Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Οι ψυχολογικές επιπτώσεις του κορωνοϊού - Μοναξιά και ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές

Αναπόφευκτες ψυχολογικές παρενέργειες σε ορισμένους ανθρώπους έχει η επιβεβλημένη απομόνωση στο σπίτι, η αποφυγή των κοινωνικών επαφών και η τακτική τήρηση μέτρων υγιεινής και αυτοπροστασίας λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Έρευνα: Η μοναξιά προκαλεί άνοια

Η μοναξιά μπορεί να αυξήσει κατά 40% τον κίνδυνο άνοιας για έναν ηλικιωμένο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, την μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα.

Τουρκία: Τηλεφώνησε χιλιάδες φορές στην αστυνομία επειδή ένιωθε μόνος και κινδυνεύει με φυλάκιση

Ένας άντρας στην Τουρκία αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και πέντε έτη επειδή τηλεφώνησε στη γραμμή της Άμεσης Δράσης της αστυνομίας 45.210 φορές μέσα σε ένα χρόνο.    

Πόσο κακό μπορεί να κάνει… η «μοναξιά»;

Πόσο πολύ επηρεάζει την ψυχολογία μας η μοναξιά; Πρέπει να έχουμε μόνο στιγμές μοναξιάς ή αν επιθυμούμε να ζούμε και μοναχικά; Πως αυτό επιδρά στην ψυχολογία μας; Μπορεί η μοναξιά να βλάψει την ψυχολογία μας όσο και το κάπνισμα;

Η μοναξιά απειλή για την υγεία

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΥΝΔΕΣΑΝ ΤΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Η μοναξιά και η κοινωνική απομόνωση συνδέονται με σημαντικά αυξημένο -κατά 30% περίπου- κίνδυνο εγκεφαλικού ή στεφανιαίας νόσου, των δύο κυριότερων αιτιών θανάτου στις ανεπτυγμένες χώρες, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Ο καναπές που σας... αγκαλιάζει όταν νιώθετε μοναξιά! (Εικόνες)

Μια καλλιτέχνης από τη Νότια Κορέα που ονομάζεται Eun Kyoung δημιούργησε έναν καναπέ που... δίνει αγκαλιές.

Ναι καλά ακούσατε!

Αυτός ο καινοτόμος καναπές δίνει ζεστές αγκαλιές σαν σύντροφος της ψυχής σας ή σαν να ήταν η μητέρα σας για εκείνες τις στιγμές της μοναξιάς και της θλίψης, σύμφωνα με το destora.com.

Subscribe to μοναξιά