχτερ, σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σημειώθηκε στην Καρδίτσα. 

Ο σεισμός σημειώθηκε σε περιοχή 39 χιολιόμετρα δυτικά - νοτιοδυτικά της Καρδίτσας και το εστιακό της βάθος εντοπίζεται στα 5 χιλιόμετρα. 

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Τρίκαλα και Καρδίτσα.

Σεισμός 4,2 βαθμών ανατολικά - νοτιοανατολικά της Καρπάθου

Σήμερα τα ξημερώματα, στις 04:10, σημειώθηκε σεισμός 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο σε απόσταση 82 χιλιομέτρων ανατολικά - νοτιοανατολικά της Καρπάθου, ενημέρωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με ανακοίνωση που διένειμε σε μέσα ενημέρωσης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ρουμανία: Ισχυρός σεισμός - Αισθητός στο Βουκουρέστι

Στην περιοχή της Μπραντσέα στη Ρουμανία, στις 3.26 τα ξημερώματα της Παρασκευής, σμειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ στην συγκεκριμένη ρουμανική περιφέρεια.

Σεισμός 4,2 ρίχτερ ανατολικά της Καρπάθου

Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06:34 στον θαλάσσιο χώρο 77 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της Καρπάθου, γνωστοποίησε με ανακοίνωση που διένειμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου

Νέος ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ κοντά στην Κάρπαθο

Τα ξημερώματα, είχε προηγηθεί σεισμός 5,1 Ρίχτερ και μπαράζ μετασεισμών

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχήνοτιοανατολικά της Καρπάθου. Στην ίδια περιοχή, τα ξημερώματα είχαμε δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που ακολουθήθηκε από μπαράζ μετασεισμών.

Ισχυρός σεισμός 5,1 βαθμών νοτιοανατολικά της Καρπάθου

Σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03:28 στον θαλάσσιο χώρο 78 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της Καρπάθου, ενημέρωσε με ανακοίνωση που διένειμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Νέος ισχυρός σεισμός στην Κάρπαθο

Νέος σεισμός σημειώθηκε κοντά στην Κάρπαθο και είχε μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστατώνοντας τους κατοίκους.

Ο χορός των Ρίχτερ συνεχίζεται στα Δωδεκάνησα, καθώς σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη (29.01.2020) νέος σεισμός στην Κάρπαθο.

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ κοντά στην Κάρπαθο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 17:38 ώρα Ελλάδος στην Κάρπαθο.


Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 85 χλμ νοτιοανατολικά της Καρπάθου.

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην Αταλάντη

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ 15 χλμ. δυτικά της Αταλάντης.

Σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η δόνηση είχε επίκεντρο 39 χλμ. νοτιοανατολικά της Λαμίας και 23 χλμ. βόρεια της Λαμίας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 14 χλμ. 

Τούρκος ΥΠ.ΕΣ: Περιμένουμε σεισμό 7,5 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη

Ότι οι αρχές αναμένουν σεισμό μεγέθους 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη και ήδη προετοιμάζονται επιχειρησιακά, γνωστοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας. «Ο πιθανός σεισμός που περιμένουμε είναι 7,5 Ρίχτερ. Άρα εργαζόμαστε πολύ σοβαρά πάνω σε αυτό το σενάριο», δήλωσε στο CNN Turk.

Τουρκία: 41 οι νεκροί - Τερματίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης

Η Τουρκία τερμάτισε τις επιχειρήσεις διάσωσης σήμερα στο ανατολικό τμήμα της χώρας που επλήγη από τον φονικό σεισμό των 6,8 βαθμών την περασμένη Παρασκευή, αφού διασώστες ανέσυραν τη σορό του τελευταίου αγνοούμενου που αναζητούσαν στα συντρίμμια ενός κτιρίου που κατέρρευσε, ανεβάζοντας τον θάνατο των νεκρών στους 41.

Subscribe to σεισμός