Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταγγέλλουν τον προπηλακισμό εργαζομένων τους στο χωριό της Μόριας

Το βράδυ της Δευτέρας, δύο εργαζόμενοι των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, ενώ κατευθύνονταν στο σπίτι τους με ιδιωτικό αυτοκίνητο, προπηλακίστηκαν και δέχτηκαν απειλές από μια μικρή ομάδα κατοίκων που είχε κλείσει τον δρόμο.

Προπηλακισμός εργαζομένου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Μόρια

Ένα ακόμη περιστατικό βίας έλαβε χώρα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στη Μόρια, ειδικότερα στα σημεία που στήνονται καθημερινά μπλόκα από ακροδεξιούς, και μάλιστα κατά εργαζόμενου στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα.

Φ. Γεννηματά: «Δώστε μια ευκαιρία στα παιδιά της Μόριας με σοβαρά προβλήματα υγείας»

Γεννηματά για τα ασθενή παιδιά της Μόριας

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα προσυπογράφει την έκκληση των Γιατρών χωρίς Σύνορα να προστατευτούν τα παιδιά στον καταυλισμό της Μόριας.

Ο κουρέας από το Χαλέπι ξυρίζει στην Ειδομένη (Εικόνες)

Συγκινούν οι χιλιάδες ανθρώπινες ιστορίες των προσφύγων που προσπαθούν να βρουν καταφύγιο στην Ευρώπη και να ξεφύγουν από τη φωτιά του πολέμου σε Ιράκ και Συρία αλλά και στο Αφγανιστάν.

Μια από αυτές τις ανθρώπινες ιστορίες, που συγκινούν τους πολίτες όλου του κόσμου, δημοσιοποίησαν οι Γιατροί χωρίς Σύνορα.

Επείγουσα βοήθεια σε μετακινούμενους πληθυσμούς σε Λέσβο, Χίο και Τήλο

Οι ιατροί του Κόσμου ανταποκρινόμενοι στις αυξημένες ανάγκες των ευάλωτων αυτών ομάδων καθώς οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές συνεχίζονται αμείωτες το χειμώνα, πραγματοποιούν Πρόγραμμα επείγουσας βοήθειας στο πλευρό των μετακινούμενων πληθυσμών στα νησιά της Λέσβου, της Χίου και της Τήλου.

Τρία νοσοκομεία έπληξαν οι βομβαρδισμοί - Τουλάχιστον 20 νεκροί

Επιδεινώνεται ώρα με την ώρα η κατάσταση στη Συρία παρά τη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για κατάπαυση των εχθροπραξιών.

Όπως μετέδωσαν τα διεθνή ΜΜΕ, μόλις τρεις ώρες επλήγησαν τρία νοσοκομεία στο Ιντλίμπ και το Χαλέπι σκορπώντας το θάνατο σε τουλάχιστον 20 ανθρώπους.

Βομβάρδισαν νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Συρία

9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επιδρομών, όπως φαίνεται της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, κατά νοσοκομείου της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Subscribe to Γιατροί Χωρίς Σύνορα