Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πέρασε από τη Βουλή το αντι-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο με 158 «ναι», παρά τις αντιδράσεις

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων του, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που ξεσήκωσε σύσσωμη την αντιπολίτευση και την κοινωνία, για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και την εναρμόνιση της με το κοινοτικό δίκαιο, εν μέσω πανδημίας και

Ενστάσεις και από τον Συνήγορο του Πολίτη για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο

Την έντονη κριτική και του Συνηγόρου του Πολίτη προκάλεσαν οι διατάξεις του περιβαλλοντικού νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο εξακολουθεί να ...ανάβει φωτιές κατά τη διάρκεια της συζήτησής του στη Βουλή.

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου "Βελτίωση της μεταναστευτικής νομοθεσίας, τροποποίηση διατάξεων των νόμων 4636/2019 (Α΄ 169), 4375/2016 (Α΄ 51), 4251/2014 (Α΄ 80) και άλλες διατάξεις"

ΔΑΚΕ κατά Κεραμέως: Κατώτερη των περιστάσεων

Σκληρή κριτική για το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία ασκεί στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η προσκείμενη στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας παράταξη των εκπαιδευτικών, χαρακτηρίζοντας την πολιτική ηγεσία «κατώτερη των περιστάσεων».

ΚΚΕ: Πράξη εχθρική η κατάθεση νομοσχεδίου από το υπουργείο Παιδείας

«Πράξη εχθρική προς τον κόσμο της εκπαίδευσης» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ την επιλογή του υπουργείου Παιδείας να καταθέσει εν μέσω καραντίνας νομοσχέδιο με αλλαγές σε δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο και στα Πανεπιστήμια.

Υπ. Εσωτερικών: Αλλαγές σε μετατάξεις, επιλογή προϊσταμένων και διαδικασίες ΑΣΕΠ

Επιτάχυνση διαδικασιών στην κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων και των διαδικασιών προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, καθώς και τροποποιήσεις στο σύστημα επιλογής προϊσταμένων περιλαμβάνει το νομοσχέδιο - σκούπα του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή και αύριο Δευτέρα θα συζητηθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ισπανία: Νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των εσόδων των Amazon, Google, Facebook

H κυβέρνηση της Ισπανία κατέθεσε στο Κοινοβούλιο νομοσχέδιο με προτάσεις για τη φορολόγηση των εσόδων από τους διαδικτυακούς γίγαντες των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής όπως οι Google (GOOGL.O), Amazon (AMZN.O) και Facebook (FB.O)στην Ισπανία, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Οικονομικών Μαρία Χεσούς Μοντέρο.

Δεκτό κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την πολιτική προστασία

Με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, να κάνει λόγο για χρήσιμες παρατηρήσεις που έγιναν και να διαβεβαιώνει ότι θα προχωρήσει σε βελτιωτικές αλλαγές κατά τη συζήτησή του στην ολομέλεια, ολοκληρώθηκε και σε δεύτερη ανάγνωση, στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής, η επεξεργασία του νομοσχεδίου "Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσε

"Παρών" ο ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για τις αμερικανικές βάσεις

Το λεγόμενο "νομοσχέδιο για τις βάσεις", αφορά τη διεύρυνση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ και κατατέθηκε από την κυβέρνηση λίγο πριν τη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντ. Τραμπ.

Η συζήτηση της Βουλής για την κατάργηση της απλής αναλογικής

Σήμερα Παρασκευή, συνεχίζεται η συζήτηση στην ολομέλεια για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ που «ξηλώνει» την απλή αναλογική επαναφέροντας το μπόνους για το πρώτο κόμμα υπό το πρόσχημα της κυβερνησιμότητας - Μόνο το κόμμα Βελόπουλου θα συμπράξει στην υπερψήφισή του - Ενσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, για τη ρύθμιση που χο

Κεραμέως: Με το νομοσχέδιο βάζουμε τα θεμέλια για αναδιάρθρωση της δημόσιας εκπαίδευσης

"Με το νομοσχέδιο βάζουμε τα θεμέλια για την αναδιάρθρωση της δημόσιας εκπαίδευσης στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε κοινό βηματισμό με την Ε.Ε. Είναι ένα βήμα ουσιαστικής ενίσχυσής τους με ταυτόχρονη διασφάλιση της λογοδοσίας και της διαφάνειας".

Βελόπουλος: Έχουμε σαθρό εκπαιδευτικό σύστημα - Πρόχειρο το νομοσχέδιο για την Παιδεία

Κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, για την εκπαίδευση τάχθηκε μιλώντας στην Ολομέλεια στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Σε εξέλιξη μεγάλη φοιτητική πορεία διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών και άλλων φορέων της εκπαίδευσης στο κέντρο της Αθήνας με προορισμό τη Βουλή, καθώς διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής και έχει τίτλο: «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, Ειδικοί λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμά

Subscribe to νομοσχέδιο