Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μεταλλάξεις: Η νέα ταξινόμηση κατά ΠΟΥ – Η ταυτοποίηση του νέου στελέχους R.1 στις ΗΠΑ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ΠΟΥ, προχώρησε πρόσφατα σε νέα ταξινόμηση για τις μεταλλάξεις, καθώς και στον ορισμό μιας νέας κατηγορίας.

H βιβλιογραφία ανασκοπείται από τους Καθηγητές της Ιατρικής του ΕΚΠΑ Δημήτριο Παρασκευή (Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής) και Θάνο Δημόπουλο (Πρύτανης ΕΚΠΑ).

Κορωνοϊός: Συναγερμός λόγω μεταλλάξεων Δέλτα και Mu - Επιστρέφουν τα σενάρια για νέα μέτρα

Με δεδομένη, πλέον, την επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα, αλλά και την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων της παραλλαγής Mu του κορωνοϊού, οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Εμφανίστηκαν και στην Ελλάδα κρούσματα της παραλλαγής Mu - Τι είναι αυτή η μετάλλαξη, τα στοιχεία της πανδημίας

Σε συναγερμό παραμένουν κυβέρνηση και ειδικοί για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα καθώς η έλευση του φθινοπώρου δημιουργεί νέα δεδομένα τη στιγμή που η μετάλλαξη Δέλτα συνεχίζει να κυριαρχεί στη χώρα και η νέα μετάλλαξη «Mu» κάνει την εμφάνισή της με τα πρώτα κρούσματα.

Έρευνα: Νέο αφρικανικό στέλεχος με «ανησυχητικές μεταλλάξεις» έφτασε και στην Ευρώπη

Η παραλλαγή  C.1.2 του πανδημικού κορωνοϊού φέρει ανησυχητικές μεταλλάξεις και πρέπει να αναγνωριστεί ως «παραλλαγή ειδικού ενδιαφέροντος», προειδοποιεί νέα μελέτη.

Κορωνοϊός: Επιστρέφει η καραντίνα στη Γουχάν λόγω μετάλλαξης Δέλτα

Προβληματισμός επικρατεί στη Γουχάν την πόλη όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο SARS- CoV- 2 στο τέλος του 2019 καθώς εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι στην Κίνα έχουν λάβει εντολή να παραμείνουν στα σπίτια τους καθώς εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα.

Γιατί η μετάλλαξη «Δέλτα» είναι τόσο μεταδοτική – Τι ανησυχεί τους επιστήμονες

Σε «αναμμένα κάρβουνα» είναι η επιστημονική κοινότητα για τη μετάλλαξη «Δέλτα» του κορωνοϊού αφού οι προσπάθειές της να φρενάρει την ταχύτατη εξάπλωσή της δεν αποδίδουν μέχρι στιγμής καρπούς.

Κορωνοϊός: Οι μεταλλάξεις «γονατίζουν» την Ελλάδα - Ξεπέρασαν τα 1.000 τα στελέχη

Ολοκληρώθηκε από το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2, που λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ, η γονιδιωματική ανάλυση σε 2.024 δείγματα που έχουν επιλεγεί τυχαιοποιημένα ή στοχευμένα και αφορούν στην περίοδο 12 Μαΐου 2021 έως 20 Ιουλίου 2021. Από τον έλεγχο των 2.024 δειγμάτων, αναδε

Πώς μολύνει τα κύτταρα ο κορωνοϊός - Γιατί η μετάλλαξη Δέλτα είναι τόσο μεταδοτική

Μετά από 19 μήνες εργασίας και δεκαετίες προηγούμενων ερευνών πάνω στους κορωνοϊούς, έχουμε πλέον στην διάθεσή μας μία αναλυτική περιγραφή του τρόπου με τον οποίο ο SARS-CoV-2 εισβάλλει στα ανθρώπινα κύτταρα.

Μόσιαλος: Ελπίζει να «μείνουμε» στην μετάλλαξη Δέλτα και θέτει το «ερώτημα του εκατομμυρίου»

Για το ρόλο της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού στο νέο κύμα έξαρσης της πανδημίας στη χώρα μας -και όχι μόνο- μίλησε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

Στο έλεος της ινδικής μετάλλαξης ο πλανήτης - Βαρύ το πλήγμα για την Ευρώπη με σχεδόν 2 εκατ. νεκρούς

Στο έλεος της μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα, η οποία επιταχύνει την εξάπλωση του κορωνοϊού, βρίσκεται ο πλανήτης. Σε παγκόσμια κλίμακα, η νόσος Covid-19 έχει μολύνει 192.942.266 ανθρώπους κι έχει στοιχίσει τη ζωή σε 4.143.687.

Η μετάλλαξη «Δέλτα» εκτινάσσει τα κρούσματα παγκοσμίως

Τα εφιαλτικά σενάρια των επιδημιολόγων, που προέβλεπαν ταχεία επικράτηση της Μετάλλαξης Δέλτα, φαίνεται πως επιβεβαιώνονται, καθώς τα στοιχεία ανά τον πλανήτη δείχνουν εκθετική αύξηση των κρουσμάτων εν μέσω θέρους.

Μετάλλαξη Δέλτα: Ανησυχία για τη ραγδαία εξάπλωση - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν με τοπικά lockdown

Αν και στις προθέσεις της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνεται το ενδεχόμενο νέων lockdown, ειδικά εν μέσω τουριστικής περιόδου, όλα θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική εικόνα των επόμενων ημερών και από την αποτελεσματικότητα στην τήρηση των μέτρων που ανακοινώθηκαν.

Καμπανάκι κινδύνου: Mε μετάλλαξη Δέλτα το 50% των νέων κρουσμάτων

Ανησυχητικά είναι τα ευρήματα του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) που λειτουργεί ως εθνικό παρατηρητήριο για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού καθώς τα τελευταία δεδομένα δείχνουν πως επικρατεί το στέλεχος «Δέλτα» ενώ ταχύτατη και ανεξήγητη εξάπλωση εμφανίζει και το επικίνδυνο

Subscribe to μεταλλάξεις