Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κορωνοϊός: Στη μάχη και τα αντιικά χάπια – Ανοίγει η πλατφόρμα (Βίντεο)

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού "ρίχνονται" και τα αντιικά χάπια. Η πλατφόρμα για τη χορήγηση τους αναμένεται να ξεκινήσει έως αύριο, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

Κορωνοϊός - Θεραπεία: Στόχος η κυκλοφορία τριών φαρμάκων στην ΕΕ έως τον Οκτώβριο

Σε αγώνα ταχύτητας με στόχο την κυκλοφορία τουλάχιστον τριών θεραπευτικών σκευασμάτων για τη νόσο Covid-19 έως τον Οκτώβριο του 2021, και πιθανώς δύο ακόμη μέχρι το τέλος του έτους, επιδίδεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο επέκτασης της κοινής στρατηγικής προμήθειας εμβολίων σε θεραπείες για τον κορωνοϊό, περιλαμβανομένης της μακράς Covid.

Κορωνοϊός: Νέο αντιικό φάρμακο για τη σοβαρή πνευμονία της νόσου Covid-19 δοκιμάστηκε με επιτυχία

Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ανέπτυξαν ένα νέο ευρέος φάσματος αντιικό φάρμακο σε μορφή χαπιού, με την προσωρινή ονομασία EIDD-2801, το οποίο μπορεί να μειώσει τη σοβαρή βλάβη που προκαλεί στους πνεύμονες η νόσος Covid-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Ιατρικές συνταγές: Η διαδικασία για να τις λάβετε στο κινητό σας μέσω του gov.gr

Τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις ιατρικές συνταγές στο κινητό τους, χωρίς να χρειάζεται να τις προσκομίζουν στα φαρμακεία έχουν οι πολίτες, καθώς τέθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία η εφαρμογή για την άυλη συνταγογράφηση.

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης αναβολικών - Εννέα συλλήψεις (Βίντεο)

Τα μέλη της σπείρας δρούσαν εντός και εκτός Ελλάδας

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας παρασκεύαζαν, διακινούσαν, διέθεταν και χορηγούσαν κατ’ επάγγελμα, σε Ελλάδα και εξωτερικό, παράνομες αναβολικές ουσίες.

Κατάθλιψη; Τα αντι...φλεγμονώδη είναι η λύση

Η συγκεντρωτική ανάλυση δεδομένων έδειξε ότι τα αντιφλεγμονώδη είναι πιο αποτελεσματικά από τα εικονικά φάρμακα και ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της τυπικής αντικαταθλιπτικής αγωγής.

Πετάξτε τα χάπια και... φάτε μπανάνα! Δείτε γιατί

Αν θέλετε να ασχοληθείτε με μια πολύ απαιτητική δουλειά, φροντίστε να φάτε πριν μία μπανάνα. Πρόκειται για «βόμβα βιταμινών» γι΄ αυτό και είναι το αγαπημένο φρούτο των αθλητών: δύο μόνο μπανάνες παρέχουν αρκετή ενέργεια για 90 λεπτά έντονης σωματικής αλλά και διανοητικής καταπόνησης.

Άνοια: Αυτά τα φάρμακα πρέπει να αποφεύγουν οι ηλικιωμένοι

Τον κίνδυνο γνωστικών διαταραχών και άνοιας εκτιμάται ότι αυξάνει μία ευρέως χρησιμοποιούμενη κατηγορία φαρμάκων που έχουν αντιχολινεργική δράση και θα έπρεπε να αποφεύγονται στην περίπτωση των ηλικιωμένων.

Subscribe to Χάπια