Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΚΚΕ: Να αποσυρθεί η αγωγή σε βάρος των εργαζόμενων του Παίδων Πεντέλης

«Δεν φτάνει που η κυβέρνηση θέτει εκτός εφημερίας ένα νοσοκομείο που καλύπτει σοβαρές ανάγκες του παιδικού πληθυσμού, προσπαθεί να τρομοκρατήσει και τους εργαζόμενους που το κρατάνε όρθιο και αγωνίζονται για να μη συρρικνωθούν οι υπηρεσίες που προσφέρει», αναφέρει το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, «για την αγωγή του υπουργείου Υγείας ενάντια στους εργα

Κουτσούμπας: Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία σημαίνει αραίωση μαθητών, προσλήψεις, δωρεάν τεστ για όλους

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα με το ΔΣ της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας(ΑΣΓΜΕ), με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων.

Καραθανασόπουλος: «Η κυβέρνηση έχει εγκαταλείψει τον λαό στο όνομα της ατομικής ευθύνης»

Κριτική στην κυβέρνηση για τα θέματα της πανδημίας και των τεστ διατύπωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτής του ΚΚΕ, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

ΚΚΕ: Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να μπει τέλος στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης;

«Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να μπει επιτέλους ένα τέλος στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης με τις παλινωδίες και τα "μπρος- πίσω", αλλά κυρίως με την άρνησή της να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας και να πάρει μέτρα στους βασικούς χώρους διασποράς;» τονίζει σε δήλωσή του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, και επ

«Βολές» του ΚΚΕ κατά της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα

Το ΚΚΕ σχολίασε την ανακοίνωση των νέων μέτρων, των οποίων η εφαρμογή ξεκινά από αύριο. «Η προστασία από την πανδημία και την επερχόμενη μετάλλαξη ‘Ο’ για την κυβέρνηση περιορίζεται στην απαγόρευση των εορταστικών εκδηλώσεων, τη διπλή μάσκα στα μέσα μεταφοράς και τη μονή μάσκα σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.

ΚΚΕ: Καταγγέλλει απόπειρα επίθεσης σε εκδήλωση από φασιστικές ομάδες στα Άνω Λιόσια

Η Τομεακή Επιτροπή Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ «καταγγέλλει φασιστικές ομάδες που επιχείρησαν την Κυριακή 19/12 να επιτεθούν σε προγραμματισμένη εκδήλωση του ΚΚΕ στα 'Ανω Λιόσια» και αναφέρει ότι «οι φασιστικές ομάδες επιχείρησαν να κατεβάσουν τις σημαίες του Κόμματος που βρίσκονταν έξω ακριβώς από το χώρο της εκδήλωσης, έβριζ

Τάσεις MRB: Η πρόθεση ψήφου - Τα σημαντικότερα προβλήματα για τους πολίτες

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τάσεις της MRB που καταγράφουν τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας (Xρόνος διεξαγωγής 1 Δεκεμβρίου - 10 Δεκεμβρίου 2021).

Στην πρόθεση ψήφου και στα στοιχεία που καταγράφηκαν στις τάσεις της MRB, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 10.1 % έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Κουτσούμπας: Εγκληματικά λάθη της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας

Το ζήτημα του χαμηλού ποσοστού εμβολιαστικής κάλυψης που παρουσιάζει η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, αναδείχθηκε μεταξύ άλλων στις συναντήσεις που είχε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, τόσο με τους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όσο και με τον δήμαρχο της πόλης Αλέξανδρο Χρυσάφη και τον αντιπε

Κουτσούμπας: Πολεμάμε το σύστημα που γεννά τη γυναικεία ανισοτιμία και την πολύμορφη βία

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βία κάθε μορφής κατά των γυναικών, χωρίς ναι μεν αλλά. Πρωταγωνιστεί καθημερινά στον αγώνα για μέτρα ολόπλευρης προστασίας από το κράτος, με οικονομική, κοινωνική στήριξη των κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους.

ΚΝΕ: Άμεση ανάκληση της τιμωρίας σε στρατιώτη που συμμετείχε στην πορεία του Πολυτεχνείου

Η ΚΝΕ «καταδικάζει τη στάση της Διοίκησης του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο να τιμωρήσει καταδρομέα, ο οποίος συμμετείχε στη φετινή πορεία του Πολυτεχνείου» και τονίζει σε ανακοίνωσή της: «Να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη τιμωρία στον στρατιώτη!»

Συνάντηση Κουτσούμπα - ΚΕΔΕ: Οι δήμοι δεν έχουν ούτε χρηματοδότηση, ούτε ανθρώπινο δυναμικό

Τα αιτήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και οι περιφέρειες άκουσε σήμερα ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της συνάντησής που είχε με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Μίκης Θεοδωράκης: Οριστικά στον Γαλατά Χανίων η κηδεία του - Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Τέλος μπαίνει στη διαμάχη για τον τόπο ταφής του Μίκη Θεοδωράκη, μετά από την ομόφωνη απόφαση της οικογένειάς του να σεβαστεί την πολλαπλώς δημοσιοποιημένη επιθυμία του μεγάλου δημιουργού να ταφεί στον Γαλατά των Χανίων, μαζί με τους δικούς του.

Κουτσούμπας: Το σχέδιο του ΚΚΕ για την ανασυγκρότηση των πληγέντων περιοχών είναι το μόνο ρεαλιστικό

Να δοθούν οι αποζημιώσεις στο 100% σε όλους τους πληγέντες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να γίνουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα, ζήτησε με δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που περιοδεύει από το πρωί στις πυρόπληκτες περιοχές του Νομού Ηλείας.

Κουτσούμπας: Γρήγορη, άμεση και καθολική αποζημίωση για όλους τους πυρόπληκτους

«Τίποτε λιγότερο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από την γρήγορη, άμεση και καθολική, 100% αποζημίωση για όλους τους πυρόπληκτους», υπογράμμισε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συζήτηση που εξελίσσεται στην ολομέλεια.

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών άφησε ο πρώην βουλευτής  και ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, έπειτα από έμφραγμα. Ο Αντώνης Σκυλλάκος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1949. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα στα χρόνια της δικατορίας. Συμμετείχε ενεργά στο αντιδικτατορικό κίνημα. Ήταν ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Λαρισαίων φοιτητών.

ΚΚΕ: «Λήψη άμεσων μέτρων τώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα νησιά»

«Η ραγδαία εξάπλωση του νέου κύματος της πανδημίας στα νησιά, ιδιαίτερα σε αυτά με υψηλό τουρισμό, καταδεικνύει τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης για την έλλειψη μέτρων πρόληψης και προστασίας», επισημαίνει με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

ΚΚΕ: Να μείνουν στα χαρτιά οι ρυθμίσεις του αντεργατικού νομοσχεδίου

«Να δυναμώσει ακόμη περισσότερο» ο αγώνας, «για να μείνουν στα χαρτιά οι ρυθμίσεις του αντεργατικού νόμου και των άλλων αντεργατικών νόμων», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, έπειτα από τη χθεσινοβραδινή ψήφισή του στη Βουλή.

Subscribe to ΚΚΕ