Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ανδρέας Ξανθός: Ο Μητσοτάκης ψεύδεται για τα PCR - Αυτό ισχύει στις ευρωπαϊκές χώρες

Σε δήλωσή του ο Ανδρέας Ξανθός, τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υπογράμμισε πως "Ο κος Μητσοτάκης ψεύδεται και επιμένει στην απόλυτη συνταγή αποτυχίας".

Ξανθός για Παίδων Πεντέλης: Η κυβέρνηση οδεύει στον τέλειο εξευτελισμό

Πρωτοφανή αντιδημοκρατρικό και αυταρχικό κατήφορο που προκαλεί και προσβάλλει τους ανθρώπους του ΕΣΥ και όλη την κοινωνία» χαρακτηρίζει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός, την προσφυγή του υπουργού Υγείας στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η σημερινή 24ωρη απεργία των εργαζομένων του ν

Ξανθός: Κοροϊδία οι 300 κλίνες ιδιωτικών κλινικών, οι κλινικάρχες επιλέγουν ποιους θα νοσηλεύσουν

Ο τομεάρχης υγείας Ανδρέας Ξανθός ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αφού, όπως τονίζει, μιλούσε ανερυθρίαστα για τη θνητότητα στις ΜΕΘ.

Αναλυτικά όπως σημείωσε ο κ. Ξανθός:

Ανδρέας Ξανθός: Ο Πλεύρης κοροϊδεύει τον κόσμο

«Ο υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης εκτός από το τραγικό έλλειμμα προετοιμασίας του ΕΣΥ ενόψει του νέου επιδημικού κύματος, χρεώνεται πολιτικά και τη σοβαρή υποβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων πολιτών», αναφέρει, σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός.

Ανδρέας Ξανθός: Διατίμηση στις μάσκες υψηλής προστασίας και δωρεάν διαγνωστικά τεστ

Η πανδημία πλέον είναι εκτός ελέγχου και η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό τόνισε ο Ανδρέας Ξανθός. Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε να τεθούν άμεσα μέτρα περιορισμού των κοινωνικών συναθροίσεων και μαζικών εκδηλώσεων, αλλιώς θα είναι πολύ αργά.

Ξανθός: Εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης από τη μελέτη για την αυξημένη θνητότητα εκτός ΜΕΘ

Ο τομεάρχης υγείας Ανδρέας Ξανθός ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αφού, όπως τονίζει, μιλούσε ανερυθρίαστα για τη θνητότητα στις ΜΕΘ.

Αναλυτικά όπως σημείωσε ο κ. Ξανθός:

Ξανθός: «Χωρίς επιστημονική βάση οι θέσεις Πολάκη» - Η απάντηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού

Ο εμβολιασμός ενάντια στον νέο κορωνοϊό φαίνεται πως έχει δημιουργήσει «κόντρα» ανάμεσα στον πρώην υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθό και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό του Παύλο Πολάκη.

Εμβολιασμοί - «μαϊμού»: Πυρά Οικονόμου και ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ - Η απάντηση Ξανθού

Σε μείζονα πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση έχει οδηγήσει η υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών αλλά και των εμβολιασμών - «μαϊμού» που έχουν δει τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας.

Ξανθός: Ηχηρό μήνυμα οι ταυτόχρονες παραιτήσεις όλων των γιατρών της ΜΕΘ στο Ρέθυμνο

Ηχηρό μήνυμα εξάντλησης αντοχών και λειτουργικής κατάρρευσης του ΕΣΥ χαρακτήρισε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξάνθος τις ταυτόχρονες παραιτήσεις όλων των γιατρών της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Ξανθός για εμβόλιο AstraZeneca: Οι εκκλήσεις για ψυχραιμία υπονομεύουν το κλίμα εμπιστοσύνης

«Άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση των κομμάτων, των υγειονομικών και της κοινής γνώμης για τα δεδομένα που υπάρχουν» για το εμβόλιο της AstraZeneca, ζητά ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

Ξανθός: Με εμβολιασμένο το 0,77%, απέχουμε σημαντικά από τον μέσο όρο της ΕΕ

Απαντήσεις ζήτησε από τον αναπληρωτή Υπουργό  Υγείας Β. Κοντοζαμάνη σχετικά με την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα,  ο τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ,  Ανδρέας Ξανθός με τα προβλήματα στη διαθεσιμότητα εμβολίων στην Ευρώπη και την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών για την έγκαιρη διασφάλιση της απαιτούμενης ποσότητας. 

Επίκαιρη ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ: Τι ισχύει για τη διαθεσιμότητα των εμβολίων - Τι θα κάνει η κυβέρνηση με την «πατέντα»

Στην ερώτηση μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί από τον υπουργό Υγείας να απαντήσει εάν η κυβέρνηση προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για την άρση του καθεστώτος της «πατέντας» στα εμβόλια κατά του SARS-CoV-2 που ήδη κυκλοφορούν ή για όσα επίκειται η έγκριση τους, με σκοπό τη μαζική παραγωγή και γρήγορη διάθεσή τους στις χώρες της Ευρώπης και όλου το

Στη Βουλή φέρνει το θέμα του ΕΟΔΥ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ - Επίκαιρη ερώτηση στον Κικίλια από τον Ξανθό

Απαντήσεις αναζητά ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ανδρέας Ξανθός για τη διαφάνεια στη διαχείριση της πανδημίας με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας.

Ανδρέας Ξανθός: «Είναι η ώρα της ευθύνης»

Ο πρώην υπουργός υγείας μιλώντας στο ΣΚΑΪ είπε ότι «βρισκόμαστε στην πλέον κρίσιμη φάση μέχρι σήμερα της πανδημίας στην χώρα, αλλά δεν είναι η ώρα καταμερισμού ευθυνών, είναι η ώρα της ευθύνης.

Η απάντηση Ξανθού στον Κικίλια: Αισχρή κοροϊδία ότι η κυβέρνηση "διπλασίασε" τις ΜΕΘ

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σε δήλωση του το πρωί της Παρασκευής, καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «αγωνιώδη προσπάθεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης μιας παγκόσμιας κρίσης της Δημόσιας Υγείας», «ψευδή στοιχεία» και «εσκεμμένη διαστρέβλωση της πραγματικότητας».

Subscribe to Ανδρέας Ξανθός