Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κορωνοϊός: Η Τουρκία κλείνει τα σύνορα με την Ελλάδα και την Βουλγαρία

Στην απόφαση να κλείσει τα χερσαία της σύνορα με Ελλάδα και Βουλγαρία κατέληξε η Τουρκία, λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, από απόψε τα μεσάνυχτα κλείνουν τα χερσαία σύνορα προς Ελλάδα και Βουλγαρία, δηλαδή οι συνοριακές πύλες της Αδριανούπολης και του Κιρκλάρελι (Σαράντα Εκκλησιές).

Κορωνοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Βουλγαρία έως 13 Απριλίου

Το βουλγαρικό κοινοβούλιο ενέκρινε, σήμερα, ομόφωνα την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τις 13 Απριλίου λόγω κορωνοϊού.

23 κρούσματα κορωνοϊού και ένας θάνατος στη Βουλγαρία

Αυτό κατόπιν σχετικής πρότασης του υπουργικού συμβουλίου.

Οι χώρες των Βαλκανίων λαμβάνουν αυστηρότερα μέτρα - «Θωρακίζονται» για την αντιμετώπιση του ιού

Τη λήψη πρόσθετων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού λαμβάνουν οι κυβερνήσεις των χωρών της Βαλκανικής, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του Covid-19.

Η Βουλγαρία άνοιξε το φράγμα του Έβρου μετά από αίτημα της Ελλάδας – Δυσκολότερο το πέρασμα του ποταμού

Η Βουλγαρία άνοιξε το φράγμα του Έβρου μετά από σχετικό αίτημα της Ελλάδας, με αποτέλεσμα η στάθμη του ποταμού να ανεβαίνει. Η κίνηση αυτή καθιστά ακόμη πιο δύσκολο το πέρασμα των προσφύγων και μεταναστών που έχει στείλει η Τουρκία στα σύνορα.

Μπορίσοφ: Δεν μπορούμε να βλέπουμε ψύχραιμα τη συμπεριφορά της Ελλάδας στους πρόσφυγες

Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε ψύχραιμα τη συμπεριφορά της Ελλάδας απέναντι στους πρόσφυγες». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ ο οποίος απόψε το βράδυ συναντάται με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Πρόεδρος Αυστρίας: Η Ελλάδα και η Βουλγαρία δεν επιτρέπεται να αφεθούν μόνες

Ενόψει του ανοίγματος των τουρκικών συνόρων στην κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πρόσφυγες, δεν επιτρέπεται να αφεθούν μόνες τους η Ελλάδα και η Βουλγαρία, τόνισε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν κατά την σημερινή κοινή συνέντευξη Τύπου στην Βιέννη με τον πρόεδρο της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς.

Βουλγαρία: Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα με την Τουρκία

Τα μέτρα ασφαλείας ενισχύει η Βουλγαρία κατά μήκος των συνόρων της με την Τουρκία, αφού ομάδες μεταναστών από τη γειτονική χώρα άρχισαν να κινούνται προς τη μεθόριο, ανακοίνωσε σήμερα ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.

Τουρκικά ΜΜΕ: Εκατοντάδες μετανάστες κατευθύνονται στα ευρωπαϊκά σύνορα

Εκατοντάδες μετανάστες έχουν ξεκινήσει από τη βορειοδυτική Τουρκία και κατευθύνονται προς τα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αφού ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Άγκυρα πλέον δεν θα σταματά τους πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Βουλγαρία: Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

Την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του Μπόικο Μπορίσοφ υπέβαλε το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα, με αφορμή την αποτυχία –όπως υπογράμμισε– της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και των υδάτινων πόρων, καθώς και τα υψηλά επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Βουλγαρία: Αυξημένη η τουριστική κίνηση στα χειμερινά της θέρετρα

Στη Βουλγαρία, η προηγούμενη (2018-2019) χειμερινή τουριστική περίοδος ήταν σταθερή, με ελάχιστη ανάπτυξη, με τη συμβολή του εγχώριου τουρισμού στη διαμόρφωση αυτής της εικόνας να είναι πολύ σημαντική, όπως προκύπτει από στοιχεία της Eurostat, που δημοσιεύει η βουλγαρική δημόσια ραδιοφωνία.

Οι Βούλγαροι είναι διχασμένοι για το ευρώ - Εμπιστεύονται όμως την ΕΕ

Σύμφωνα με τα ευρήματα της τελευταίας έρευνας του Ευρωβαρόμετρου, αποσπάσματα της οποίας μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας το μεγαλύτερο ποσοστό των Βουλγάρων πολιτών, δείχνει εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Ruse Ice Fest" - Eντυπωσιακά γλυπτά από πάγο

Γλυπτά από πάγο, άκρως εντυπωσιακά, σμιλευμένα με υπομονή, μεράκι και αγάπη, ξεχωριστά τόσο για τα μεγέθη, τον όγκο και το μήνυμά τους, που είναι η αλληλεγγύη και η αγάπη, παρουσιάζονται στην παραδουνάβια πόλη της Βουλγαρίας, Ρούσε, στη διάρκεια του "Ruse Ice Fest" που, κάθε χρόνο, προσελκύει ολοένα και περισσότερους επ

Ο Μπορίσοφ "αδειάζει" την Ελλάδα: Η Τουρκία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή – Έλληνες βοηθηθείτε μόνοι σας

Σαφής στήριξη του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας στην Άγκυρα

Υπέρ της Τουρκίας τάχθηκε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Subscribe to Βουλγαρία