Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΟΟΣΑ: Δεύτερη η Ελλάδα στη φορολόγηση εργαζομένων με παιδιά

Έκθεση του Tax Foundation για τη φορολογική επιβάρυνση της εργασίας

Τη 2η υψηλότερη φορολόγηση εργαζομένων με παιδιά ανάμεσα στις 36 χώρες του ΟΟΣΑ είχε η Ελλάδα το 2019 σύμφωνα με τη συγκριτική έκθεση φορολογικής επιβάρυνσης της εργασίας που δημοσίευσε το Tax Foundation και παρουσιάζει στη χώρα μας τοΚΕΦίΜ.

Κορωνοϊός - ΟΟΣΑ: Κάθε μήνας καραντίνας, μείωση δυο μονάδων στην ανάπτυξη

Αναφορικά με τον τουριστικό τομέα αντιμετωπίζει παντού μία μείωση της παραγωγής μεταξύ 50% και 70%

Κάθε μήνας καραντίνας στις μεγάλες οικονομίες θα μειώνει κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

ΟΟΣΑ: Ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στα 2,1% για το 2020

Ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας 2,1% το 2020, έναντι 1,8% το 2019, και επίτευξη του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το επόμενο έτος προβλέπει ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) στην εξαμηνιαία έκθεσή του για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

ΟΟΣΑ: Αυξήθηκαν οι εισοδηματικές ανισότητες στην Ελλάδα

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ                                                                                        

Οι περιφερειακές εισοδηματικές ανισότητες στην Ελλάδα αυξήθηκαν στην 20ετία από το 1995 έως το 2014, σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ (OECD Regions at a Glance 2016).

Δραματική προειδοποίηση του ΟΟΣΑ για τις συνέπειες του Brexit

Η χρηματοδότηση του μεγάλου ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών της Βρετανίας θα μπορούσε να γίνει ακόμα δυσκολότερη και η στερλίνα ίσως υποχωρήσει εάν η χώρα ταχθεί υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα του Ιουνίου, ανέφερε σήμερα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Μες στην τρελή χαρά

Ο ΟΟΣΑ, σε Έκθεση του γράφει ότι, η μέση επιβάρυνση των μισθών στην Ελλάδα από τον φόρο εισοδήματος και τις εισφορές στην κοινωνική ασφάλιση (εργαζομένων και εργοδοτών) μειώθηκε το 2015 κατά 1,3%! Ο μέσος πραγματικός μισθός στην Ελλάδα, προ πληρωμής φόρου εισοδήματος και εισφορών στην ασφάλιση, αυξήθηκε το 2015 κατά 0,2%.

Συναγερμός και έκτακτη σύνοδος του ΟΟΣΑ για τα Panama Papers

Έκτακτη σύνοδο εκπροσώπων των Φορολογικών Αρχών, που συνεργάζονται για την αντιμετώπιση της φοροαποφυγής, συγκαλεί μεθαύριο (Τετάρτη, 13 Απριλίου) ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), υπό το φως των αποκαλύψεων των "Panama Papers".

Εύσημα από τον ΟΟΣΑ στην Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς

Τα συγχαρητήρια του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) δέχθηκε στο Παρίσι ο Γενικός Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, κ. Γιώργος Βασιλειάδης, για τις δράσεις ευαισθητοποίησης των ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, σχετικά με τους κινδύνους πιθανής εμπλοκής τους σε πράξεις διαφθοράς.

Τεχνολογικός θάνατος στην Ευρώπη - Η λιτότητα διώχνει επιστήμονες

Η οικονομία της Ευρώπης βρίσκεται στο χείλος μιας καταστροφικής έλλειψης δεξιοτήτων. Παρά το εξαιρετικά υποχρησιμοποιούμενο εργατικό δυναμικό, περίπου το 27% των θέσεων εργασίας μένουν κενές κάθε χρόνο στις μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες λόγω έλλειψης κατάλληλα ειδικευμένων αιτούντων εργασία.

Επιτέλους ανάπτυξη

Και εκεί που μας είχε κυριεύσει η ανησυχία και το άγχος για το άδηλο μέλλον της χώρας μας, νάσου και έρχεται ως από μηχανής θεός και με το χρυσό ραβδάκι του ο γνωστός ΟΟΣΑ και διαλύει τα νέφη!

Οι προτάσεις του ΟΟΣΑ για την φορολογία

Η πάταξη της φοροδιαφυγής μειώνει τους φόρους

Υπάρχει περιθώριο στα δημοσιονομικά για μείωση φορολογικών συντελεστών και σημαντικές αλλαγές στην φορολογία των εταιρειών εκτιμά ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στην έκθεσή του για την Ελλάδα, που προτείνει μία σειρά αλλαγών στην φορολογία.

Γκουρία: Υπάρχουν εκκρεμότητες, αλλά η κυβέρνηση τις χειρίζεται αποτελεσματικά

Την ανάγκη να υπάρξει ανάκαμψη μετά από όλα αυτά χρόνια ύφεσης και να μπορέσει η χώρα να αφήσει πίσω της την κρίση, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία.

Συνάντηση Τσίπρα - Γκουρία αύριο στο Μαξίμου

Με τον γ.γ. του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Άνχελ Γκουρία, πρόκειται να συναντηθεί αύριο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 10:00 και με την ολοκλήρωσή της θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Τον κώδωνα κρούει ο ΟΟΣΑ για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

«Βαθιά ανησυχία» για την επιβράδυνση της εφαρμογής των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων εκφράζει ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την παγκόσμια οικονομία.

Subscribe to ΟΟΣΑ