Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Η ΕΚΤ ετοιμάζεται να ενισχύσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων για να χρηματοδοτήσει την ανάκαμψη της Ευρώπης

Πεπεισμένοι ότι η ΕΚΤ θα ενισχύσει την επόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων για να στηρίξει την ευρωπαϊκή οικονομία στην προσπάθειά της να βγει από την πολύ βαθύτερη απ’ ό,τι αναμενόταν αρχικά ύφεση δήλωσαν οικονομολόγοι στο Bloomberg.

Η ΕΚΤ θα αγοράζει ομόλογα ακόμη κι αν έχουν υποβαθμιστεί σε «σκουπίδια»

Πιστή στο «ό,τι χρειαστεί» και στη «χωρίς όριο» στήριξη η ΕΚΤ προσφέρει ακόμη μία ασπίδα προστασίας στα κράτη – μέλη του ευρώ. Mε στόχο τη στήριξη του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος εν μέσω της κρίσης που πυροδότησε η πανδημία του κορωνοϊού. Αυτή τη φορά έναντι των πιθανών επιθέσεων από τους οίκους αξιολόγησης.

Η ΕΚΤ θα συζητήσει σήμερα την αποδοχή ομολόγων χωρίς επενδυτική διαβάθμιση ως ενέχυρων από τις τράπεζες

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα συζητήσει σήμερα το απόγευμα, μέσω τηλεδιάσκεψης, για το αν η ΕΚΤ θα δέχεται ομόλογα που δεν έχουν επενδυτική διαβάθμιση (junk-rated debt) ως ενέχυρα από τις τράπεζες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος.

Πιέσεις στα ομόλογα του ευρωπαϊκού νότου-Διαγραφή χρέους εισηγούνται οι υπουργοί Οικονομικών του G7

Πιέσεις δέχονται όλα τα ομόλογα του ευρωπαϊκού Νότου, την πρώτη ημέρα που άνοιξαν οι αγορές μετά την Αργία του Πάσχα των Καθολικών.

Στην εγχώρια αγορά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαινόταν στο 1,92% από 1,77% χθες, του 5ετούς στο 1,48% από 1,36%, και του 15ετούς στο 1,96% από 1,82%.

Στην έκδοση νέου 7ετούς ομολόγου προχωρά το ελληνικό Δημόσιο

Στην έκδοση νέου 7ετούς ομολόγου προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό Δημόσιο.

Ήδη έχει δώσει εντολή στις τράπεζες Citi, Commerzbank, Credit Suisse, Morgan Stanley, Nomura, Societe Generale να προχωρήσουν στις σχετικές διαδικασίες.

Κορωνοϊός: «Ανάσα» από την ΕΚΤ – Δεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο

Σε μια πολύ σημαντική κίνηση προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ανακοινώνοντας ότι θα δέχεται τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που είναι στην κατηγορία junk ως ενέχυρα, για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στη ρευστότητα. Για «έμπρακτη στήριξη της χώρας» μιλάει το ΥΠΟΙΚ.

Δημιουργία ευρωπαϊκού ταμείου έκδοσης κορωνο-ομολόγων προτείνει ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ

«Το να έχεις ένα Ταμείο για, ας πούμε, 5 ή 10 χρόνια με τη δυνατότητα κοινού χρέους αλλά μόνο στο πλαίσιο αυτού του Ταμείου, που θα ήταν πιο αποδεκτό για άλλες χώρες, θα μπορούσε να είναι μία λύση», δήλωσε ο Μπ.Λεμέρ

Αναλυτής των FT: Οι «εννιά» της ευρωζώνης να εκδώσουν μόνoι τους κορωνοομόλογα

Υπέρ της συγκρότησης μιας «συμμαχίας των προθύμων» από τις εννιά χώρες της ευρωζώνης που ζητούν την έκδοση κορωνοομολόγων, τάσσεται ο αναλυτής των Financial Times Wolfgang Münchau επισημαίνοντας ότι μια τέτοια κίνηση αξίζει το ρίσκο, προκειμένου οι χώρες αυτές να μοιραστούν το οικονομικό βάρος της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

ΜέΡΑ 25: Για να σώσετε την Ε.Ε. πρέπει να είστε έτοιμοι και ανυπάκουοι μέχρι το τέλος

Στη σημασία της κοινής στάσης των εννέα χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, που τάσσονται υπέρ του ευρωομολόγου επικεντρώνεται ανακοίνωση του του ΜέΡΑ 25, όπου επίσης αναλύεται γιατί οι χώρες του βορρά τηρούν αρνητική στάση.

Το Βερολίνο απορρίπτει εκ νέου την έκδοση ευρωομολόγων

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας αποτελεί το κατάλληλο εργαλείο, δηλώνει ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Κορωνοϊός: Ευρωπαίοι ηγέτες ζητούν από την ΕΕ «ομόλογο Corona» - Μεταξύ αυτών και ο Μητσοτάκης

Οι ηγέτες 9 κρατών της ΕΕ, μεταξύ αυτών και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσαν σήμερα την Ένωση να δημιουργήσει κορονο-ομόλογα, προκειμένου να διαθέσει σημαντικά κονδύλια μπροστά στην υγειονομική κρίση, σε μια επιστολή που απέστειλαν σήμερα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ανοικτή η ΕΕ σε κορωνο-ομόλογα για να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας

Η Κομισιόν εξετάζει όλα τα εργαλεία που διαθέτει, περιλαμβανομένης της χαλάρωσης των δημοσιονομικών κανόνων για το χρέος για τις χώρες-μέλη αλλά και την έκδοση ευρωομολόγων προκειμένου να μειωθούν οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα η πρόεδρός της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Κάτω από το 1% η απόδοση των ελληνικών 10ετών ομολόγων

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού Δημοσίου, η οποία υποχώρησε χθες για πρώτη φορά κάτω από το 1%, διατηρήθηκε κάτω από το επίπεδο αυτό και μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, σύμφωνα με το Reuters.

Σε όλη την Ευρωζώνη, οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων σημείωναν πτώση 1 έως 3 μονάδων βάσης σήμερα.

Δ. Παπαδημούλης προς Κρ. Λαγκάρντ: Πότε θα ενταχθούν τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ;

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μίλησεσήμερα εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωκοινοβουλίου, και στο πλαίσιο του "Νομισματικού διαλόγου με την Κριστίν Λαγκάρντ, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής

Subscribe to ομόλογα