Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

ΔΝΤ: Nα επιβληθεί προσωρινός φόρος στους πλούσιους εν μέσω κορωνοϊού

Οι κυβερνήσεις, οι οποίες χρειάζονται πρόσθετους πόρους προκειμένου να συνεχίσουν να βοηθούν τους πιο ευάλωτους για να βγουν από την κρίση, θα μπορούν να αυξήσουν τους φόρους για τους πιο πλούσιους ή τις επιχειρήσεις που αύξησαν τα κέρδη τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η Τουρκία οδηγείται προς το ΔΝΤ

Η Τουρκία είναι πιθανό να εξαναγκαστεί σε ένα νέο πρόγραμμα οικονομικής διάσωσης με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) λόγω πολιτικών λαθών και αδύναμων χρηματοοικονομικών πόρων, ανέφεραν την Παρασκευή οι οικονομολόγοι, ανέφερε η εφημερίδα «Dünya».

«Καμπανάκι» από ΔΝΤ που ζητά περαιτέρω μέτρα στήριξης στην ευρωζώνη

Μια πιθανή αργή ανάπτυξη στην ευρωζώνη θα οδηγήσει σε αύξηση της φτώχειας, της ανισότητας αλλά και της κοινωνικής οργής στις χώρες που ήδη αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα και υψηλό χρέος, τονίζει το Ταμείο.

Τι είπε το ΔΝΤ για το lockdown στη Γαλλία!

Η Γαλλία χρειάζεται να εκπονήσει σχέδια τώρα για το πώς θα αποκαταστήσει τα δημόσια οικονομικά της μόλις σταθεροποιηθεί η οικονομική ανάκαμψη μετά την κρίση, ανέφερε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

ΔΝΤ: Θα αργήσει πολύ να επιστρέψει η ανάπτυξη

Η κρίση του κορωνοϊού διαρκεί περισσότερο από τις αρχικές προβλέψεις, ενώ θα απαιτηθούν χρόνια για την επιστροφή ορισμένων χωρών στην οικονομική ανάπτυξη, όπως δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ Τζέφρι Οκαμότο στη διάρκεια μιας διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών.

Καμπανάκι ΔΝΤ στις κυβερνήσεις για πρόσθετα μέτρα στήριξης

«Η ανάκαμψη παραμένει πολύ εύθραυστη και άνιση μεταξύ των περιφερειών και των τομέων. Για να διασφαλιστεί ότι η ανάκαμψη συνεχίζεται, είναι απαραίτητο να μην αποσυρθεί πρόωρα η υποστήριξη», ανέφεραν σε άρθρο τους η διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα και η επικεφαλής οικονομολόγος Γκίτα Γκόπινάτ.

ΔΝΤ: Κίνδυνος να διευρυνθεί το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων λόγω της πανδημίας

"Η πανδημία του κορωνοϊού ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο τις προόδους που έχουν σημειώσει οι γυναίκες τις τρεις τελευταίες δεκαετίες προκειμένου να μειώσουν τις οικονομικές τους διαφορές με τους άνδρες"

Καμπανάκι από το ΔΝΤ: Ο κίνδυνος συνεχίζει να υπάρχει - Η κρίση είναι πιο σοβαρή απ’ ότι προβλέπαμε

Η κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού έχει εισέλθει σε νέα φάση, η οποία θα απαιτήσει ευελιξία για να εξασφαλιστεί «διαρκής και ισοκατανεμημένη ανάκαμψη», τονίζει σήμερα η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), ωστόσο προειδοποιεί ότι ο κόσμος «δεν είναι ακόμη εκτός κινδύνου».

ΔΝΤ: Προτείνει εθνικοποίηση εταιρειών λόγω πανδημίας

Κορυφαία στελέχη του ΔΝΤ μέσω του άρθρου τους «Δημοσιονομικές πολιτικές για έναν μετασχηματισμένο κόσμο», προειδοποιούν για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και προτείνουν την εθνικοποίηση στρατηγικών εταιρειών.

Τσακαλώτος: Άλλη μια «άριστη» επιλογή της ΝΔ ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ

Όπως σημειώνει ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μ.Μασουράκης «το 2010 έγραφε στους Financial Times ότι αδράξαμε την ευκαιρία και μπήκαμε στα μνημόνια», ενώ «προέβλεπε ότι το 2011 θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα. Άριστα!»

Διαγραφή χρεών για 70 φτωχές χώρες ζητούν διεθνείς προσωπικότητες

Με επιστολή τους προς τους επικεφαλής του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι υπογράφοντες καλούν τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς να εξετάσουν το ενδεχόμενο «εκτεταμένης διαγραφής χρέους» για περισσότερες από 70 από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου

Μέσα Μαΐου η σταδιακή άρση του «λουκέτου» στα μαγαζιά με βάση το καλό σενάριο

«Μία γενική αρχή, σχετικά με το σχεδιασμό για το πως και πότε θα ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα, το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή, είναι ότι ή άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει με αντίστροφη πορεία από αυτή που έκλεισαν και πιστεύουμε ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και στα μέσα Μαΐου, με βάση το καλό σενάριο, θα μπορεί να ξεκινήσει

Σφοδρό χτύπημα στην ελληνική οικονομία «βλέπει» ο Τόμσεν – Οι τρεις λόγοι

Σκληρό θα είναι το πλήγμα στην ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Πολ Τόμσεν, αναφορικά με τις επιπτώσεις από την κρίση του κορωνοϊού.

Σταϊκούρας για ΔΝΤ: Καμία πρόβλεψη δεν είναι ασφαλής – Δεν ξέρουμε το βάθος και την έκταση του προβλήματος

Την άποψη ότι καμία πρόβλεψη δεν είναι ασφαλής καθώς δεν γνωρίζουμε το βάθος και την έκταση του προβλήματος που προκύπτει στην οικονομία, εξέφρασε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Πιέσεις στα ομόλογα του ευρωπαϊκού νότου-Διαγραφή χρέους εισηγούνται οι υπουργοί Οικονομικών του G7

Πιέσεις δέχονται όλα τα ομόλογα του ευρωπαϊκού Νότου, την πρώτη ημέρα που άνοιξαν οι αγορές μετά την Αργία του Πάσχα των Καθολικών.

Στην εγχώρια αγορά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαινόταν στο 1,92% από 1,77% χθες, του 5ετούς στο 1,48% από 1,36%, και του 15ετούς στο 1,96% από 1,82%.

Subscribe to ΔΝΤ