Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα που "καίει" την Τουρκία- Αναφορές για βασανισμούς και ύποπτους θανάτους

Η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Τουρκία αποτελεί σκληρή απάντηση στις «καταγγελίες» Ερντογάν κατά της Ελλάδας για «σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ανοιχτή Επιστολή 120 Οργανώσεων: Προστατέψτε τη νομιμότητα και την ανθρωπιά!

Στο κείμενο τους οι 120 οργανώσεις εκφράζουν τη βαθιά ανησυχία τους για τα όσα εξελίσσονται τις τελευταίες ημέρες στα σύνορά του Έβρου και τα νησιά με την πολιτική εργαλειοποίηση και τη θυματοποίηση ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί στα σύνορα της Ευρώπης.

ΕΕΔΑ: Να ανακληθούν οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για το άσυλο

«Το δικαίωμα πρόσβασης στο άσυλο και η απαγόρευση επαναπροώθησης αποτελούν θεμελιώδη πυλώνα τόσο του προσφυγικού δικαίου, όσο και των οικουμενικών Αρχών της προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου»

Ο συριακός στρατός ανακατέλαβε την πόλη Σαρακέμπ στο Ιντλίμπ

Οι μάχες στην περιοχή συνεχίζονται, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (η μη κυβερνητική οργάνωση που παρακολουθεί τις εξελίξεις στο μέτωπο από το 2011) και τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.

Συρία: Προελαύνουν οι δυνάμεις του Άσαντ νότια της πόλης Ιντλίμπ

Στη στρατηγική πόλη Μααρέτ αλ-Νούμαν εισήλθαν σήμερα οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, η οποία βρίσκεται νότια της πόλης Ιντλίμπ, σε μια σημαντική προέλαση των δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ ο οποίος προσπαθεί να ανακαταλάβει μια περιοχή που ελέγχεται από τζιχαντιστές και αντάρτες, ανακοίνωσε μη κυβερνητική οργάνωση, έπειτα από εβδομάδες

"Κοπτοραπτική" Κυρανάκη στο LSE - Τι πραγματικά συνέβη

Το viral βίντεο του Κ. Κυρανάκη στο LSE και όσα δημοσιεύτηκαν που "εκθείαζαν" την "αποστομωτική" απάντηση που έδωσε στην υποτιθέμενη φοιτήτρια, όπως φαίνεται βρίσκονται στα όρια της μυθολογίας-παραφιλολογίας.

Ο Κ. Κυρανάκης όντως βρέθηκε στο LSE και στη συζήτηση «Brain Gain: an exciting future for Greece».

Διεθνής Αμνηστία: «Aπειλεί τα ανθρώπινα δικαιώματα» το οικονομικό μοντέλο του Facebook και της Google

Η Διεθνής Αμνηστία επέκρινε σφοδρά χθες Τετάρτη το οικονομικό μοντέλο του Facebook και της Google «που βασίζεται στην παρακολούθηση», χαρακτηρίζοντας το «συστημική απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Έκθεση- Κόλαφος για προσφυγικό: Άθλιες συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα

Η έκθεση του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ (FRA) εντόπισε σε έξι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμπόδια στην ένταξη των νεαρών προσφύγων, με κίνδυνο να δημιουργηθεί μια «χαμένη γενιά».

Επίτροπος για Ανθρώπινα δικαιώματα: «Πάλη για επιβίωση» τα Ελληνικά hotspots

H Ντούνια Μιγιάτοβιτ, Επίτροπος για τα Ανθρώπινα δικαιώματα, επισκέφθηκε τα κέντρα υποδοχής στη χώρα μας τονίζοντας ότι οι άνθρωποι στα νησιά δεν χρειάζονται άλλη μια σύνοδο αλλά πραγματική δράση.
 

Δικαστήριο έκρινε ότι ο παγωμένος καφές παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα του αμετανόητου μακελάρη Μπρέιβικ

Μπορεί όταν κατέθεσε το αίτημα πολλοί να γελούσαν με τους ισχυρισμούς του, αλλά το αρμόδιο δικαστήριο της Νορβηγίας έκρινε ότι παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος εκτίει ποινή πολυετούς φυλάκισης για τη μαζική δολοφονία 77 ατόμων το 2011.

Βασικό κριτήριο για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗΣ ΣΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Με αφορμή τη συνεχιζόμενη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία ο Μανώλης Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας είχε καταθέσει ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Έκθεση «γροθιά» από Διεθνή Αμνηστία - Τι αναφέρει για Ελλάδα

«Τα δικαιώματά σας σε κίνδυνο» είναι ο τίτλος της ετήσιας έκθεσης της Διεθνούς Αμνηστίας η οποία καταγράφει και αξιολογεί την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο κόσμο το 2015. Η έκθεση προειδοποιεί για την επίθεση που δέχονται οι ελευθερίες και τα δικαιώματα των ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Subscribe to ανθρώπινα δικαιώματα